Optimal Multivitamine - Methyl One - Capsules

 • Categorie: Vitaminen & Immuunsysteem
 • Multivitamine in capsulevorm
 • Bevat actieve B-vitaminen  
 • Met luteïne en BioPQQ®
 • Ondersteunt het immuunsysteem*1
 • Bevordert de energiestofwisseling*2
 • 45 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-26
EUR  49,35
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Multivitamine Methyl One van Seeking Health

Optimal Multivitamine Methyl One van Seeking Health is een multivitamine die een brede variatie aan nutriënten in goed opneembare of actieve vormen biedt. In tegenstelling tot andere multivitamines van Seeking Health, balt deze formule alle dagelijkse essentiële vitaminen, mineralen, sporenelementen en andere nutriënten samen in één capsule, waardoor je slechts eenmaal daags een capsule hoeft te nemen. De formule bevat gemethyleerde B-vitaminen, waaronder methylcobalamine en methylfolaat, die dus niet meer eerst omgezet hoeven te worden door het lichaam. Bovendien bevat deze multivitamine folaat zowel in de niet-gemethyleerde vorm folinezuur als in de gemethyleerde vorm L-5-MTHF. Deze blend van folaten werkt goed samen met aminozuren en met mineralen als koper, magnesium en jodium.

One Daily formule voor iedere dag

Optimal Multivitamine van Seeking Health bevat vitamine A, B6 en D, seleen en zink ter ondersteuning van het immuunsysteem, B-vitaminen, jodium en mangaan ter bevordering van de energiestofwisseling en vitamine D ter ondersteunen van botten, tanden en spieren. Bovendien dragen B-vitaminen bij aan een heldere geest en ondersteunen ze het zenuwstelstel. De ter verrijking toegevoegde stof luteïne ondersteunt de conditie van het oog*3 en heeft mogelijk een anti-oxidatieve werking in het lichaam*3. BioPQQ® is een plantaardige antioxidant die onder de polyfenolen valt en SOD (Superoxide Dismutase) is een enzym dat in alle levende cellen voorkomt en dat als enzym bepaalde reacties in het lichaam tot stand brengt of versnelt. De mineralen en spoorelementen in deze multivitamine hebben vormen die erom bekend staan goed opneembaar te zijn door het lichaam, zoals chelaten en citraten. Ook bevat de formule vitamine B12 in haar ‘co-enzym-vormen’ methylcobalamine en adenosylcobalamine, ook wel bekend als de actieve vormen van vitamine B12.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Voordelen:

 • Zorgvuldig samengestelde multivitamine bestaande uit essentiële nutriënten in goed opneembare en actieve vormen
 • Ontwikkeld in krachtige, vereenvoudigde formule waardoor slechts 1 capsule per dag ingenomen hoeft te worden
 • Vitamine A, B6, D, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem
 • B-vitaminen bevorderen de energiestofwisseling, ondersteunen het zenuwstelsel en dragen bij aan een heldere geest
 • Vitamine D ondersteunt botten, tanden en spieren
 • Luteïne ondersteunt de conditie van het oog*3 en heeft mogelijk een anti-oxidatieve werking in het lichaam*3
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleur- en smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

*1 Vitamine A, B6, D, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem

*2 B-vitaminen, jodium en mangaan bevorderen de energiestofwisseling

*3 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Optimal Multivitamine - Methyl One - Capsules
Art.nr.
SH-26
Merk
Seeking Health
Inhoud
45 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule bij het ontbijt of de lunch, of gebruik zoals voorgeschreven door een arts of therapeut. Capsules kunnen worden geopend en voedingsstoffen afzonderlijk worden ingenomen of in voedsel of drank worden gestrooid. Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan in, omdat dit de slaap kan verstoren.

Ingrediënten per dosering

Zie afbeelding boven.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

HPMC (capsule), ascorbylpalmitaat, middellange keten triglyceride-olie en silica.

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Multivitamine - Methyl One - Capsules
Uw waardering