Serotonine

Waardering:
100% of 100
 • Serotonine support
 • Categorie: Neurotransmitter ondersteuning
 • Categorie: Hersenen & Noötropicum
 • Categorie: Brain Food
 • 60 capsules
Niet op voorraad
SKU
NS-334
EUR  45,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Serotonine Brain Food™ van Natural Stacks

De gepatenteerde ‘brain food-formule’ Serotonine van Natural Stacks bestaat uit een combinatie van ingrediënten die samen de essentiële voorlopers en cofactoren vormen voor de aanmaak van de neurotransmitter serotonine. Serotonine is een neurotransmitter die een rol speelt in de spijsvertering, in de gemoedstoestand en in het algehele gevoel van welbevinden. Serotonine Brain Food™ bevat de voedingsstoffen Rhodiola Rosea, het aminozuur L-tryptofaan, vitamine B3 en de mineralen magnesiumglycinaat en zinkglycinaat.

Voordelen:

 • Vitamine B3 bevordert de energiestofwisseling
 • Vitamine B3 is goed voor de huid en slijmvliezen
 • Vitamine B3 draagt bij aan een heldere geest
 • Vitamine B3 en magnesium zijn goed voor de gemoedstoestand
 • Vitamine B3 en magnesium helpen bij vermoeidheid
 • Vitamine B3 en magnesium zijn goed voor het zenuwstelsel
 • Zink is een belangrijke cofactor met talrijke gezondheidsclaims
 • Bevat de voorloper: het aminozuur L-tryptofaan
 • Bevat serotonine cofactoren: vitamine B3, magnesium en zink
 • Bevat het adaptogene plantextract Rhodiola rosea
 • Rhodiola helpt om evenwichtig te zijn in stresssituaties*
 • Rhodiola draagt bij aan het concentratievermogen*
 • Rhodiola heeft een antioxidant werking*
 • Bevat geen gluten, soja, gmo-vrij
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen en conserveermiddelen
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Brain Food™: neurotransmitter ondersteuning

Neurochemie is het geheel van biochemische processen in de hersenen. De neurotransmitters spelen hierin een belangrijke rol als signaalmoleculen. Dit extreem complexe samenspel varieert van persoon tot persoon, maar ook van seizoen tot seizoen. Genetische maar ook epigenetische factoren zoals het leefmilieu, voeding, slaap en beweging kunnen hierop van invloed zijn. Een ‘brain food-supplement’ bevat natuurlijke stoffen en voorlopers van specifieke neurotransmitters.

Vitamine B3: Niacinamide

Vitamine B3 in de vorm van niacinamide is een essentiële vitamine en een cofactor voor het juiste metabolisme van vet, koolhydraten en eiwitten. Niacine kan na inname leiden tot een gevoel van ‘rush’ en blozen. Niacinamide heeft dat effect niet. Vitamine B3 draagt bij aan de energieproductie in de hersenen door de productie van ATP. De vitamine is een cofactor voor een groot aantal gunstige processen, ook in de hersenen. Niacinamide is een voorloper van NAD en NADH, het werkt als een antioxidant en speelt een rol bij de synthese van neurotransmitters zoals dopamine, norepinefrine en serotonine. Als substraat voor ATP-productie speelt niacinamide indirect een rol bij de cognitie, focus, concentratie en het geheugen.

Rhodiola rosea

Rhodiola rosea wordt ook wel rozewortel genoemd en staat bekend als een rustgevend adaptogeen kruid. Rhodiola wordt al honderden jaren in China gebruikt voor diverse doeleinden. De plant komt oorspronkelijk voor in koude bergachtige gebieden in onder andere Noord-Amerika, Noordoost-Europa en Noord-Azië. Rhodiola behoort tot de zogenaamde fyto-adaptogenen.

L-tryptofaan

L-Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat door het lichaam onder meer wordt gebruikt als bouwsteen voor de serotoninesynthese. De meest voorkomende voedingsbronnen van tryptofaan zijn noten en zaden, vlees en zuivelproducten, vis en peulvruchten. Eiwitten uit voeding worden afgebroken tot L-tryptofaan. L-tryptofaan wordt in het lichaam, met behulp van de juiste cofactoren, omgezet in de stof 5-HTP. 5-HTP wordt vervolgens weer omgezet in serotonine.

Magnesium- en zinkglycinaat

De mineralen magnesium- en zinkglycinaat zijn gecheleerde vormen van respectievelijk magnesium en zink met het aminozuur glycine. Magnesium en zink zijn belangrijke cofactoren voor de omzetting van L-tryptofaan naar serotonine. Daarnaast kennen magnesium en zink diverse gezondheidsclaims in relatie tot de psychologische functie, zoals de gemoedstoestand en een heldere geest, het zenuwstelsel, de energiestofwisseling en het metabolisme.

Over Natural Stacks

De missie van Natural Stacks is simpel: Better Brain. Better Life.® Helder kunnen denken, een goed geheugen en nieuwe dingen leren, vormen belangrijke sleutels in het leven. Vanuit die visie biedt Natural Stacks sinds 2013 veilige en natuurlijke supplementen aan specifiek voor een optimale werking van de hersenen. Deze zogenoemde noötropica richten zich op gebieden als energie, slaap, focus, geheugen en stemming. Het bedrijf gebruikt alleen de beste natuurlijke ingrediënten in hun producten, die inhoudelijk volledig open source zijn. Alle ingrediënten zijn volledig traceerbaar qua herkomst en worden exact weergegeven op het etiket. De kwaliteit en van de producten wordt getest door een onafhankelijk laboratorium.

Meer informatie
Product Naam
Serotonine
Art.nr.
NS-334
Merk
Natural Stacks
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 - 3 capsules in de ochtend, of zoals voorgeschreven door arts of therapeut. Neem niet meer dan 6 capsules ( 2 doseringen) per dag in.

Ingrediënten per dosering

171 mg vitamine B3 (niacinamide) 1069% ADH*, 50 mg magnesium (magnesiumglycinaat) 13% ADH*, 20 mg zink (zinkglycinaat) 133% ADH*, 1250 mg l-tryptofaan †, 400 mg Rhodiola rosea (wortelextract, gestandadiseerd op 3% rosavinen en minimaal 1% salidrosiden) †. * ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Capsule, cellulose, plantaardig stearaat, silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Serotonine
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Happy pil
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik gebruik het nu een tijd niet en merk toch wel verschil in mijn gemoedstoestand
  Ik zit wat minder lekker in mijn vel, bestel het dus weer snel omdat ik het gevoel heb dat het voor mij werkt

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: