R-Alfa Liponzuur

Ergomax is de oorspronkelijke aanbieder van R-Alfa Liponzuur in Nederland. Al sinds 2007 adviseren we specifiek het gebruik van R-Alfa Liponzuur boven de gewone Alfa Liponzuur. Al onze Alfa Liponzuur producten bevatten uitsluitend de actieve rechtsdraaiende vorm van Alfa Liponzuur, ook wel bekend als R-Alfa Liponzuur.

Lees meer

4 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

4 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hoe werkt Alfa Liponzuur?

Alfa Liponzuur is een vitamineachtige stof en antioxidant. Het stofje bestaat uit een zwavelhoudend vetzuur en beschermt cellen tegen schadelijke effecten van oxidatieve stress. Het vetzuur bestaat uit acht koolstofatomen waar twee zwavelatomen aan gekoppeld zijn. Hierdoor ontstaat er een ringstructuur en deze structuur zorgt ervoor dat Alfa Liponzuur oplosbaar is in zowel water als vet. Hierdoor is Alfa Liponzuur actief in verschillende weefsels in het lichaam.

Alfa Liponzuur rechtsdraaiend

Onze producten zijn alleen rechtsdraaiende Alfa Liponzuur. Hierdoor zijn deze producten vele malen effectiever dan de reguliere Alfa Liponzuur producten welke uit een mix van de R- en S-vorm bestaan. Alleen de R-vorm, en niet de S-vorm, komt van nature voor in het menselijke lichaam en alleen de R-vorm is verantwoordelijk voor de gedocumenteerde werking van Alfa Liponzuur.

R-Alfa Liponzuur

Voor de mens is Alfa Liponzuur een belangrijk molecuul, want het helpt bij het omzetten van suikers naar energie. Het molecuul kan makkelijk de bloed-hersenbarrière passeren. De toevoeging van biotine is belangrijk als synergist ter ondersteuning van de normale werking van het zenuwstelsel. Zelf maakt het lichaam ook kleine hoeveelheden R-Alfa Liponzuur aan in de mitochondriën (energiefabriekjes in de lichaamscellen), maar naarmate men ouder wordt neemt deze productie van  R-Alfa Liponzuur geleidelijk af. Inname van R-Alfa Liponzuur zorgt dat de lichaamseigen productie wordt aangevuld.

R-Alfa Liponzuur vs. Alfa Liponzuur

Ergomax levert pure R-Alfa Liponzuur in capsules en softgels en heeft een unieke formulering van twee actieve ingrediënten: R-Alfa Liponzuur en Biotine. De R-Alfa Liponzuur variant is effectiever dan de ‘standaard ‘ Alfa Liponzuur (niet uitsluitend “R”). Bij specifieke vragen over R-Alfa Liponzuur kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij beantwoorden graag al jouw vragen en/of voorzien je van een advies op maat over onder andere Alfa Liponzuur rechtsdraaiend.