Vitamine B12 Spray - Methylcobalamine

Waardering:
93% of 100
 • Categorieën: Vitamines & Sportsupplementen
 • Methylcobalamine in sprayvorm
 • Bioactieve vorm van vitamine B12
 • 500 mcg B12 per dosis
 • Ondersteunt het energieniveau*
 • Van belang voor het zenuwstelsel*
 • GMO- en glutenvrij & vegan
 • 175 doseringen per flesje
 • Bekijk ook de nieuwe B12 spray van Ergomax
 • 30 ml
Niet op voorraad
SKU
PA-06
EUR  22,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Vitamine B12 Spray van Pure Advantage

Vitamine B12 Spray van Pure Advantage is bijzonder, omdat voor het product gebruik is gemaakt van vitamine B12 in de actieve co-enzymvorm methylcobalamine. Deze vorm is samen met adenosylcobalamine de meest biologisch beschikbare of bioactieve vorm van deze vitamine. Cyanocobalamine, een andere vorm die ook vaak wordt gebruik in supplementen, moet bijvoorbeeld eerst worden omgezet in de lever. De handige sprayvorm zorgt ervoor dat deze actieve B12 effectief via de mondslijmvliezen kan worden opgenomen, in plaats van via het maagdarmstelsel. Pure Advantage B12 heeft een goede smaak en wordt gemaakt zonder artificiële additieven zoals kleur- of zoetstoffen. Met 500 mcg per dosering is het met deze spray eenvoudig om je lichaam dagelijks te voorzien van deze essentiële vitamine voor je lichaam!

Het voordeel van methylcobalamine

Hoewel in veel supplementen nog altijd wordt gekozen voor het gebruik van vitamine B12 in de synthetische vorm van cyanocobalamine, heeft het gebruik van methylcobalamine veel voordelen. Deze metabolisch actieve vorm van B12 is de natuurlijke variant, die ook voorkomt in dierlijke en menselijke weefsels. Dit maakt het voor het lichaam gemakkelijker om deze vorm op te nemen, omdat deze cobalamine direct beschikbaar is voor het menselijk lichaam.

Om de opname nog efficiënter te maken heeft Pure Advantage gekozen voor B12 in sprayvorm. De spray zorgt ervoor dat de vitamine B12 direct door de slijmvliezen van de mond kan worden opgenomen in de bloedbaan. Bij het oraal innemen van B12 in de vorm van tabletten of capsules, is de opname vaak niet optimaal, omdat de opname in het spijsverteringsstelsel afhankelijk is van onder andere een goede maagzuurproductie en de aanmaak van intrinsieke factor. Methylcobalamine is bovendien de enige vorm van vitamine B12 die als cofactor een belangrijke rol speelt in de omzetting van homocysteïne in methionine, een reactie die nodig is om foliumzuur te laten functioneren. Methylcobalamine draagt als belangrijke methyldonor dus bij aan de methylatie van het lichaam.

Het belang van vitamine B12 voor je lichaam

Vitamine B12, ook wel bekend als cobalamine, is de enige vitamine die ook een sporenelement bevat, namelijk kobalt. Vitamine B12 is een essentiële voedingsstof voor ons lichaam die een belangrijke rol speelt bij onder meer cellulaire processen, bloedaanmaak en hersenfunctie. Zo draagt vitamine B12 bij aan de vorming van rode bloedcellen, aan een normale celdeling en aan een normale energiehuishouding. Vitamine B12 ondersteunt ook het immuunsysteem en is gunstig voor homocysteïnemetabolisme. Ten slotte helpt vitamine B12 bij vermoeidheid, is het goed voor het zenuwstelsel en draagt het bij aan de geestelijke veerkracht.

Voordelen

 • Gemaakt van methylcobalamine, de actieve vorm van vitamine B12
 • Effectieve opname en eenvoudig te doseren door handige sprayvorm
 • Vitamine B12 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen, aan een normale celdeling en aan een normale energiehuishouding
 • Vitamine B12 is gunstig voor homocysteïnemetabolisme en ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau
 • Vitamine B12 draagt bij aan de geestelijke veerkracht, helpt bij vermoeidheid en is goed voor het zenuwstelsel
 • Vrij van bindmiddelen, hulpstoffen en andere vulstoffen
 • GMO- en glutenvrij en geschikt voor veganisten

Plantaardig dieet & vitamine B12

Veel mensen zullen weten dat vegetariërs en veganisten moeten waken voor een vitamine B12 tekort. Het is immers zo dat vitamine B12 in een goede, opneembare vorm vrijwel alleen voorkomt in dierlijke producten, zoals vlees, vis en eieren. Het komt wel voor in plantaardige voedingsmiddelen, maar die vormen zijn voor mensen niet goed opneembaar. Darmbacteriën in ons eigen lichaam maken overigens wel zelf vitamine B12 aan, maar die kunnen we eveneens niet goed opnemen, omdat de aanmaak ervan plaatsvindt in een later stadium van de spijsvertering. Omdat mensen vitamine B12 niet uit zonlicht of planten kunnen halen en het enkel geproduceerd wordt in het spijsverteringsselsel van dieren, zijn we dus afhankelijk van gezonde, dierlijke voedingsmiddelen zoals lever, oesters, mosselen, vis, rundsvlees, kaas en eieren of van supplementen om ons vitamine B12 gehalte mee op peil te houden.

Veganistische B12 supplementen worden gemaakt door bacteriën in een laboratorium en zijn dus wel volledig veganistisch. Een tekort komt veel meer voor dan over het algemeen gedacht wordt en kan een breed scala aan gezondheidsklachten veroorzaken. Het tekort blijft relatief vaak onopgemerkt, omdat de symptomen niet worden herkend en omdat de standaardwaarden bij bloedonderzoek voor het bepalen van een vitamine B12 tekort niet altijd representatief zijn. Het wordt dan ook aan mensen die overwegend of volledig plantaardig eten aanbevolen om vitamine B12 supplementen te gebruiken.

Pure, natuurlijke kwaliteit

Het is al bijna vijftig jaar de passie van supplementenmerk Pure Advantage om het leven van klanten te verbeteren en te verrijken. Het bedrijf gelooft in duurzame, natuurlijke zorg voor de gezondheid en hecht veel waarde aan transparantie, zodat klanten precies weten waar de producten vandaan komen. De producten worden samengesteld onder strikte farmaceutische standaarden en praktijken, waarop de meest strenge kwaliteitscontroles van toepassing zijn. Voor het creëren van de supplementen wordt geen gebruik gemaakt van bindmiddelen, hulpstoffen of andere vulstoffen. In plaats daarvan bevatten ze pure, natuurlijke stoffen met als doel een bijdrage te leveren aan ieders gezondheid. De jarenlange toewijding aan kwaliteit, puurheid en integriteit heeft zijn vruchten afgeworpen, want supplementen van Pure Advantage en andere merken van Nutritional Brands zijn wereldwijd al jarenlang populair.

Over Pure Advantage

Pure Advantage is één van de merken van het Amerikaanse supplementenbedrijf Nutritional Brands, die daarnaast ook de merken Pure Vegan, Pure Kids, Aerobic Life en Oregon Health op de markt brengt. Een natuurlijke benadering van gezondheid en welzijn is al sinds de oprichting in 1971 het uitgangspunt van het moederbedrijf. Met bijna 50 jaar aan ervaring en een goed lopend onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft Nutritional Brands wereldwijd een goede reputatie weten op te bouwen en de supplementen van Pure Advantage voldoen aan de uiteenlopende behoeften van actieve personen en atleten. Met haar duidelijke visie, vertrouwen in haar personeel en passie voor gezondheid is Nutritional Brands een sterk bedrijf uit de Verenigde Staten dat onder het merk Pure Advantage sportvoedingssupplementen van kwaliteit op de markt brengt voor elk fitnessniveau en voor het hele gezin, van tieners en professionele sporters tot senioren.

* Vitamine B12 draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en is van belang voor het zenuwstelsel

Meer informatie
Product Naam
Vitamine B12 Spray - Methylcobalamine
Art.nr.
PA-06
Merk
Pure Advantage
Inhoud
30 ml
Gebruiksaanwijzing

Spray 1 dosering in de mond en houdt de vloeistof voor ongeveer voor 30 seconden in uw mond. Slik daarna de vloeistof door. Goed schudden voor gebruik.

Ingrediënten per dosering

500 mcg B12 als methylcobalamine (8333%*).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gefilterd water, plantaardige glycerine en kaliumsorbaat.

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine B12 Spray - Methylcobalamine
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Geen bijwerkingen
  Algehele beoordeling
  100%
  Al jaren b12 tekort, maar van pillen en zuigtabletten krijg ik iedere keer na een paar dagen slaapproblemen. Met deze spray heb ik daar geen last van, het bloedbeeld stijgt wel iets minder hard maar ik gebruik het als onderhoudsdosis. Erg goed product en een mooie prijs. Bij andere aanbieders in Nederland betaalde ik al snel meer.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Goed
  Algehele beoordeling
  80%
  Ik gebruik deze spray ter ondersteuning tijdens mijn reeks hydrocobamine injecties. Ik vind het vooral fijn dat er weinig onnodige toevoegingen inzitten. De smaak vind ik OK.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. B 12 in combinatie met een natuurlijke vorm van Foliumzuur.
  Algehele beoordeling
  100%
  Na heel wat injecties ging ik andere vormen van B-12 eveneens zuigtabletten uit proberen. Ik nam deze niet op. Maar sinds ik de natuurlijke vorm van foliumzuur heb ingezet samen met deze spray Methylcobalamine is het bloed terug op orde.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. B12 spray
  Algehele beoordeling
  100%
  Bevalt erg goed! Zeer effectief, handig voor onze kinderen, vinden de smaak aangenaam. We geven s ochtends en s avonds in elke wangzak een spraytje (na het tandenpoetsen). Dit doen we als ze een beetje bleekjes, moe gaan zien van school of in het griepseizoen. Binnen een paar dagen zien we effect. We doen dit minimaal vier weken achter elkaar, dan weer een stopperiode.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: