Ox Bile - Ossengal - 500 mg

 • Categorie: Spijsvertering & Darmen
 • Grasgevoerde Duitse runderen
 • 500 mg ossengal per dosis
 • 40% cholzuur
 • Gevriesdroogd
 • 120 capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-31
EUR  45,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Ox Bile - Ossengal van Seeking Health

Ox Bile - Ossengal van Seeking Health bevat 500 mg ossengal per capsule afkomstig van gezonde, grasgevoerde Duitse runderen die geen synthetische hormonen of antibiotica hebben gekregen. Elke capsule is gestandaardiseerd op 40% cholzuur. Galzuren, waaronder cholzuur en chenodeoxylgalzuur, zijn belangrijke componenten van de ossengal. De capsules zijn gemaakt van vegetarische cellulose, maar het product zelf is uiteraard niet vegetarisch. Het product bevat geen allergenen, zoals vis, eieren, melk, soja en tarwe.

Voordelen

 • Natuurlijke ossengal van de hoogste kwaliteit
 • Afkomstig van grasgevoerde Duitse runderen
 • Bevat 500 mg ossengal per capsule
 • Gestandaardiseerd op 40% cholzuur per capsule
 • Gevriesdroogd om de kwaliteit van het product te kunnen behouden
 • Vrij van hormonen
 • Vrij van melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, tarwe, soja, gluten en kunstmatige kleurstoffen

De werking van de lever en de gal

Gal is een geelgroene vloeistof die wordt uitgescheiden door de lever en die onder andere bestaat uit water, galzouten, cholesterol en bilirubine. Door hydroxylatie en oxidatie van cholesterol worden in de lever de twee belangrijkste galzuren cholzuur en chenodeoxygalzuur gemaakt. Uit deze galzuren worden de galzure zouten gevormd, die een rol spelen bij de spijsvertering in de darmen. Galzouten hebben tot taak vetten, cholesterol en vetoplosbare vitaminen in het dunne darmsap op te lossen. Ook zorgen ze voor de uitscheiding van water door de wand van de dikke darm, wat helpt de darminhoud beter te transporteren. Bovendien zorgen galzouten in de gal ervoor dat vetten worden geëmulgeerd, zodat er micellen ontstaan en de vetten makkelijker verteerbaar zijn. Als de gal is uitgewerkt, worden veel galzouten via de darm-leverkringloop weer opgenomen en naar de lever vervoerd, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt.

De invloed van voeding en leefstijl op ons DNA

De epigenetica is een wetenschap die de laatste jaren sterk in opkomst is. Steeds duidelijker wordt het dat niet ons DNA of onze genetische aanleg bepalend is voor onze gezondheid, maar dat zogenoemde epigenetische factoren (het epigenoom: boven de genetica) zoals voeding en leefstijl verantwoordelijk kunnen zijn voor het al dan niet ter expressie brengen van onze genen met lichamelijke gevolgen tot resultaat. Het is dit epigenoom dat bepaalde genen ‘aan’ of ‘uit’ zet. Als we onze genen zien als de hardware van een computer, dan kun je stellen dat het epigenoom de software vormt. De software bepaalt uiteindelijk hoe de hardware wordt gebruikt. Een belangrijk mechanisme in dit kader is de methylering, en dan met name de DNA-methylering. Voor een goede methylering is het essentieel dat ons lichaam beschikt over de goede voedingsstoffen. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de invloed van het epigenoom op onze gezondheid.

Wat is methylering?

Iedere minuut vinden er triljoenen methyleringsprocessen plaats in alle cellen van ons lichaam, die op hun beurt weer effect hebben op duizenden lichaamsprocessen. Methylering is een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Het proces zorgt onder meer voor het onderhoud en de reparatie van ons DNA in al onze cellen en weefsels. Bepaalde stoffen die een methylgroep kunnen afstaan, worden methyldonoren genoemd. Onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, SAM-e, foliumzuur en betaïne kunnen functioneren als een methyldonor. Methylgroepen vervullen een belangrijke rol binnen de genexpressie, aangezien ze de aan- en uitschakelaars van ons DNA mede faciliteren. Onderzoek wijst erop dat het proces van methylering reageert op leefstijlfactoren en afneemt naarmate men ouder wordt. De relatie tussen gezondheid en het vermogen om te kunnen methyleren is inmiddels een belangrijk onderzoeksgebied.

Kwaliteitssupplementen

Seeking Health is een bedrijf met passie voor kwaliteit dat haar producten met de grootst mogelijke zorg samenstelt. De meeste Seeking Health producten zijn gmo-vrij en geschikt voor elke gebruiker. Ze bevatten geen allergenen zoals melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, gluten, maïs, gist en soja. Leveranciers dienen aan specifieke standaarden te voldoen, voordat hun ingrediënten worden gebruikt. Ieder ingrediënt wordt dan ook altijd eerst zorgvuldig onderzocht en getest.

Over Seeking Health

Seeking Health is opgericht door Dr. Ben Lynch, die in 2018 na jarenlang onderzoek het boek Dirty Genes schreef. Lynch behaalde zijn doctorstitel in de natuurgeneeskunde aan de Bastyr University in Washington en hielp wereldwijd al duizenden cliënten, artsen en gezondheidsprofessionals inzichten uit de epigenetica op een holistische manier in te zetten bij het optimaliseren van hun gezondheid. Lynch, momenteel de meest geraadpleegde deskundige op het gebied van de epigenetica, is ervan overtuigd dat ons genetisch lot niet vastligt, maar dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken en zo het genetisch potentieel van ons lichaam kunnen verwezenlijken.

Meer informatie
Product Naam
Ox Bile - Ossengal - 500 mg
Art.nr.
SH-31
Merk
Seeking Health
Inhoud
100 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule bij een maaltijd of zoals voorgeschreven door je arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

500 mg ossengal (40% cholzuur) (van runderen uit Duitsland).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Plantaardige capsule (hypromellose en water), ascorbylpalmitaat, microkristallijne cellulose en silica.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ox Bile - Ossengal - 500 mg
Uw waardering