Optimal Start - Capsules
EUR  49,95

Optimal Start - Capsules

 • Categorie: Vitaminen & Immuunsysteem
 • Multivitamine met adaptogene kruiden
 • Zonder methylfolaat, B12, koper & ijzer  
 • Ondersteunt het immuunsysteem*1
 • Met ashwagandha, shilajit & ginseng
 • Beschermt de cellen*2
 • Voor evenwicht in stresssituaties*3
 • 120 capsules
Op voorraad
SKU
SH-10
EUR  49,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Optimal Start van Seeking Health

Optimal Start van Seeking Health is een unieke multivitamine die essentiële vitaminen en mineralen combineert met adaptogene kruiden, waarbij het geheel aan stoffen op synergetische wijze kan samenwerken. De formule werd speciaal ontworpen door Dr. Lynch voor mensen die gevoelig zijn voor gemethyleerde voedingsstoffen, bepaalde mineralen en stress. De formule bevat dan ook geen methylfolaat, vitamine B12, koper, jodium, calcium of ijzer. Wel bevat de blend als verrijking onder meer shilajit, ashwagandha, ginseng en CoQ10. De multivitamine is geschikt voor vegetariërs en is vrij van de meest gangbare allergenen.

Vitaminen en kruiden voor een goede start

Optimal Start van Seeking Health bevat vitamine A, C, vitamine B6, seleen en zink ter ondersteuning van het immuunsysteem en B-vitaminen, magnesium en mangaan ter bevordering van de energiestofwisseling. Bovendien dragen B-vitaminen, vitamine C en magnesium bij aan een heldere geest en ondersteunen ze het zenuwstelstel. Het ter verrijking toegevoegde kruid ashwagandha zorgt voor evenwicht in stresssituaties*4, beschermt tegen ouderdomsverschijnselen*4 en beschermt de cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf*4. Ginseng is toegevoegd ter bescherming van gezonde cellen en weefsels*4 en ter ondersteuning van het immuunsysteem*4. Het geeft bovendien meer energie*4, helpt bij vermoeidheid*4 en is goed voor het concentratievermogen*4. Kenmerkend aan deze formule zijn ten slotte het bijzondere shilajit-extract, de toevoeging van co-enzym Q10 (CoQ10) en de hoge dosis vitamine C.

Evolutie van de epigenetica

Tot op de dag van vandaag wordt gediscussieerd over de mate waarin we als mens zijn ‘voorgeprogrammeerd’ of juist worden gevormd door onze omgeving. De relatief nieuwe wetenschap genaamd epigenetica slaat een brug tussen deze twee uitersten. De studie onderzoekt de erfelijke veranderingen die in het genoom via ‘epigenomen’ plaatsvinden, zonder dat de DNA reeks wijzigt. Het verschil tussen genetica en epigenetica kan worden gezien als het verschil tussen het schrijven en het lezen van een boek. Wanneer een verhaal eenmaal op papier staat, zal deze informatie gelijk zijn in alle gedrukte exemplaren van het boek. Iedere afzonderlijke lezer heeft echter een andere interpretatie van het verhaal, of ervaart er andere gedachten of emoties bij. Zo ook wordt ons DNA als het ware geïnterpreteerd en ‘aan’ of ‘uit’ geschakeld door epigenomen. Zo kan het verhaal van ons DNA verschillende wendingen kan krijgen, afhankelijk van de manier waarop de epigenomen het verhaal beïnvloeden. Steeds meer onderzoekers zijn ervan overtuigd dat epigenomen op hun beurt door voeding en leefstijl beïnvloedbaar zijn. Dat is uiteraard een zeer interessant veld van onderzoek. Met name de methyleringsprocessen die constant in ons lichaam plaatsvinden en die de werking van onze epigenomen faciliteren, worden momenteel veelvuldig onderzocht door epigenetici.

Voordelen

 • Zorgvuldig samengestelde multivitamine met adaptogene kruiden
 • Speciaal samengesteld voor mensen die gevoelig zijn voor gemethyleerde voedingsstoffen, bepaalde mineralen en stress
 • Bevat geen methylfolaat, vitamine B12, koper, ijzer, jodium of calcium
 • Vitamine A, C, B6, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem
 • B-vitaminen, magnesium en mangaan bevorderen de energiestofwisseling
 • Ashwagandha is een antioxidant*4 die de cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf*4 en die zorgt voor evenwicht in stresssituaties*4
 • Ginseng beschermt gezonde cellen en weefsels*4, ondersteunt het immuunsysteem*4, geeft meer energie*4 en is goed voor het geheugen*4
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe en artificiële kleur- en smaakstoffen en geschikt voor vegetariërs en veganisten

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren die onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

*1 Vitamine A, C, B6, seleen en zink ondersteunen het immuunsysteem

*2 Ashwagandha is een antioxidant die de cellen beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf*4

*3 Ashwagandha zorgt voor evenwicht in stresssituaties*4

*4 Gezondheidsclaim is in afwachting van Europese toelating

Meer informatie
Product Naam
Optimal Start - Capsules
Art.nr.
SH-10
Merk
Seeking Health
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing
 • Neem dagelijks 4 capsules met voedsel of gebruik het zoals voorgeschreven door uw arts of therapeut.
 • Kan desgewenst in verdeelde doses worden ingenomen.
 • Vermijd inname 5 uur voor het slapen gaan, omdat dit de slaap kan verstoren.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Vitamine A (als retinyl palmitaat) 450 µg RAE 50%
Vitamine C (ascorbinezuur) 250 mg 278%
Vitamine E (als D-alfa-tocoferylsuccinaat) 99 mg 660%
Thiamine (als thiaminehydrochloride) 50 mg 4167%
Riboflavine (als riboflavine 5'-fosfaatnatrium) 25 mg 1923%
Niacine (75% als inositolhexanicotinaat en 25% als nicotinezuur) 100 mg 625%
Vitamine B6 (als pyridoxal 5'-fosfaat) 25 mg 1471%
Biotine 500 µg 1667%
Pantotheenzuur (als d-calciumpantothenaat) 150 mg 3000%
Magnesium (als magnesiumbisglycinaat chelaat§ en magnesiumoxide) 200 mg 48%
Zink (als zinkbisglycinaat chelaat§) 15 mg 136%
Selenium (als SelenoExcell® Selenium Gist) 150 µg 273%
Mangaan (als TRAACS® Mangaan Bisglycinaat chelaat§) 4 mg 174%
Chroom (als TRAACS® Chromium Nicotinaat Glycinaat chelaat§) 150 µg 429%
Molybdeen (als TRAACS® Molybdeen Glycinaat chelaat§) 75 µg 167%
Kalium (als kaliumglycinaatcomplex§) 99 mg 2%
Ashwagandha Extract (Withania somnifera)(wortel) (5% withanolides) 150 mg **
Siberisch Ginseng Extract (Eleutherococcus senticosus)(wortel) 150 mg **
Amerikaanse Ginseng (Panax quiquefolium)(wortel) 150 mg **
Co-enzym Q10 (als ubidecarenone) 50 mg **
Shilajit-extract (Asphaltum punjabinum)(mineraal extract)(50% fulvinezuur) 50 mg **
Gemengde Tocoferolen 9 mg **
Boor (als Albion® Bororganic Glycine§) 750 µg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

RAE = Retinol activiteitsequivalenten

§TRAACS® en Albion® zijn geregistreerde handelsmerken van Albion Laboratories, Inc.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

HPMC (capsule), ascorbyl palmitaat, middellange keten triglyceriden, L-leucine en silica.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Optimal Start - Capsules
Uw waardering