Gefermenteerde Vitamine D3 - 60 tabletten

 • Vitamine D3 cholecalciferol
 • Met biologische Curcuma en Reishi
 • Categorie: Immuunsysteem
 • Categorie: Botten & Spieren
 • 60 tabletten van 2000 IE / 50 mcg
Niet op voorraad
SKU
NC-356
EUR  46,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gefermenteerde Vitamine D3 van New Chapter

Gefermenteerde Vitamine D3 van New Chapter bevat per tablet 50 mcg of 2000 IE vitamine D3 uit cholecalciferol, aangevuld met 120 mg biologische Curcuma longa, rhizome en 20 mg biologische Reishi. Vitamine D3 vervult een belangrijke rol in het menselijke lichaam. In meer dan 30 typen weefsels en organen, zoals afweercellen, hersenen, spieren, hart, diverse klieren en nog veel meer, zijn receptoren voor vitamine D aangetroffen. Vitamine D beïnvloedt meer dan 2000 genen, dit komt overeen met zo'n 10% van het totaal aantal genen. Kortom, vitamine D is essentieel voor onze gezondheid.

Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem

Omdat vitamine D zo belangrijk is voor onze gezondheid, gelden er tal van gezondheidsclaims. Bekende claims zijn bijvoorbeeld de bijdrage aan een goed immuunsysteem, aan sterke botten en aan een goede werking van de spieren. De toevoeging van kurkuma, ook wel geelwortel, turmeric of Curcuma longa genoemd, is een krachtige bondgenoot uit de natuur. Kurkuma kent diverse gezondheidsclaims die in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese Commissie. Kurkuma is bijvoorbeeld goed voor de leverfunctie en de spijsvertering, het draagt bij aan het behoud van soepele gewrichten, het ondersteunt de mentale balans en het is gunstig voor de werking van het centrale en perifere zenuwstelsel. De biologische Reishi ofwel Ganoderm lucidum (Ling zhi) in dit product bevat zowel het mycelium als de vruchtlichamen.

Voordelen

 • Goede opname dankzij fermentatie met probiotica
 • Met biologische Curcuma longa en Reishi
 • Onbewerkte en biologische voedingsstoffen
 • Vitamine D bevordert een goed calcium- en fosforgehalte in het bloed
 • Vitamine D is nodig voor normale botgroei en botontwikkeling bij kinderen
 • Vitamine D is goed voor sterke botten en het skelet
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding
 • Vitamine D is goed voor de werking van de spieren
 • Vitamine D is van belang voor de opbouw van sterke tanden
 • Vitamine D ondersteunt het immuunsysteem, ook van kinderen
 • Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces
 • Vrij van gluten, soja en gmo
 • Bevat geen kleur- en smaakstoffen en andere synthetische toevoegingen
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs

Oorsprong vitamine D

Vitamine D is in 1922 ontdekt door Edward Mellanby. Vitamine D heeft zijn naam te danken aan het feit dat het de vierde vitamine was die ontdekt is, en de D is het vierde letter van het alfabet. Alhoewel deze vitamine al sinds het begin van de 19de eeuw bekend is, hebben reguliere specialisten vitamine D een lange tijd genegeerd. De populariteit en afname is echter enorm gestegen in de laatste jaren doordat er nieuwe inzichten zijn in de mate van belangrijkheid van vitamine D.

Vitamine D3 uit de zon alleen in de zomer

Vitamine D3 kunnen we opdoen door tussen mei en oktober zonder zonnebrand en voor een groot deel onbedekt in de zon te zitten. Dit geldt ongeveer voor de uren tussen 11.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ’s middags. Het vraagt minimaal een kwartier om voldoende vitamine D op te doen. Voeding bevat een zeer geringe mate aan vitamine D. Willen we dus voldoende vitamine D-voorziening hebben, dan zijn we aangewezen op de zon of op suppletie.

D3 cholecalciferol sulfaat

Vitamine D3 uit de zon is overigens niet gelijk aan vitamine D3 in een supplement. Zodra de huid wordt blootgesteld aan ultraviolette UVB-straling, wordt vitamine D3 sulfaat (cholecalciferol sulfaat) aangemaakt. In tegenstelling tot wat vaak wordt gezegd, is dit niet dezelfde vorm als uit suppletie, namelijk vitamine D3 cholecalciferol. Deze is namelijk niet gesulfateerd. Idealiter benutten we dus in de zomer zoveel mogelijk de zon om onze vitamine D3 waarden op peil te brengen. In de winter kan suppletie een goede keuze zijn.

Extra aanbevelingen

Er bestaan verschillende beelden over de gewenste hoogte van de hoeveelheid vitamine D in het bloed. Referentiewaarden in Nederland beginnen bij minimaal 30 nmol/l en zijn veelal gebaseerd op effecten op botten en spieren. Vitamine D speelt echter een rol bij zeer veel lichaamsprocessen. Een adequate waarde op peil houden, is dan ook voor iedereen belangrijk. Voor mannen en vrouwen die veel binnen verblijven of een donkere huidskleur hebben, voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen wordt aanvullende suppletie met vitamine D aanbevolen.

Waarom gefermenteerde vitamine D3?

Door het fermenteren van voedingsstoffen kunnen ze langer bewaard worden en veranderen ze van samenstelling, smaak en textuur. Het is een natuurlijk en gezond proces met veel voordelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van gunstige bacteriën of gisten. Fermentatie verbetert namelijk de gezondheidswaarde van voedingsmiddelen. Tegenwoordig wordt fermentatie niet alleen toegepast op voedsel, maar ook op voedingsstoffen, bijvoorbeeld op vitaminen en kruiden. Net zoals bij gefermenteerde voedingsmiddelen geldt dat gefermenteerde supplementen ingrediënten bevatten die beter toegankelijk zijn voor opname door het lichaam. De gunstige bacteriën die ervoor zorgen dat voedingsmiddelen kunnen fermenteren, zitten ook in het eindproduct en leveren nog eens een extra meerwaarde.

Het fermentatieproces van New Chapter

New Chapter maakt bij het fermenteren gebruik van een methode met meerdere stappen. Eerst wordt de organische gistsoort, het probioticum saccharomyces cerevisiae, gemixt met natuurlijke koolhydraten van planten. Vervolgens worden de juiste vitamines en mineralen toegevoegd. Om de fermentatie verder op gang te brengen, worden organische, gmo-vrije soja en onbewerkte whole foods toegevoegd zoals alfalfa, wortel en sinaasappelschil. De gist biotransformeert de gefermenteerde vitamine door de voedingsstof te absorberen in zijn celstructuur. Daarna wordt er tropisch fruit aan het fermentaat toegevoegd om het fermentatieproces wat af te remmen. Om het proces compleet te maken, worden als laatste de probiotica bacteriestammen L. acidophilus, B. bifidum en L. rhamnosus onder zachte verhitting toegevoegd. Aan de individuele gefermenteerde voedingsstoffen, zoals vitamine D3 in dit geval, worden uiteindelijk heilzame voedingsstoffen, zoals kurkuma en reishi toegevoegd.

Over New Chapter

New Chapter zorgt met kwalitatief hoogstaande, natuurlijke producten al meer dan 35 jaar voor lichaam, geest én de aarde. New Chapter produceert innovatieve supplementen die een zogenoemd nieuw hoofdstuk of ‘new chapter’ representeren. Het kan gaan om verbeterde bestaande producten of nieuwe producten die een unieke bijdrage kunnen leveren in de complementaire gezondheidszorg.

Dit supplement van New Chapter is gefermenteerd met whole foods en probiotica – bacteriën die de darmen levend bereiken. Met een uniek fermentatieproces brengt het merk meer vitaliteit in haar vitamines, mineralen en kruiden. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de supplementen van New Chapter gemakkelijker te verteren zijn en dat de ingrediënten zeer goed worden opgenomen. De gefermenteerde vitamines van New Chapter zijn zeer mild en kun je op elk moment van de dag gebruiken, zelfs op een lege maag.

Meer informatie
Product Naam
Gefermenteerde Vitamine D3 - 60 tabletten
Art.nr.
NC-356
Merk
New Chapter
Inhoud
60 tabletten
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 tablet per dag. Kan op elk moment worden ingenomen, zelfs op een lege maag.

Ingrediënten per dosering

50 mcg vitamine D3 (als cholecalciferol uit fermentatiemedia) (2000 IU) 250%*, 120 mg kurkuma (Curcuma longa) (wortelstok) uit fermentatiemedia, 20 mg reishi (Ganoderma lucidum, Ling zhi) (mycelium en vruchtlichamen)

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Acaciagom, bruine rijst, fermentatiemedia (sojameel, Saccharomyces cerevisiae, melkzuurbacteriën (Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum en Lactobacillus rhamnosus), papaïne (gedeactiveerd), bromelaïne (gedeactiveerd)), silica en coating (organisch tapiocamaltodextrine, biologische zonnebloemlecithine, biologische palmolie en biologische guargom).

Dieet
Vegetarisch
Allergenen
Soja
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gefermenteerde Vitamine D3 - 60 tabletten
Uw waardering