GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling
EUR  79,95

GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling van Organic3 bij Ergomax

 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 12+ miljard organismen per dosering  
 • Speciaal voor jonge kinderen
 • Vrij van hulpstoffen en allergenen
 • 7 neutrale bacteriestammen
 • GAPS, Paleo en PANS/PANDAS
 • 15 gram
Op voorraad
SKU
OG-08-A
EUR  79,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling van Organic 3

Van jongs af aan ontwikkelt ons maag- en darmstelsel zich en wordt onze darmflora langzaam opgebouwd. Pas rond het derde levensjaar is er sprake van een volledige kolonisatie. GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling van Organic 3 is speciaal ontwikkeld voor baby’s en jonge kinderen, al is de formule ook geschikt voor volwassenen. De formule bevat 7 verschillende histamine-neutrale bacteriestammen en is vrij van D-lactaat producerende en sporevormende probiotica-strengen. Het product bevat bovendien geen prebiotica, additieven en is vrij van alle gangbare allergenen, zodat ook de jongsten onder ons deze probiotica goed kunnen verdragen.

Kenmerken van GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling

Deze speciaal voor kinderen ontwikkelde GutPro® Infant – Probiotica Poeder Zuigeling van Organic 3 bevat de 7 goed verdraagzame, histamine-neutrale of histamine-afbrekende probioticastammen Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum en Bifidobacterium lactis. Hoewel de formule voor jonge kinderen is ontwikkeld, kan deze probiotica ook door volwassenen gebruikt worden. De formulering is geschikt voor mensen die eten volgens diëten als Paleo, PANDA/PANS, Body Ecology, GAPS, SIBO, autisme/PDD-NOS, AIP of Ketogeen. De bacteriestammen produceren geen D-lactaat en het supplement is vrij van inuline en andere prebiotica en van bekende allergenen als gluten, soja, zuivel, caseïne, eieren, vis, schaaldieren, gluten, pinda’s noten en maïs. Het product dient koel en droog bewaard te worden. Het is verstandig om met een arts te overleggen voorafgaand aan het toedienen van probiotica aan kinderen.

Over de darmflora

Onze darmflora is een heel complex ecosysteem, dat zo ongeveer net zo uniek is als onze vingerafdruk! In onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Ook speelt het microbioom een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij een goede opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Het microbioom is dus een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Om al deze processen goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige microben, waaronder bacteriën. Deze darmbacteriën kunnen worden onderverdeeld in welwillende en onhebbelijke bacteriën en tijdelijk of permanent verblijvende soorten. Een normale darmflora is in evenwicht.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

Voor een goed verloop van de spijsverteringsprocessen werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige micro-organismen. Al deze micro-organismen in het darmstelsel hebben hun eigen functie, maar vormen ook als geheel een belangrijk systeem. Wanneer deze soorten met elkaar in balans zijn, spreken we van een gezonde darmflora. Deze balans is voor iedereen anders! Enzymen zijn de werkpaarden van ons lichaam. Ze zijn als het ware chemische fabriekjes die in staat zijn allerlei processen in ons lichaam te versnellen, zodat deze processen geen jaren, maar vaak slechts een paar seconden duren. Zo functioneren spijsverteringsenzymen dus als een soort katalysator in ons darmstelsel. Je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt. Koester dus deze kleine helpers in je darmen.

Voordelen:

 • Zorgvuldig samengestelde mix van 7 neutrale bacteriestammen
 • Bevat 12+ miljard CFU’s per dosering (lepel 3 van Organic 3’s lepelset)
 • Geformuleerd voor jonge kinderen, maar kan ook door volwassenen worden gebruikt
 • GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling is gemaakt van histamine-neutrale of histamine-afbrekende bacteriestammen en is vrij van D-lactaat producerende en sporevormende probiotica-strengen
 • GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling is hypoallergeen en bevat geen toegevoegde stoffen

De ontrafeling van onze darmflora

Hoewel de meeste wetenschappers het erover eens zijn dat het de moeite waard is om onze darmflora te onderzoeken, weten we eigenlijk nog maar heel weinig over dit bijzonder complexe ‘orgaan’ in ons lichaam. Men schat dat onze huidige kennis slechts het topje van de ijsberg is! Niet alleen is onze darmflora een complex geheel, het is ook heel dynamisch en kan zelfs binnen een aantal dagen veranderen. Ook beginnen we langzaam te begrijpen hoe bacteriën met elkaar kunnen communiceren via een bijzonder mechanisme, ‘Quorum Sensing’ genaamd. Via het uitscheiden van signaalmoleculen zijn bacteriën in ons hele lichaam, ook in ons darmstelsel, constant in gesprek met elkaar en kunnen ze onder meer waarnemen met hoeveel soortgenoten ze ergens zijn en op ingenieuze wijze met elkaar samenwerken. Quorum Sensing is een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn. Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men pas welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Met zorg samengesteld

Organic 3 heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg samengesteld en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleodieet volgen, kunnen de producten van Organic 3 met een gerust hart nemen.

Over Organic 3

De drie oprichters van Organic 3 begrijpen dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid. Niet alleen organische voeding, maar ook supplementen zonder onnodige toevoegingen zijn daarom het beste, zo stellen ze. Uit deze gedachtegang is ook naam Organic 3 ontstaan. De supplementen van Organic 3 richten zich specifiek op de spijsvertering en de darmen. De formuleringen worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld en bevatten geen onnodige toevoegingen. Hierdoor zijn de producten geschikt voor de meest gevoelige gebruikers en wordt een zo hoog mogelijk resultaat behaald. Bovendien worden vervelende bijwerkingen voorkomen. Bij het samenstellen van hun unieke productlijn is het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride een belangrijke inspiratiebron voor de oprichters van Organic 3.

Meer informatie
Product Naam
GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling
Merk
Organic3
Inhoud
15 gram
Gebruiksaanwijzing

1/64 theelepel (0.075 gram) = 6 miljard CFU's (181doseringen). Het gebruik van de Organic3 maatlepel wordt aanbevolen.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

6+ Miljard CFU's (78.5 mg) † (Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld; CFU's: colony-forming units.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:GutPro® Infant - Probiotica Poeder Zuigeling
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: