Optimal Liposomale Glutathion - Munt - Vloeistof

 • Categorie: Immuunsysteem & Liposomale Producten
 • Bron van gereduceerd glutathion
 • Goed opneembaar door liposomale vorm
 • 500 mg bioactieve glutathion per dosis
 • Met muntsmaak
 • 120 ml
Niet op voorraad
SKU
SH-06
EUR  80,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Liposomale Glutathion van Seeking Health

Optimal Liposomale Glutathion van Seeking Health biedt per dosis 500 mg gereduceerd glutathion, een antioxidant die van nature in alle levende organismen en in alle lichaamscellen in relatief hoge concentraties wordt aangetroffen. Glutathion bestaat in het lichaam in de gereduceerde vorm (GSH) of de geoxideerde vorm (GSSG). De gereduceerde, bioactieve vorm heeft de voorkeur bij suppletie, alleen lange tijd werd deze vorm bij orale inname niet goed opgenomen door het lichaam, omdat glutathion telkens al in het spijsverteringskanaal werd afgebroken. Liposomale glutathion heeft echter een unieke vorm die het gereduceerde molecuul glutathion kan beschermen tijdens de vertering.  De liposomen zorgen er namelijk voor dat glutathion direct in de bloedbaan wordt afgeleverd, waarmee de afbraak door het spijsverteringsstelsel wordt omzeild. De liposomen die Seeking Health gebruikt zijn vervaardigd uit GMO-vrije zonnebloemolie en het product is vrij van soja.

Wat is glutathion?

Glutathion werd in 1921 voor het eerst beschreven en in 1935 kon de structuur ervan definitief worden vastgesteld. Het is een tripeptide die door het lichaam zelf kan worden aangemaakt uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutamine. Glutamine draagt bij aan een goed immuunsysteem* en ondersteunt de energiestofwisseling in het lichaam*. Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die door het lichaam wordt ingezet bij het cellulaire beschermingsmechanisme en komt dan ook in vrijwel alle lichaamscellen voor. Om aldaar haar functies te kunnen vervullen, dient er sprake te zijn van een gereduceerde vorm van het molecuul. In de lever en de longen zijn de hoogste concentraties ervan te vinden, echter bij het ouder worden en door leefstijlfactoren neemt de glutathionspiegel in het lichaam af. De kracht van glutathion zit in de zwavelgroepen die het bevat.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen:

 • Gereduceerd glutathion supplement in unieke liposomale vorm
 • Bevat 500 mg bioactieve glutathion per dosis
 • Goed opneembaar door liposomale micro-encapsulatie
 • Directe aflevering in de bloedbaan
 • Het aminozuur glutamine, één van de drie aminozuren waaruit glutathion is opgebouwd, draagt bij aan een goed immuunsysteem* en ondersteunt de energiestofwisseling in het lichaam*
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten en GMO’s

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

* Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Optimal Liposomale Glutathion - Munt - Vloeistof
Art.nr.
SH-06
Merk
Seeking Health
Inhoud
120 ml
Gebruiksaanwijzing
 • Schud lichtjes voor gebruik.
 • Neem 1 volle theelepel (4 ml) op een lege maag of tussen de maaltijden door.
 • Eventueel met 30 ml water of sap mengen (sap kan de voorkeur hebben vanwege de krachtige smaak van glutathion) tenzij anders voorgeschreven door uw arts of therapeut.
 • Neem niet binnen 3 uur voor het slapengaan.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Calorieën 5  
Totaal Koolhydraten 1 g <1% ‡
Glutathion 500 mg **
Phosphatidylcholine en Phosphatidylethanolamine Complex (van niet-GMO zonnebloemolie) 400 mg **

‡ Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gezuiverd water, natuurlijke smaakstoffen, glycerine, kaliumsorbaat (0.1% om bederf tegen te gaan).

Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Liposomale Glutathion - Munt - Vloeistof
Uw waardering