Optimal Liposomale Vitamine C - Vloeibaar

 • Categorie: Immuunsysteem & Liposomale Producten
 • Hoge concentratie vitamine C per dosis
 • Sojavrije liposomale formule
 • Ondersteunt het immuunsysteem*
 • Goed voor het kraakbeen*
 • Celbeschermend*
 • 150 ml
Niet op voorraad
SKU
SH-25
EUR  53,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Liposomale Vitamine C van Seeking Health

Het lichaam heeft vitamine C onder meer nodig ter ondersteuning van het immuunsysteem, de normale huid en het zenuwstelsel. Optimal Liposomale Vitamine C van Seeking Health biedt per dosis de hoge concentratie van 1.000 mg vitamine C in de vorm van natriumascorbaat en ascorbinezuur. De formule heeft een sojavrije, liposomale vloeibare vorm en een heerlijke smaak. De unieke sojavrije liposomale vorm zorgt voor een optimale absorptie van vitamine C. Liposomen zijn namelijk vetachtige bolletjes met daarin een voedingsstof, zoals een vitamine of een kruid, die in deze vorm vaak beter worden opgenomen door het lichaam, waardoor de bioactieve beschikbaarheid groter is dan het equivalent aan poeder of capsules. De formule is verder vrij van de meest gangbare allergenen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Het belang van vitamine C

Vitamine C is waarschijnlijk één van de meeste bekende vitamines en dat is ook niet zo vreemd. Het is namelijk een belangrijke vitamine die bij veel verschillende lichaamsfuncties een rol speelt. Vitamine C ondersteunt immers het immuunsysteem, is van belang voor het zenuwstelsel en voor een goede conditie van de bloedvaten, ondersteunt de botten en is belangrijk voor de huid, de tanden, het tandvlees en het kraakbeen. Vitamine draagt bovendien bij aan een normale energiehuishouding, helpt bij vermoeidheid, bevordert de opname van ijzer in het bloed, heeft een anti-oxidatieve werking en draagt bij aan de geestelijke veerkracht. De aanbevolen dosering voor Optimal Liposomale Vitamine C is 1 theelepel (5 ml) op een lege maag of tussen de maaltijden, of zoals voorgeschreven door je arts. Omdat het de slaap kan verstoren, kun je het beter niet binnen 3 uur voor het slapengaan innemen.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Voordelen:

 • Hoge concentratie vitamine C van 1.000 mg per dosis
 • Sojavrije, liposomale formule die zorgt voor een grotere opneembaarheid
 • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem, is van belang voor het zenuwstelsel en voor een goede conditie van de bloedvaten, ondersteunt de botten en is belangrijk voor huid, tanden, tandvlees en kraakbeen
 • Vitamine C draagt bij aan een normale energiehuishouding, helpt bij vermoeidheid, bevordert de opname van ijzer in het bloed, heeft een anti-oxidatieve werking en draagt bij aan de geestelijke veerkracht
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten, GMO’s en artificiële kleur- en smaakstoffen

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

* Vitamine C is onder meer goed voor het kraakbeen, werkt celbeschermend en helpt het immuunsysteem

Meer informatie
Product Naam
Optimal Liposomale Vitamine C - Vloeibaar
Art.nr.
SH-25
Merk
Seeking Health
Inhoud
150 ml
Gebruiksaanwijzing

Licht schudden voor elk gebruik.

Neem op een lege maag of tussen de maaltijden 1 theelepel (5 ml) in of zoals voorgeschreven door je arts.

Kan ook worden gemengd met water of sap.

Neem niet binnen 3 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.

Ingrediënten per dosering
Hoeveelheid per portie% DV
Calorieën 10
Totaal koolhydraten 2 g <1% †
Vitamine C (als natriumascorbaat, ascorbinezuur) 1000 mg 1111%
Natrium (als natriumascorbaat) 90 mg 4%
Fosfatidylcholine- en fosfatidylethanolaminecomplex (uit niet-GGO-zonnebloemolie) 400 mg **

** Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

† Dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gezuiverd water, organische glycerine, natuurlijke aroma's, xanthaangom, Arabische gom en kaliumsorbaat (0,1%, om bederf tegen te gaan). Natuurlijke smaken zijn een mix van ananas en sinaasappel.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Liposomale Vitamine C - Vloeibaar
Uw waardering