Ox Bile - Ossengal - 125 mg

 • Categorie: Spijsvertering & Darmen
 • Grasgevoerde Duitse runderen
 • 125 mg ossengal per dosis
 • Vrij van hormonen en allergenen
 • Gevriesdroogd
 • 120 capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-20
EUR  29,85
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Ox Bile - Ossengal van Seeking Health

Ox Bile - Ossengal van Seeking Health levert 125 mg ossengal per capsule en is afkomstig van gezonde, grasgevoerde Duitse runderen die geen synthetische hormonen of antibiotica hebben gekregen. De capsules zijn gemaakt van vegetarische cellulose, maar het product zelf is uiteraard niet vegetarisch. De capsules zijn wel vrij van de meest gangbare allergenen, zoals vis, eieren, melk, soja en tarwe en iedere capsule is gestandaardiseerd tot 40% cholzuur, één van de galzuren. Galzuren, waaronder cholzuur en chenodeoxylgalzuur, zijn belangrijke componenten van de gal.

De lever en de gal

Gal is een geelgroene vloeistof die wordt uitgescheiden door de lever en die onder andere bestaat uit water, galzouten, cholesterol en bilirubine. Door hydroxylatie en oxidatie van cholesterol worden in de lever de twee belangrijkste galzuren cholzuur en chenodeoxygalzuur gemaakt. Uit deze galzuren worden de galzure zouten gevormd, die een rol spelen bij de spijsvertering in de darmen. Galzouten hebben immers tot taak vetten, cholesterol en vetoplosbare vitaminen in het dunne darmsap op te lossen. Ook zorgen ze voor de uitscheiding van water door de wand van de dikke darm, wat helpt de darminhoud beter te transporteren. Bovendien zorgen galzouten in de gal ervoor dat vetten worden geëmulgeerd, zodat er micellen ontstaan en de vetten makkelijker verteerbaar zijn. Als de gal is uitgewerkt, worden veel galzouten via de darm-leverkringloop weer opgenomen en naar de lever vervoerd, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Voordelen

 • Natuurlijke ossengal van de hoogste kwaliteit
 • Afkomstig van grasgevoerde Duitse runderen
 • Bevat 125 mg ossengal per capsule
 • Gestandaardiseerd op 40% cholzuur per capsule
 • Gevriesdroogd om de kwaliteit van het product te kunnen behouden
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten en artificiële kleurstoffen

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Optimale supplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. Zo zijn de meeste Seeking Health producten vrij van GMO’s en zijn ze ook geschikt voor gevoelige gebruikers, aangezien ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat ingrediënten gebruikt mogen worden. Bovendien wordt ieder ingrediënt altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest. Supplementen die met zorg en kunde geformuleerd zijn, dat is waar Seeking Health voor staat en in gelooft!

Over Seeking Health

Al van jongs af aan is Dr. Ben Lynch, oprichter van Seeking Health, geïnteresseerd in de relatie tussen gezondheid en genexpressie en hij studeerde onder meer natuurgeneeskunde, moleculaire biologie en epigenetica. In zijn recente boek Dirty Genes beschrijft hij hoe de oorzaak van talloze gezondheidsproblemen kan liggen in het hebben van ‘vervuilde’ genen en hij laat zien hoe je door middel van de juiste voeding en levensstijl de werking van je genen kunt optimaliseren. Zo hielp hij de afgelopen jaren al duizenden cliënten, artsen en zorgprofessionals bij het inzetten van deze inzichten en hij is momenteel dan ook de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica.

Meer informatie
Product Naam
Ox Bile - Ossengal - 125 mg
Art.nr.
SH-20
Merk
Seeking Health
Inhoud
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks een capsule bij een maaltijd of zoals geadviseerd door een arts.

Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
Ossengal (40% cholzuur) (van runderen uit Duitsland) 125 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Vegetarische capsule (hypromellose en water), microkristallijne cellulose, ascorbyl palmitaat en siliciumdioxide.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ox Bile - Ossengal - 125 mg
Uw waardering