Optimal Multivitamine - Kauwtabletten

 • Categorie: Vitaminen & Immuunsysteem
 • Multivitamine in kauwtabletvorm
 • Bevat actieve B-vitaminen
 • Met luteïne en zeaxanthine
 • Ondersteunt het immuunsysteem*1
 • Bevordert de energiestofwisseling*2
 • 60 kauwtabletten
Niet op voorraad
SKU
SH-16
EUR  29,85
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Multivitamine van Seeking Health

Optimal Multivitamine van Seeking Health is een multivitamine die een brede variatie aan nutriënten in goed opneembare of actieve vormen biedt. De formule bestaat uit een combinatie van 28 belangrijke vitaminen, mineralen, sporenelementen en andere nutriënten en bevat meer vitamine C en E dan gangbaar is. De multivitamine bevat zowel folaat als vitamine B12 in hun ‘co-enzym-vormen’, wat inhoudt dat ze alvast dezelfde vorm hebben als in je lichaam, waardoor ze niet meer omgezet hoeven te worden. Hoewel de formule geschikt is voor en speciaal gericht is op kinderen vanaf 4 jaar, is het raadzaam om een arts te raadplegen alvorens het product te gebruiken. De handige kauwtablet maakt de multivitamine bijzonder gemakkelijk in gebruik en bovendien ook geschikt voor volwassenen die moeite hebben met het slikken van pillen.

Voordelen:

 • Zorgvuldig samengestelde multivitamine bestaande uit nutriënten in goed opneembare en actieve vormen
 • Ontwikkeld in handige kauwtablet met lekkere smaak, met het oog op kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen die moeite hebben met het slikken van pillen
 • Vitamine A, C, B6, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem
 • B-vitaminen, magnesium en mangaan bevorderen de energiestofwisseling
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleur- en smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs

Kauwvitaminen voor iedere dag

Optimal Multivitamine van Seeking Health bevat vitamine A, C, vitamine B6, seleen en zink ter ondersteuning van het immuunsysteem en B-vitaminen, magnesium en mangaan ter bevordering van de energiestofwisseling. Bovendien dragen B-vitaminen, vitamine C en magnesium bij aan een heldere geest en ondersteunen ze het zenuwstelsel. De ter verrijking toegevoegde stoffen luteïne en zeaxanthine ondersteunen de conditie van het oog*3 en hebben mogelijk een antioxidant werking in het lichaam*3. De mineralen en spoorelementen hebben vormen die erom bekend staan goed opneembaar te zijn door het lichaam, zoals chelaten en citraten. Ook bevat de formule folaat en vitamine B12 in hun ‘co-enzym-vormen’ methylfolaat, methylcobalamine en adenosylcobalamine, ook wel bekend als de actieve vormen van folaat en vitamine B12.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Optimale supplementen

De producten van Seeking Health worden gemaakt vanuit het geloof dat supplementen puur en met zorg en kunde geformuleerd dienen te zijn. De meeste Seeking Health supplementen zijn dan ook vrij van GMO’s en van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Alle ingrediënten worden zorgvuldig onderzocht en getest en leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat de ingrediënten gebruikt mogen worden. Seeking Health is kortom een bedrijf met passie dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt en naar kwaliteit streeft.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

*1 Vitamine A, C, B6, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem

*2 B-vitaminen, vitamine C, jodium, koper, magnesium, mangaan, ijzer en calcium bevorderen de energiestofwisseling

*3 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Optimal Multivitamine - Kauwtabletten
Art.nr.
SH-16
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 kauwtabletten
Gebruiksaanwijzing
 • Volwassenen en kinderen van 4 jaar en ouder: kauw dagelijks 2 tabletten met voedsel of gebruik zoals voorgeschreven door uw arts of therapeut.
 • Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.
 • Raadpleeg een arts om de dosis en geschiktheid voor kinderen jonger dan 4 jaar te bepalen.
Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
Calorieën 10  
totaal koolhydraten 3 g 1% ‡
Vitamine A (750 µg RAE als natuurlijk bètacaroteen en 750 µg RAE als retinylpalmitaat) 1500 µg 167%
Vitamine C (ascorbinezuur) 350 mg 389%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 25 µg (1000 IU) 125%
Vitamine E (als d-alfa-tocoferyl succinaat) 66 mg 440%
Vitamine K2 (als menaquinon-7) 80 µg 67%
Thiamine (als thiaminemononitraat) 4 mg 333%
Riboflavine (75% als riboflavine en 25% als riboflavine 5'-fosfaatnatrium) 4 mg 308%
Niacine (als niacinamide) 25 mg 156%
Vitamine B6 (80% als pyridoxine HCl en 20% pyridoxal 5'-fosfaat) 5 mg 294%
Folaat (50% als Quatrefolic® (6S-5-methyltetrahydrofolaat, glucosaminezout en 50% als calciumfolinaat) 680 µg DFE (400 µg) 170%
Vitamine B12 (als methylcobalamine en adenosylcobalamine) 20 µg 833%
Biotine 500 µg 1667%
Pantotheenzuur (als d-calciumpantothenaat) 25 mg 500%
Choline (als choline-bitartraat) 5 mg 1%
Calcium (als calciumcitraatmalaat) 100 mg 8%
IJzer (als TRAACS® IJzer Glycinaat§) 5 mg 28%
Jodium (van kaliumjodide en organische IJslandse kelp) 150 µg 100%
Magnesium (als magnesiumcitraat) 100 mg 24%
Zink (als zinkbisglycinaat chelaat§) 5 mg 45%
Selenium (als SelenoExcell® Selenium Gist) 70 µg 127%
Koper (als kopergluconaat) 0.5 mg 56%
Mangaan (als TRAACS® Mangaan Bisglycinaat chelaat§) 2 mg 87%
Chroom (als TRAACS® Chromium Nicotinaat Glycinaat chelaat§) 120 µg 343%
Molybdeen (als TRAACS® Molybdeen Glycinaat chelaat§) 75 µg 167%
Gemengde Tocoferolen 9 mg **
Luteïne (uit goudsbloemextract) (Tagetes erecta) (bloem) 5 mg **
Zeaxanthine (uit goudsbloemextract) (Tagetes erecta) (bloem) 2.5 mg **
Boor (als Albion® Bororganic Glycine§) 1 mg **
Vanadium (als TRAACS® Vanadium Nicotinate Glycinate chelaat) 75 µg **

‡ Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Quatrefolic® is een geregistreerd handelsmerk Gnosis S.p.A. Geproduceerd onder het Amerikaanse octrooi 7,947,662.

§TRAACS® en Albion® zijn geregistreerde handelsmerken van Albion Laboratories, Inc.

SelenoExcell® is een geregistreerd handelsmerk van Cypress Systems, Inc.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Xylitol, microkristallijne cellulose, stearinezuur, natuurlijke aroma's, appelzuur, siliciumdioxide, monniksextract, magnesiumstearaat en zoethout.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Multivitamine - Kauwtabletten
Uw waardering