Infant Probiotica Poeder - Smidge™ (voorheen GutPro® Infant)

Van: Organic
 • Voorheen: GutPro® Infant Probiotica
 • Categorie: Darmen & Darmflora
 • 1,45 miljard CFU’s per dosering
 • Speciaal voor jonge kinderen
 • Milde formulering
 • Vrij van gluten, zuivel & prebiotica
 • 7 neutrale bacteriestammen
 • GAPS, Paleo en PANS/PANDAS
 • 15 gram / 750 doseringen
 • Inclusief handige doseerlepel
Niet op voorraad
SKU
OG-08-A
EUR  91,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Smidge™ Infant Probiotica Poeder

Van jongs af aan ontwikkelt ons maag- en darmstelsel zich en wordt onze darmflora langzaam opgebouwd. Pas rond het derde levensjaar is er sprake van een volledige kolonisatie. Smidge™ Infant Probiotica Poeder is speciaal ontwikkeld voor baby’s en jonge kinderen die bezig zijn met het opbouwen van hun spijsverteringssysteem, al is de formule ook geschikt voor volwassenen. De formule bevat 7 verschillende histamine-neutrale bacteriestammen en is vrij van D-lactaat producerende en sporenvormende probiotica-strengen. Het product bevat bovendien geen prebiotica, additieven en is vrij van alle gangbare allergenen, zodat ook de jongsten onder ons deze probiotica goed kunnen verdragen.

Kenmerken van Smidge™ Infant Probiotica Poeder

Dit speciaal voor kinderen ontwikkelde Smidge™ Infant Probiotica Poeder bevat de 7 goed verdraagzame, histamine-neutrale of histamine-afbrekende probiotica stammen Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum en Bifidobacterium lactis. Hoewel de formule voor jonge kinderen is ontwikkeld, kan deze probiotica ook door volwassenen gebruikt worden. Bifidobacterium infantis, de bacteriestreng die vaak dominant is in het spijsverteringskanaal van borstgevoede baby’s, beslaat 50% van deze formule.

De probiotica past bij kinderen, gevoelige gebruikers en bij diëten als Paleo, PANDA/PANS, Body Ecology, GAPS, SIBO, autisme/PDD-NOS, AIP of Ketogeen. De bacteriestammen produceren geen D-lactaat en het supplement is vrij van inuline en andere prebiotica en van bekende allergenen als gluten, soja, zuivel, caseïne, eieren, vis, schaaldieren, gluten, pinda’s noten en maïs. Het product wordt geleverd met een handige doseerlepel en dient koel en droog bewaard te worden. Het is verstandig om met een arts te overleggen voorafgaand aan het toedienen van probiotica aan kinderen.

Over de darmflora

Onze darmflora is een heel complex ecosysteem, dat zo ongeveer net zo uniek is als onze vingerafdruk! In onze darmflora, ook wel microbioom genoemd, worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Ook speelt het microbioom een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij een goede opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Het microbioom is dus een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Om al deze processen goed te kunnen laten verlopen, werkt het lichaam samen met de in de darmen aanwezige microben, waaronder bacteriën. Deze darmbacteriën kunnen worden onderverdeeld in welwillende en onhebbelijke bacteriën en tijdelijk of permanent verblijvende soorten. Een normale darmflora is in evenwicht.

Hoe functioneren bacteriën en enzymen?

In onze darmflora leven miljarden micro-organismen die ieder hun eigen functie hebben binnen het grotere geheel van onze spijsvertering. Er is dus sprake van een samenwerking tussen ons lichaam en de bacteriën die onze darmen bevolken. Wanneer deze soorten met elkaar in balans zijn, spreken we van een gezonde darmflora. Enzymen zijn in staat specifieke processen in ons lichaam te versnellen, soms wel tot een biljoen keer! Het zijn ‘chemische fabriekjes’ die met recht de werkpaarden van ons lichaam worden genoemd. De spijsverteringsenzymen werken dus als een soort katalysator in ons darmstelsel. Je bent niet wat je eet, maar wat je opneemt. Koester dus deze kleine helpers in je darmstelsel!

Voordelen

 • Zorgvuldig samengestelde mix van 7 neutrale bacteriestammen
 • Bevat 1,45 miljard CFU’s per dosering van 20 mg
 • Milde formulering speciaal gericht op jonge kinderen, maar kan ook door volwassenen worden gebruikt
 • Smidge™ Infant Probiotica is gemaakt van histamine-neutrale of histamine-afbrekende bacteriestammen en is vrij van D-lactaat producerende en sporenvormende probiotica-strengen
 • Smidge™ Infant Probiotica is hypoallergeen en bevat geen toegevoegde stoffen

De ontrafeling van onze darmflora

We krijgen steeds meer inzicht in de werking en belangrijke functies van onze darmflora, maar eigenlijk weten we nog steeds heel weinig van dit mysterieuze ‘orgaan’ in ons lichaam. De kennis die we nu hebben is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg! Zo beginnen we langzaam te begrijpen op welke bijzondere manieren bacteriën met elkaar communiceren via een mechanisme dat bekend staat als ‘Quorum Sensing’. Het mechanisme stelt bacteriën in staat om, via het uitscheiden van signaalmoleculen, constant met elkaar in gesprek te zijn en hun gedrag op elkaar af te stemmen. Ze kunnen onder andere weten met hoeveel soortgenoten ze zijn, om vervolgens bij een bepaald aantal soortgenoten een synchrone reactie teweeg te brengen. Vriendelijke bacteriën communiceren en werken samen via Quorum Sensing, een fenomeen dat nog altijd even fascinerend als mysterieus is voor veel onderzoekers.

De geschiedenis van probiotica

De term ‘probiotica’ wordt voor het eerst gebruikt door de Duitse arts Werner Kollath, die probiotica omschrijft als ‘werkzame stoffen die essentieel zijn voor een gezond leven’. De ontwikkeling en het gebruik van probiotica zijn echter al veel ouder. Zo stamt het eerste gebruik al uit de neolithische periode, tussen 10.000 en 5.000 voor Christus. Omdat veehoeders in het Midden-Oosten destijds hun melk bewaarden in geitenvellen zakken, waar gedurende de dag de brandende zon op scheen, begon de melk te fermenteren. In deze tijd ontstond ook het gebruik van andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, bier en wijn.

Pas veel later, in de 19e eeuw, ontdekte men welke processen hieraan ten grondslag lagen en wat het belang hiervan was. Met name de Franse scheikundige en bioloog Louis Pasteur was van betekenis met zijn theorie dat de oorzaak van veel ziekten een minuscuul levend wezen was, dat hij een ‘micro-organisme’ noemde. Deze belangrijke ontdekking in de medische wetenschap leidde uiteindelijk tot vele andere inzichten, zoals de ontwikkeling van vaccins, de sterilisatie van instrumenten en wondverbanden en de pasteurisatie van voedingsmiddelen.

Met zorg samengesteld

Smidge™ heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg en in kleine batches samengesteld en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleo Dieet volgen, kunnen de producten van Smidge™ met een gerust hart nemen.

Over Smidge™

De drie oprichters van Smidge™ - voorheen Organic3 - creëren supplementen met als belangrijkste doel om essentiële voedingsstoffen te bieden die een gezond spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren. De passie voor hun bedrijf komt voort uit hun eigen ervaringen met het overkomen van ziektes. Ze hebben alle drie persoonlijk ondervonden dat goede voeding de sleutel tot een goede gezondheid is en ze willen graag anderen helpen begeleiden op het pad naar welzijn met behulp van voeding.

De supplementen zijn natuurlijk, vers en gemaakt zonder additieven, waardoor de producten ook geschikt zijn voor de meest gevoelige gebruikers. De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen. Dit voorkomt niet alleen vervelende bijwerkingen, maar geeft ook het hoogst mogelijke resultaat.

Hun visie, onderzoek en ervaring heeft geleid tot unieke producten waarbij ze in de formuleringen werden geïnspireerd door het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride.

Meer informatie
Product Naam
Infant Probiotica Poeder - Smidge™ (voorheen GutPro® Infant)
Art.nr.
OG-08-A
Merk
Organic
Inhoud
15 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem één keer per dag 1 lepel (20 mg) = 1.45 miljard CFU's (750 doseringen) met voedsel. Het gebruik van de maatlepel wordt aanbevolen.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering

1.45+ Miljard CFU's (20 mg) † (Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus gasseri, Lactobacillus salivarius). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld; CFU's: colony-forming units.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Infant Probiotica Poeder - Smidge™ (voorheen GutPro® Infant)
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: