Tru Niagen

Tru Niagen is het dochterbedrijf van Chromadex en heeft zich gespecialiseerd in een unieke nieuwe vorm van vitamine B3, namelijk nicotinamide riboside. Het hoofd Wetenschappelijk Advies van Tru Niagen, de arts dr. Charles Brenner, ontdekte in 2004 dat nicotinamide riboside een gunstige invloed heeft op het energiemetabolisme in onze cellen. Een belangrijke factor voor gezond ouder worden. Op basis van de patenten van dr. Brenner en de gevestigde technieken van ChromaDex heeft Tru Niagen nicotinamide riboside exclusief gelicentieerd en ontwikkeld onder het handelsmerk Niagen®.

Lees meer

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Niagen® - nieuwe generatie vitamine B3

Niagen®, ofwel nicotinamide riboside, is een nieuwe generatie van vitamine B3, niacine of nicotinezuur. Nicotinamide riboside speelt een rol in meer dan 200 biochemische reacties in het lichaam. Met recht kent het product dan ook diverse gezondheidsclaims. Zo bevordert het de energieproductie en is het goed bij vermoeidheid. Ook draagt het draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel. Vitamine B3 is belangrijk voor de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten. Nicotinamide riboside is tot slot een uitzonderlijk efficiënte voorloper van NAD+ (nicotinamide adenine dinucleotide). NAD+ is een essentieel molecuul in elke lichaamscel en speelt een rol in de mitochondriën, de energiecentrales in de cel.

In verschillende verpakkingen

Tru Niagen biedt nicotinamide riboside aan in diverse verpakkingen: 30, 60 of 90 capsules of sachets. Voor wie liever geen capsules slikt, biedt Niagen® in sachet vorm een uitkomst. De sachets zijn ook geschikt voor onderweg of op reis of voor op de sportschool. Meng het poeder met je favoriete koude drankje, zoals water, sap of een sportdrankje. Reguliere vitamine B3, niacine kan na inname een soort van flush of opvlieger veroorzaken. Niagen® geeft deze flush niet en heeft een zeer krachtig effect.

Gepatenteerde formule

Niagen® is de eerste en enige gepatenteerde vorm van nicotinamide riboside. Niagen is veilig in gebruik verklaard door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA); het heeft de Generally Recognized As Safe status (GRAS-status). Niagen® is uitgebreid gedocumenteerd en kent diverse gelicentieerde patenten. Nicotinamide riboside heeft 3 Amerikaanse en 1 Europese veiligheidsnotificaties en wordt gemaakt op basis van de standaarden van Good Manufacturing Practice (GMP).