PQQ - Zuigtabletten

 • Categorie: CoQ10 & Energie
 • Pyrroloquinoline quinone als BioPQQ®
 • Unieke zuigtabletvorm
 • Anti-oxidatieve werking
 • 20 mg BioPQQ® per dosis
 • 30 zuigtabletten
Niet op voorraad
SKU
SH-08
EUR  34,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

PQQ van Seeking Health

Pyrroloquinoline quinone (PQQ) is een nog relatief onbekende nutriënt die pas sinds 2017 is vrijgegeven en veilig is bevonden door de Europese Unie (EFSA). Het Japanse Mitsubishi Gas Chemical Company Inc. bracht het als BioPQQ® als eerste op de markt. PQQ staat voor Pyrroloquinoline Quinone en het betreft een polyfenol, ofwel een plantaardige antioxidant die onder de zogenaamde bioactieve stoffen valt. De PQQ Zuigtabletten van Seeking Health bevatten per dosis 20 mg BioPQQ® en zijn gemakkelijk in gebruik vanwege de unieke zuigtabletvorm.

Wat is PQQ?

In 1979 werd pyrroloquinoline quinone (PQQ) voor het eerst geïdentificeerd als zijnde een wateroplosbare, aan B-vitaminen verwante verbinding die wordt gekenmerkt door anti-oxidatieve activiteit en die een rol speelt bij de energieproductie van cellen. De stof kent vele vormen en men vermoedt dat het wellicht een component van interstellair stof is. Voeding lijkt voor de mens de belangrijkste bron te zijn van PQQ, hoewel ook is aangetoond dat het op kleine schaal door darmbacteriën kan worden geproduceerd en dat het voorkomt in moedermelk. Met name groene paprika, kiwi, papaja, peterselie, groene thee en natto zijn bronnen van PQQ. De stof wordt vaak vergeleken met het eveneens populaire ‘co-enzym Q10’ (CoQ10) en wordt dan ook wel eens ‘het andere CoQ10’ genoemd. Door cyclische omzetting naar zijn actieve vorm kan PQQ herhaaldelijk in redoxreacties worden gebruikt, wat het relatief stabiel maakt in vergelijking met CoQ10 en andere antioxidanten. Zowel PQQ als CoQ10 zijn de laatste jaren veelvuldig onderzocht en zullen de komende jaren waarschijnlijk kunnen genieten van aanhoudende wetenschappelijke interesse.

Evolutie van de epigenetica

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk verandert en evolueert. Meer en meer dringt namelijk het besef tot ons door dat het DNA of onze genetische aanleg niet alle touwtjes in handen heeft, maar dat het ‘epigenomen’ zijn die feitelijk het DNA besturen door bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. We kunnen dus wel ons hele DNA in kaart brengen, maar dan zijn we er nog lang niet. Ons DNA is immers vergelijkbaar met een computer, waarbij het aan de software (de epigenomen) ligt op welke manier de computer gebruikt wordt. De belangrijkste epigenetische processen in ons lichaam zijn de methyleringsprocessen, en dan met name de DNA-methylering. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding en leefstijl op onze epigenomen en in hoeverre deze beïnvloeding ook kan worden doorgegeven aan volgende generaties. De wetenschap van de epigenetica bestudeert dus de veranderingen in genexpressie, die echter geen veranderingen in de DNA-sequentie zelf teweegbrengen.

Voordelen

 • BioPQQ® is een gepatenteerde, pure vorm van Pyrroloquinoline quinone (PQQ)
 • Bevat 20 mg BioPQQ® per dosis
 • Krachtige antioxidant met een stabiele moleculaire structuur
 • Gemakkelijk in gebruik door unieke zuigtabletvorm
 • Sinds 2017 vrijgegeven en veilig bevonden door de Europese Unie (EFSA)
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja en artificiële kleur- en smaakstoffen

Het proces van methylering

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA en het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die het vermogen hebben een methylgroep af te kunnen staan worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Niet voor niets zijn ze één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica. Onderzoek wijst erop dat methylering reageert op omgevingsfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren een populair onderzoeksgebied is geworden.

Epigenetica & Seeking Health

De term epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington om het verschijnsel te kunnen duiden dat genen onder invloed van omgevingsfactoren aan of uit kunnen worden gezet. Bij epigenetische modificaties verandert de functie van een gen zonder dat diens code verandert, zoals wanneer een muziekstuk door verschillende muzikanten wordt gespeeld; het zijn dezelfde noten, maar ze klinken anders. Zo kunnen twee mensen die genetisch identiek zijn, toch epigenetisch heel verschillend zijn. Hierin ligt de basis voor het gezondheidsprogramma van Dr. Ben Lynch van Seeking Health besloten. Door de markeringen rondom het DNA op te sporen die genen aan of uit kunnen zetten en hier invloed op uit te oefenen met behulp van voeding, supplementen en aanpassingen in de leefstijl, stelt Lynch dat we als het ware onze ‘vuile genen op kunnen schonen’ en invloed kunnen uitoefenen op onze genexpressie.

Optimale supplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. Zo zijn de meeste Seeking Health producten vrij van GMO’s en zijn ze ook geschikt voor gevoelige gebruikers, aangezien ze vrij zijn van veel voorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat ingrediënten gebruikt mogen worden. Bovendien wordt ieder ingrediënt altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest. Supplementen die met zorg en kunde geformuleerd zijn, dat is waar Seeking Health voor staat en in gelooft!

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

Meer informatie
Product Naam
PQQ - Zuigtabletten
Art.nr.
SH-08
Merk
Seeking Health
Inhoud
30 zuigtabletten
Gebruiksaanwijzing
 • Neem 1 zuigtablet met of zonder voedsel, of gebruik zoals voorgeschreven door je arts of therapeut.
 • Neem niet binnen 5 uur voor het slapengaan, omdat dit de slaap kan verstoren.
 • Plaats onder de tong, laat smelten en slik voor het beste resultaat.

Waarschuwingen

 • Kinderen, zwangere of vrouwen die borstvoeding geven moeten vóór gebruik hun arts raadplegen.
 • Raadpleeg voor gebruik een arts als je medische aandoeningen heeft of medicijnen gebruikt.
 • Sommige mensen kunnen een tijdelijke blauwe verkleuring van de mond ervaren na het nuttigen van PQQ-zuigtabletten. Dit is een onschadelijke bijwerking en de vlek zou binnen een uur moeten verdwijnen.
Ingrediënten per dosering
  Hoeveelheid per portie % DV
BioPQQ® Pyrrolochinoline Quinone Dinatriumzout 20 mg **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Xylitol, ascorbyl palmitate, natuurlijke kersensmaak, silica.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PQQ - Zuigtabletten
Uw waardering