ProBiota™ Infant - Poeder

 • Categorie: Probiotica & Spijsvertering
 • Unieke probiotische mix
 • Ontwikkeld voor zuigelingen
 • 5 miljard CFU’s per maatschep
 • Met prebiotische vezel inuline
 • 120 doseringen (66 gram)
Niet op voorraad
SKU
SH-21
EUR  41,35
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

ProBiota™ Infant van Seeking Health

ProBiota™ Infant van Seeking Health is speciaal ontworpen voor kinderen tot twee jaar en bevat 5 miljard micro-organismen per maatschepje. De unieke probiotische blend is samengesteld uit vijf Lactobacillus-soorten en vijf Bifidobacterium-soorten en is aangevuld met de natuurlijke prebiotische vezel inuline uit cichoreiwortel. Er zijn aanwijzingen dat inuline als prebioticum kan bijdragen aan een goede darmwerking*.

Jonge kinderen hebben vaak bijzondere behoeften op het gebied van voeding en de daarmee samenhangende spijsvertering. We raden dan ook aan om met een arts of specialist te overleggen alvorens dit product te gebruiken.

Reizen door ons maag-darmkanaal

Omdat het maag-darmkanaal van jonge kinderen nog niet volwassen is, is het mogelijk niet in staat om de D-isomeer van melkzuur te verwerken. Deze isomeer wordt geproduceerd door bepaalde Lactobacillus-soorten die vaak in probiotische formules voor volwassenen aangetroffen worden. ProBiota™ Infant bevat dan ook enkel de soorten die uitsluitend of hoofdzakelijke de L-melkzuurvorm produceren, namelijk Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus gasseri en Lactobacillus salivarius. De blend bevat ook vijf Bifidobacterium-soorten die normaliter dominant zijn in het maag-darmkanaal van jonge kinderen, namelijk Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve en Bifidobacterium lactis. Om effectief te kunnen zijn, moeten de levende organismen in probiotische supplementen de reis door het bovenste deel van het spijsverteringskanaal en de zuren in de maag overleven. ProBiota™ Infant bestaat uit soorten die zijn geselecteerd op hun vermogen om deze reis te overleven en die aldus grotendeels levend aankomen op de plaats van bestemming. Door de handige poedervorm kan het product eenvoudig worden vermengd met borstvoeding, babymelk, melk, sap of andere zuigelingenvoeding zoals yoghurt of fruitmoes.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen:

 • Unieke probiotische mix gericht op zuigelingen en kinderen tot twee jaar
 • Samengesteld uit 10 verschillende bacteriestammen
 • Bevat 5 miljard CFU’s aan bacterieculturen
 • Met prebiotische vezel inuline gewonnen uit cichoreiwortel, waarvoor aanwijzingen zijn dat het als prebioticum kan bijdragen aan een goede darmwerking*
 • Geformuleerd in handige poedervorm, die eenvoudig kan worden gemengd met borstvoeding, babymelk, melk, sap, fruit of yoghurt
 • Het supplement bevat de bacteriestammen Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve en Bifidobacterium lactis
 • De stammen zijn speciaal geselecteerd op hun vermogen om de reis door het spijsverteringskanaal en de zuren in de maag te kunnen overleven

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Optimale supplementen

De producten van Seeking Health worden gemaakt vanuit het geloof dat supplementen puur en met zorg en kunde geformuleerd dienen te zijn. De meeste Seeking Health supplementen zijn dan ook vrij van GMO’s en van veelvoorkomende allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Alle ingrediënten worden zorgvuldig onderzocht en getest en leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat de ingrediënten gebruikt mogen worden. Seeking Health is kortom een bedrijf met passie dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt en naar kwaliteit streeft.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

* Deze effecten zijn nog niet door de Europese autoriteit goedgekeurd, de gezondheidsclaim is nog in afwachting van Europese toelating.

Meer informatie
Product Naam
ProBiota™ Infant - Poeder
Art.nr.
SH-21
Merk
Seeking Health
Inhoud
66 gram
Gebruiksaanwijzing
 • Voor kinderen ouder dan 12 maanden: 1 lepel (0.5 gram), één of twee keer per dag.
 • Voor zuigelingen 6 tot 12 maanden: 1 lepel (0.5 gram) per dag.
 • Meng het product in babymelk, melk, sap of andere zuigelingenvoeding zoals yoghurt en appelmoes, of gebruik zoals aanbevolen door je arts.
 • Voor moeders die borstvoeding geven kan het product worden toegevoegd aan afgekolfde melk, of door kleine hoeveelheden op de tepel of vinger te plaatsen.
 • Waarschuwingen
 • Geen poeder rechtstreeks aan zuigelingen of kinderen geven. Als het kind een medische aandoening heeft, medicijnen gebruikt of jonger is dan 6 maanden.
 • Raadpleeg dan je arts voordat je dit product gebruikt.
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Proprietary Probiotic Blend (5 miljard CFU) 500 mg  
Lactobacillus-soorten 2,5 miljard CFU in een basis van inuline (uit de cichoreiwortel) 150 mg  
Lactobacillus rhamnosus   **
Lactobacillus casei   **
Lactobacillus paracasei   **
Lactobacillus gasseri   **
Lactobacillus salivarius   **
Bifidobacterium-soorten 2,5 miljard CFU in een basis van inuline (uit de cichoreiwortel) 350 mg  
Bifidobacterium infantis   **
Bifidobacterium bifidum   **
Bifidobacterium longum   **
Bifidobacterium breve   **
Bifidobacterium lactis   **

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

N.v.t.

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ProBiota™ Infant - Poeder
Uw waardering