Liposomaal Glutathion

Waardering:
100% of 100
 • Liposomaal micro-encapsulatie glutathion
 • Moeder van alle antioxidanten
 • Direct in de bloedbaan
 • Categorie: Ontgifting & Immuunsysteem
 • 120 ml
Niet op voorraad
SKU
LP-26
EUR  80,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Liposomaal Gluthation van Empirical Labs

Liposomale glutathion van Empirical Labs bevat glutathion in liposomale vorm. Glutathion is een tripeptide die door het lichaam zelf wordt aangemaakt en is het belangrijkste antioxidant in het lichaam. Bij het ouder worden en door leefstijlfactoren kan de voorraad gluthation in het lichaam afnemen. Glutathion bestaat in een gereduceerde en geoxideerde vorm. Alleen de gereduceerde vorm is bioactief. Liposomaal gluthation helpt glutathion aan te vullen, door het lichaam te voorzien van goed opneembare gereduceerde glutathion.

Waarom liposomale glutathion?

Ook al is de gereduceerde vorm van glutathion bioactief, het wordt echter ook grotendeels in het spijsverteringskanaal afgebroken. Veel mensen kiezen dan ook voor de goed opneembare voorloper van glutathion, N-Acetyl-Cysteïne (NAC). NAC wordt in het lichaam omgezet in glutathion. Liposomaal gluthation daarentegen is een bewezen gereduceerde vorm van glutathion die direct wordt afgeleverd in de bloedbaan. De liposomen zorgen ervoor dat de gluthation de zure omgeving van de maag kan overleven en snel de bloedbaan bereikt.

Voordelen:

 • Goed opneembaar en zeer effectief
 • Liposomaal micro-encapsulatie
 • Krachtig antioxidant
 • Direct afgeleverd in de bloedbaan
 • Bevat geen soja en gluten
 • Met gmo-vrije zonnebloem lecithine

Krachtig lichaamseigen endogeen antioxidant

De werking van glutathion is veelvuldig gedocumenteerd. Het is het meest krachtige lichaamseigen endogene antioxidant en wordt ook wel de moeder van alle antioxidanten genoemd. Dat het lichaam gebaat is bij optimale niveaus is dan ook wel duidelijk. Het lichaam kan zelf glutathion maken uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutamine, mits deze voldoende in het lichaam aanwezig zijn.

Ontdekt in 1888

Glutathion is in 1888 ontdekt door J. de Rey-Pailhade. Al kort na de ontdekking werd ingezien hoe belangrijk en omvangrijk dit kleine tripeptide molecuul was. Glutathion werd gekoppeld aan de ‘origin of life’ ofwel het begin van al het leven. Nobelprijs winnaar Sir Frederick Gowland Hopkins verbonden aan Cambridge University in het Verenigd Koninkrijk heeft na de ontdekking tevens een belangrijke rol vervuld met de typering van dit molecuul en het bedenken van de naam.

De werking van glutathion

In het lichaam wordt glutathion continu gebruikt en gerecycled. De lever speelt hierin een belangrijke rol. De endogene productie van glutathion vind plaats in alle cellen van het lichaam uit de aminozuren cysteïne, glycine en glutamine. Het menselijke lichaam bestaat uit meer dan 300 triljoen cellen. Glutathion heeft meerdere functies in het lichaam en staat bekend als de moeder van alle antioxidanten. De opname van glutathionsuppletie kan echter een probleem vormen. Micro-encapsulatie met liposomen biedt hier een uitkomst.

Wat zijn liposomen?

Liposomen staan bekend  als doelgerichte en effectieve transportsystemen voor bioactieve stoffen. De unieke eigenschap van liposomen om actieve ingrediënten te omsluiten in zowel de water- als lipidefase maakt ze aantrekkelijk als afleversysteem voor hydrofiele als hydrofobe actieve stoffen. Liposomen zijn dan ook ronde holle structuren die erg veel op cellen lijken. Ze bestaan uit een enkelvoudige of meervoudige lipide membraan. De lipide componenten van liposomen bestaan voornamelijk uit fosfatidylcholine. Fosfatidylcholine wordt gewonnen uit natuurlijke grondstoffen zoals soja, zonnebloem of eilecithine.

Geschikt voor lipofiele en hydrofiele moleculen

Liposomen vormen een stabiele manier van encapsuleren van een bepaalde stof, in dit geval glutathion. De binnenkant bestaat dus uit het actieve ingrediënt en de buitenlaag van de fosfolipiden vormt de capsulewand. Liposomen zijn biocompatibel, niet-toxisch, geschikt voor lipofiele en hydrofiele moleculen, beschermen de actieve ingrediënten tegen degradatie en de zure omgeving van de maag en leveren de actieve ingrediënten af op alle gewenste plekken in het lichaam, ook in de hersenen.

Over Empirical Labs

Empirical Labs werd in 1989 opgericht door herborist en voedingsdeskundige Kelly Goyen met als doel het produceren van hoogwaardige natuurlijke nutraceuticals. Empirical Labs heeft een uitstekende reputatie en staat garant voor de beste kwaliteit kruiden, extracten, vitaminen en mineralen. Het bedrijf onderscheidt zich van andere producenten door in veel producten gebruik te maken van de door henzelf ontwikkelde liposoomtechniek Qualisome™. In 2009 kwam als eerste product liposomale vitamine C op de markt. Inmiddels zijn er al diverse andere producten verschenen zoals liposomale glutathion, DHA, fosfolipiden, B12, curcumine en resveratrol. Empirical Labs is gevestigd in Fort Collins, CO, in de Verenigde Staten.

Meer informatie
Product Naam
Liposomaal Glutathion
Art.nr.
LP-26
Merk
Empirical Labs
Inhoud
120 ml
Gebruiksaanwijzing
Neem iets minder dan een volle theelepel (4 ml) per dag of zoals aanbevolen door een professional.
Ingrediënten per dosering
500 mg gereduceerde gluthation†, 400 mg fosfatidylcholine. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
Gezuiverd water, natuurlijke smaakstoffen, stevia, kaliumsorbaat.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liposomaal Glutathion
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Prima
  Algehele beoordeling
  100%
  Ben tot hiertoe tevreden over dit product. Nog maar pas mee begonnen. Maar de slechte smaak van vergelijkbare producten wordt toch beetje verdoezelt. Waardoor het beter te nemen is.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: