Productbeschrijving
Gefermenteerde Kefir probiotica capsules
Iedere capsule bevat 250mg ambachtelijk gefermenteerde (gecultiveerde) kefir poeder. Het levert een gemiddelde van 43 miljard gunstige bacterie- en gistkiemen uit meer dan 40 verschillende stammen. Dit probiotica product omvat de kracht en essentie van traditionele kefir met de complexe mix van gunstige organismen en voedingsstoffen.
Kefir, het ultieme probioticum
Kefir is een gefermenteerde melkdrank dat wordt gevormd door de werking van gunstige bacteriën en gisten die symbiotisch leven in kefirkorrels. Dit natuurlijke en evolutionaire voorbeeld van een interactieve samenwerking tussen micro-organismen staat aan de basis van de het gezonde kefir. Dit staat ook wel bekend als een SCOBY ofwel een Symbiotic Community of Bacteria and Yeasts.
Het grote aantal micro-organismen in kefir, de bioactieve stoffen die het resultaat zijn van de microbiële stofwisseling en de voordelen die gepaard gaan met de consumptie van kefir maken het een echte natuurlijke probiotica.
Voordelen gefermenteerde kefir capsules
- Probiotica uit rauwe kefir poeder die langzaam wordt gefermenteerd
- Het product bevat 43 miljard bacteriën uit verschillende bacterie- en giststammen.
- De probiotica capsules zijn volledig natuurlijk en maken geen gebruik van kunstmatige toevoegingen
- De capsules zijn zachtaardig en ambachtelijk geproduceerd met de grootste zorg
- Hoeft niet in de koelkast bewaard te worden
Verschil met andere probiotica producten
De meeste probiotica productietechnologieën zijn gebaseerd op het kunstmatig laten groeien van individuele stammen in steriele een steriele omgeving. Na het vriesdrogen worden de “slapende” individuele bacteriën of gisten samengemengd in een formulering.
De verschillende stammen hebben nooit de gelegenheid gehad om op elkaar in te werken tijdens de cultivatiefase, dit gebeurt pas op het laatste moment in de darmen. Het productieproces van onze probiotica is fundamenteel anders omdat alle micro-organismen samen groeien en symbiotische interacties ontwikkelen tijdens de cultivatiefase, net zoals het in de natuur gebeurt.
Elegante co-evolutie van microbiële gemeenschappen
De micro-organismen vormen kleine ecosystemen terwijl ze worden gevoed tijdens het natuurlijke fermentatieproces. Iedere stam ontwikkelt zich in een complexe omgeving terwijl het interacties heeft met alle andere organismen. Dit resulteert in een sterkere en meer potente probiotica.
Naast de gunstige bacteriën en gisten bevat deze probiotische formulering veel vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen. Vooral calcium, fosfor, magnesium, B2, B12, vitamine K en vitamine D. Ook de prebiotische polysaccharide kefiran is te vinden in dit product.
Op kleine schaal ambachtelijk met de hand gecultiveerd
De kwaliteit van kefir wordt voornamelijk bepaald door de micro-organismen die aanwezig zijn in de kefirkorrels en de manier waarop ze verwerkt worden. Grote commerciële kefir productie is tot nu toe nog niet succesvol geweest door contaminatie- en productieproblemen. Onze kefir probiotica wordt daarom met de hand geproduceerd in een toegewijde en gespecialiseerde productielijn op kleine schaal. Dit specifieke en propriëtaire proces garandeert de beste microbiële diversiteit en voedingswaarde. Deze kefir probiotica is het meest traditionele en voedingsrijke product op de markt.
Zachtaardig en rauw
Het zachtaardige, onverhitte, langzame fermentatie en droogproces is ontwikkeld na velen jaren van experimenteren en analyseren. De “happy zone” waarin de gunstige bacteriën en gisten zich ontwikkelen zijn geoptimaliseerd voor vermenigvuldiging en potentie. Alle goede en natuurlijke eigenschappen van kefir blijven behouden in de uiteindelijke poeder. Hieronder vallen de kwetsbare bioactieve stoffen zoals enzymen, kefiran, lactoferrine, vetzuren en peptiden.
Meer dan 40 verschillende bacterie- en giststammen
De complexe interacties tussen de gistsoorten en bacteriën en hun afhankelijkheid van elkaar in de kefirkorrels worden nog niet helemaal goed begrepen. De mate van interactie kan gestimuleerd of beperkt worden door de groei van de een of de ander. De micro-organismen strijden namelijk met elkaar voor de voedingsstoffen waar ze op groeien of produceren metabolieten waar de andere organismes op gedijen of juist niet. Een goed uitgedacht en zorgvuldig onderhouden cultivatieproces door experts is dus erg belangrijk. Iedere capsule bevat tenminste 18 Lactobacilli stammen, 9 streptococci stammen en 27 giststammen.
Complexe samenstelling
Lactobacilli Lb. acidophilus Lb. brevis Lb. kefiri Lb. casei subsp. casei Lb. casei subsp. rhamnosus Lb. paracasei subsp. paracasei Lb. fermentum Lb. cellobiosus Lb. delbrueckii subsp. bulgaricus Lb. delbrueckii subsp. lactis Lb. fructivorans Lb. helveticus subsp. lactis Lb. hilgardii Lb. helveticus Lb. kefiri Lb. kefiranofaciens subsp. kefirgranum Lb. kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens Lb. parakefiri Lb. plantarum |
Gisten Dekkera anomala Brettanomyces anomalus Kluyveromyces marxianus Candida kefyr Pichia fermentans firmetaria Yarrowia lipolytica lipolytica Debaryomyces hansenii famata Deb. Schwanniomyces occidentalis Issatchenkia orientalis krusei Galactomyces geotrichum Geotrichum candidum C. friedrichii C. rancens C. tenuis C. humilis C. inconspicua C. maris Cryptococcus humicolus Kluyveromyces lactis var. lactis Kluyv. bulgaricus Kluyv. lodderae Saccharomyces cerevisiae Sacc. subsp. torulopsis holmii Sacc. pastorianus Sacc. humaticus Sacc. unisporus Sacc. exiguus |
Streptococci / Lactococci
|
Wat is het verschil tussen de kefir capsules en de kefir starterspakketten?
Er is een fundamenteel verschil tussen onze met de hand gefermenteerde kefir poeder en de kefir starterspakketten. De kant en klare starterspakketten bestaan uit een goedkoop bijproduct van de kefirkorrels. Vergeleken met onze capsules bevatten ze slechts een heel laag aantal micro-organismen. Dit varieert van 7-9 stammen ten opzichte van onze ruim 40 stammen en subsoorten.
Gebruik tijdens antibiotica
Een groot voordeel van een breedspectrum aan probiotische gistsoorten is het feit dat ze niet gevoelig zijn voor antibiotica, deze hebben alleen een effect op bacteriën. Om deze reden kan kefir helpen met het in balanshouden en het functioneren van het microbioom tijdens en na het gebruik van antibiotica. Korte keten vetzuren, vitaminen, waterstof en velen andere bioactieve stoffen worden zowel door gistsoorten als bacteriën geproduceerd
Een gemakkelijke manier om kefir te nemen
Niet iedereen vindt de smaak van kefir lekker en de meeste mensen vinden het teveel werk om het thuis zelf te maken. Gefermenteerde kefir in capsules biedt de perfecte oplossing voor diegene die toch graag de voordelen van kefir willen genieten zonder de ongemakken. Met slecht 2 capsules per dag krijg je de volledige voordelen van een traditionele kefir drank zonder onpraktische handelen van het zelf maken of een vloeibare drank. Je kunt het vergelijken met gedroogd fruit en vers fruit, beide hebben dezelfde voedingsstoffen alleen de vorm waarin ze komen verschilt.
Synbiotica, pre- en probiotica samen
Prebiotica zijn simpelweg de niet-verteerbare componenten uit ons eten die als directe voeding voor de darmflora dient. Prebiotica stimuleren hiermee de groei van de goede organismen in de darmen en de levensvatbaarheid van probiotica supplementen. De effectieve combinatie van een probiotica en een prebiotica staat bekend als synbiotica omdat ze elkaars werking versterken. Wil je de darmflora optimaal beïnvloeden en voeden dan raden wij aan om naast onze gefermeneerde kefir capsules een goede prebiotica te nemen. De natuurlijke niet-verteerbare koolhydraten galacto-oligosachariden (GOS) zijn het beste die je kan nemen.
Productinformatie
Naam | Probiotica - Gefermenteerde Kefir |
---|---|
Merk | Ergomax |
Inhoud | 60 plantaardige capsules |
Gebruiksaanwijzing | Neem 1-2 capsules per dag bij een maaltijd. |
Ingrediënten per dosering | 250 mg gefermenteerde kefir probiotica †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld. |
Overige Ingrediënten | Biologische inuline (vulmiddel), plantaardige cellulose (capsule). |
Allergenen | Melk |
Geschikt voor veganisten | Nee |
Geschikt voor vegetariërs | Ja |
Glutenvrij | Ja |
Gecertificeerd Biologisch | N.v.t. |
Beoordelingen
Klantbeoordelingen (5)
- zeer goedRecensie door Monique
-
Algehele beoordeling - TopRecensie door M..Sandrien
-
Algehele beoordeling - Super probioticaRecensie door Marietta
-
Algehele beoordeling
geweldig dat dit produkt is gemaakt!
(Geplaatst op 21-09-2016) - topRecensie door Mw. A. dijkhof
-
Algehele beoordeling - erg mooi produktRecensie door Edit Rozema
-
Algehele beoordeling
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer