Liposomaal Glutathion van Empirical Labs bij Ergomax

 • Levert direct glutathion af in de bloedbaan
 • Zeer effectief en goed opneembaar
 • Liposomaal micro-encapsulatie
 • Krachtige antioxidant
 • 120 ml
 • Liposomale glutathion
 • GMO vrije zonnebloem lecithine

Niet op voorraad
SKU
LP-26
EUR  69,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Liposomaal Gluthation

Glutathion is een tripeptide dat door het lichaam zelf wordt aangemaakt. Glutathion bestaat  in een gereduceerde en geoxideerde vorm, maar alleen de gereduceerde vorm is bio-actief! Echter, suppletie met de gereduceerde vorm van glutathion is altijd een probleem geweest. Glutathion wordt namelijk door het spijsverteringskanaal afgebroken en bereikt daardoor nooit de bloedbaan. Door deze beperking wijkt men meestal uit naar N-Acetyl-Cysteine, een goed opneembare voorloper van glutathion.

Liposomaal Gluthation is gelukkig wel een bewezen methode om de gereduceerde vorm van glutathion direct af te leveren in de bloedbaan. De liposomen zorgen ervoor dat de gluthation niet aangetast wordt en snel de bloedbaan bereikt. De liposomen omzeilen dus effectief afbraak door het spijsverteringsstelsel!

Bij het ouder worden en door levensstijlfactoren neemt de hoeveelheid gluthation in het lichaam af. Liposomaal gluthation helpt de voorraad glutathion aan te vullen, door het lichaam te voorzien van kant en klare gereduceerde glutathion.

Voordelen Liposomaal Gluthation

 • Goed opneembaar en zeer effectief
 • Liposomaal micro-encapsulatie
 • Krachtig antioxidant
 • Directe aflevering in de bloedbaan

Krachtig lichaamseigen endogene antioxidant

Glutathion is molecuul met een simpele structuur en onderwerp in meer dan 76,000 onderzoeken. Als het meest krachtige lichaamseigen endogene antioxidant is het belang van optimale niveaus niet echt een punt van discussie!

De opmaak van het molecuul is vrij eenvoudig en de bouwstenen bestaan uit de aminozuren cysteine, glycine and glutamine. De kracht van glutathion zit in de zwavel groepen die het bevat. Zwavel is een “plakkerig” molecuul met een typische geur en fungeert min of meer als vliegenpapier waaraan “slechte” dingen blijven plakken, denk hierbij bijvoorbeeld aan vrije radicalen.

Een andere functie van glutathion is het recyclen van andere antioxidanten. Een veel gebruikte analogie hiervoor is het doorgeven van een hete aardappel die van vitamine C tot E wordt doorgegeven, dan naar alfa liponzuur en uiteindelijk naar glutathion die de vrije radicalen afkoelt en andere antioxidanten recycled. Nadat dit proces heeft plaatsgevonden kan het lichaam weer een ander glutathion molecuul regenereren waarna deze cyclus weer opnieuw begint.

Ontdekking

Glutathion is in 1888 ontdekt door J. de Rey-Pailhade en gelukkig werd al kort na de ontdekking ingezien hoe belangrijk en omvangrijk deze kleine tri-peptide molecuul was. Hierdoor werd glutathion gekoppeld aan de “origin of life” oftewel de het begin van al het leven. Nobelprijs winnaar Sir Frederick Gowland Hopkins verbonden aan Cambridge University (Verenigd Koninkrijk) heeft na de ontdekking tevens een belangrijke rol vervuld met de typering van dit molecuul en het bedenken van zijn naam.

Werking

In het lichaam vindt er een constante recycling en gebruik van glutathion plaats, en de lever bezet de centrale positie in deze dynamiek. De endogene productie van glutathion vind plaats binnenin alle cellen van het lichaam en de basisstoffen hiervoor zijn drie aminozuren. Cellen zijn de bouwstenen voor levende wezens  en het menselijke lichaam bestaat uit meer dan 300 triljoen cellen. Aangezien het een feit is dat de synthese van glutathion in iedere cel plaatsvindt is de belangrijke rol die dit molecuul heeft meteen duidelijk. Glutathion staat dan ook bekend als dè hoofd-antioxidant die het lichaam zelf produceert.

Helaas wordt glutathion als voedingssupplement niet goed opgenomen omdat de cellen van het spijsverteringsstelsel glutathion direct gebruiken maar ook omdat de zure omgeving het glutathion-molecuul weer afbreekt naar basisstoffen. Het omzeilen van dit probleem is vrij eenvoudig door gebruikt te maken van microencapsulatie met liposomen.

Bloed-hersenbarrière 

Het centrale zenuwstelsel heeft een bloed-hersenbarrière en een bloed-cerebrospinaal vocht barrière. Beide barrières zijn hoogwaardige gespecialiseerde structuren. De rol van deze barrières is om stoffen die in het bloed circuleren van de neuronen te scheiden.

Beide barrières staan de selectieve doorlating van nutriënten en mineralen toe en tegelijkertijd wordt de binnenkomst van andere stoffen, zoals sommige medicijnen of supplementen, beperkt of geblokkeerd.

Alhoewel de bloed-hersenbarrière en de bloed-cerebrospinaal vocht barrière niet alle stoffen die in het bloed voorkomen doorlaten zijn nutriënten die belangrijk zijn voor de hersenfuncties wel gedeeltelijk doorlaatbaar.

Een liposomaal afleversysteem zorgt ervoor dat de doorlaatbaarheid van actieve ingrediënten in de hersenen wordt vergroot waardoor deze over grotere hoeveelheden van nutriënten kunnen beschikken.

Liposomaal gluthation passeert de bloed-hersenbarrière met gemak waardoor er ook direct gluthation wordt afgeleverd in de hersenen. Dit is geen overbodige luxe in de wereld van vandaag de dag!

Liposomen

Liposomen zijn ronde holle structuren die erg veel op cellen lijken en bestaan uit een eenvoudige of meervoudige lipide membraan. De lipide componenten van liposomen bestaan voornamelijk uit fosfatidylcholine die uit natuurlijke grondstoffen zoals soja, zonnebloem of ei lecithine wordt gewonnen.

Liposomen staan op dit moment erg in de schijnwerper als doelgerichte en effectieve transport systemen voor bio-actieve stoffen. De unieke eigenschap van liposomen om actieve ingrediënten te omsluiten in zowel de water als de lipide fase maakt het aantrekkelijk als afleversysteem voor hydrofiele als hydrofobe actieve stoffen.

Je zou de kleine holle bolletjes kunnen zien als een minuscule, en stabiele manier, van encapsuleren. De binnenkant bestaat uit het actieve ingrediënt en buiten laag van de fosfolipiden vormt de capsulewand.

Liposomen zijn biocompatibel, niet-toxisch, geschikt voor lipofiele en hydrofiele moleculen, beschermen de actieve ingrediënten tegen degradatie en leveren de actieve ingrediënten af achter de bloed-hersenbarrière en biologische membramen.

Meer informatie
Product Naam
Liposomaal Glutathion
Merk
Empirical Labs
Inhoud
120 ml
Gebruiksaanwijzing
Neem iets minder dan een volle theelepel (4 ml) per dag of zoals aanbevolen door een professional.
Ingrediënten per dosering
500 mg gereduceerde gluthation†, 400 mg fosfatidylcholine. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten
Gezuiverd water, natuurlijke smaakstoffen, stevia, kaliumsorbaat.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liposomaal Glutathion
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: