Vitamine C liposomaal

Van: Ergomax
 • Liposomaal micro-encapsulatie Vitamine C
 • Krachtige antioxidant
 • Direct in de bloedbaan
 • Categorie: Immuunsysteem
 • 120 capsules
Niet op voorraad
SKU
ERG-44
EUR  37,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Liposomaal Vitamine C van Ergomax

Liposomale vitamine C van Ergomax is een uitzonderlijk goed opneembare vitamine C ofwel ascorbinezuur in een liposomale vorm. Vitamine C kent veel gezondheidsclaims. Het ondersteunt de werking van het immuunsysteem en weefselherstel, werkt als een krachtige antioxidant die cellen en weefsels beschermt tegen vrije radicalen en is belangrijk voor de productie van collageen en ander bindweefsel. We zijn niet in staat om vitamine C zelf te produceren. Hierdoor zijn we aangewezen op voldoende vitamine C uit voeding of een goed supplement, zoals liposomale vitamine C van Ergomax.

Voordelen

 • Wordt direct afgegeven in de bloedbaan
 • Goed opneembaar dankzij de liposomale micro-encapsulatie
 • Vitamine C bevordert de weerstand en het immuunsysteem
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor de bloedvaten
 • Vitamine C draagt bij aan collageenvorming voor de botten
 • Vitamine C activeert de natuurlijke energie in het lichaam
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor de huid
 • Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen voor het gebit
 • Vitamine C heeft een antioxidatieve werking en helpt cellen beschermen
 • Vitamine C draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren
 • Vitamine C is goed voor de gemoedstoestand
 • Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E
 • Vitamine C is goed voor het zenuwstelsel
 • Vitamine C is gunstig bij vermoeidheid
 • Bevat geen soja en gluten
 • Met gmo-vrije zonnebloem lecithine

Vitamine C beperkt in opname

Vitamine C (ascorbinezuur)  is een van de meest bekende vitaminen en heeft talrijke functies in het lichaam. Voldoende vitamine C concentraties in het lichaam zijn dan ook essentieel. Om zijn werk te kunnen doen moet vitamine C eerst de bloedbaan bereiken.

Doseringen vitamine C tot aan 200 mg worden goed door het lichaam opgenomen. Daarna daalt de opname snel. Bij 500 mg per dosering en hoger wordt het grootste deel niet meer opgenomen en via de urine weer uitgescheiden. Traditionele hoger gedoseerde ascorbinezuurpoeder, -tabletten of -capsules zijn dus niet altijd even effectief vanwege de beperkingen in de opname. Vitamine C in liposomale vorm werkt echter anders. Het lichaam is dan in staat om hogere doseringen wel op te nemen en de vitamine blijft dan langer in de bloedbaan, tot wel 10 uur. Liposomale vitamine C zorgt dus voor langdurig hogere waardes in het bloed.

Liposomale vitamine C

Ontwikkelingen in het domein van de voedingssupplementen industrie hebben geleid tot verschillende nieuwe vormen van vitamine C die beter opneembaar zijn. Liposomaal of liposomale vitamine C is er hier een van. Door de vitamine C moleculen te encapsuleren in de liposomen komen de moleculen op de goede plek in het lichaam terecht en worden ze zeer goed opgenomen. Zo worden hogere bloedwaarden bereikt in een kortere tijd.

Wat zijn liposomen?

Liposomen staan bekend als doelgerichte en effectieve transportsystemen voor bioactieve stoffen. De unieke eigenschap van liposomen om actieve ingrediënten te omsluiten in zowel de water- als lipidefase maakt ze aantrekkelijk als afleversysteem voor hydrofiele als hydrofobe actieve stoffen. Liposomen zijn dan ook ronde holle structuren die erg veel op cellen lijken. Ze bestaan uit een enkelvoudig of meervoudig lipide membraan. De lipide componenten van liposomen bestaan voornamelijk uit fosfatidylcholine. Fosfatidylcholine wordt gewonnen uit natuurlijke grondstoffen zoals soja, zonnebloem of eilecithine.

Geschikt voor lipofiele en hydrofiele moleculen

Liposomen vormen een stabiele manier van encapsuleren van een bepaalde stof, in dit geval vitamine C. De binnenkant bestaat dus uit het actieve ingrediënt en de buitenlaag van de fosfolipiden vormt de capsulewand. Liposomen zijn biocompatibel, niet-toxisch, geschikt voor lipofiele en hydrofiele moleculen, beschermen de actieve ingrediënten tegen degradatie en leveren de actieve ingrediënten af op alle gewenste plekken in het lichaam, ook in de hersenen.

Vitamine C kent veel gezondheidsclaims

Vitamine C heeft in het lichaam een belangrijke functie als antioxidant en is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand, ook tijdens en na zware fysieke inspanning, in een koude omgeving en tijdens en na sport of training. Om zijn werk te kunnen doen, moet het echter goed worden opgenomen. Met deze liposomale vitamine C vormt een hogere dosering die uitstekend wordt opgenomen geen enkel probleem.

Vitamine C een belangrijke antioxidant

Vitamine C is als antioxidant een belangrijke stof in het 'antioxidantennetwerk' van het lichaam. Dit is een keten van verschillende synergetische en onlosmakelijk verbonden antioxidanten. Naast vitamine C zijn bijvoorbeeld ook glutathion en vitamine E onderdeel van dit netwerk. Vitamine C ondersteunt het antioxidatieve potentieel van het lichaam en draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels.

Vitamine C in de wintermaanden

Vitamine C wordt voornamelijk verkregen door de consumptie van fruit, groenten, supplementen, verrijkte voedingsmiddelen en dranken. Het vitamine C-gehalte in  voedsel vermindert door langdurige opslag en bij de bereiding van voedsel. In de winter zijn er minder lokale groente- en fruitsoorten beschikbaar. Gezien de vele gezondheidsclaims is vitamine C ook in de winter een zeer belangrijke vitamine

Meer informatie
Product Naam
Vitamine C liposomaal
Art.nr.
ERG-44
Merk
Ergomax
Hoeveelheid
120 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag op een lege maag of bij de maaltijd, of zoals geadviseerd.

Ingrediënten per dosering

Per capsule:

Vitamine C  400 mg †
(ascorbinezuur/natriumascorbaat)

Overige ingrediënten: rijstconcentraat (smeermiddel), vegetarische HPMC capsule.

† 500% Referentie-Iname (RI) vastgesteld.

 

 

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine C liposomaal
Uw waardering