R-Alfa Liponzuur

Ergomax is de eerste aanbieder van R-Alfa Liponzuur, ofwel rechtsdraaiend alfaliponzuur, in Nederland. Al sinds 2007 adviseren we specifiek het gebruik van het actieve R-Alfa Liponzuur in plaats van S-Alfa Liponzuur, de synthetische variant. Alleen R-Alfa Liponzuur komt van nature in ons lichaam voor en heeft een gedocumenteerde werking. Alle Alfa Liponzuur producten in onze webshop bevatten dan ook uitsluitend de actieve rechtsdraaiende vorm van Alfa Liponzuur, ook wel R-Alfa Liponzuur of R-alfaliponzuur genoemd.

Lees meer

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

1 product

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hoe werkt R-Alfa Liponzuur?

R-Alfa Liponzuur is een zwavelhoudend vetzuur dat voorkomt in elke cel van ons lichaam. Het is een vitamineachtige stof en antioxidant. R-Alfa Liponzuur speelt een rol in de energiestofwisseling en beschermt cellen tegen ongewenste effecten van oxidatieve stress. Het vetzuur bestaat uit acht koolstofatomen met twee aan elkaar gekoppelde zwavelatomen. Hierdoor ontstaat een ringstructuur waardoor R-Alfa Liponzuur oplosbaar is in zowel water als vet. R-Alfa Liponzuur is zodoende actief in verschillende weefsels in het lichaam.

Alfa Liponzuur rechtsdraaiend

R-Alfa Liponzuur een belangrijk molecuul met veel taken in het lichaam. We kunnen er zelf kleine hoeveelheden van aanmaken en we krijgen het binnen via voeding of suppletie. Het zit bijvoorbeeld in kleine hoeveelheden in orgaanvlees. Naarmate je ouder wordt, neemt de lichaamseigen productie van R-Alfa Liponzuur geleidelijk af. Aanvullende suppletie met R-Alfa Liponzur kan dan ook een goede keuze zijn.

R-Alfa Liponzuur versus Alfa Liponzuur

Ergomax levert pure R-Alfa Liponzuur in capsules en softgels. Ons Ergomax huismerk R-Alfa Liponzuur voedingssupplement bevat een unieke formule van twee actieve ingrediënten in een speciale micro-geëncapsuleerde vorm: R-Alfa Liponzuur en Biotine. Ook het merk Doctor’s Best heeft een speciaal R-alfaliponzuur product BioEnhanced® Na-RALA. Heb je specifieke vragen over R-Alfa Liponzuur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je alles vertellen over deze unieke voedingsstof.