Vitamine B12 Methylcobalamine
EUR  19,95

Vitamine B12 Methylcobalamine

Waardering:
93% of 100
Op voorraad
SKU
PA-06
EUR  19,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Pure Advantage vitamine B12 [methylcobalamine] - vegan certified

In de B12 spray van Pure Advantage wordt de actieve coenzym-vorm van vitamine B12 gebruikt, bekend als methylcobalamine of methyl B12. Methylcobalamine heeft veel voordelen boven andere vormen van B12 en met name de directe beschikbaarheid en bio-efficiency in het lichaam maakt het een betere keuze.

Om de opname nog efficiënter te maken heeft Pure Advantage de methylcobalamine verwerkt in een spray waardoor door de vitamine B12 direct door de slijmvliezen van de mond kan worden opgenomen in de bloedbaan. Het is bekend dat sprays de slijmvliezen in de mond beter activeren dan capsules, tabletten, druppels of zuigtabletten. Bij het oraal innemen van bijvoorbeeld vitamine B12 tabletten of capsules is de efficiency vaak niet optimaal omdat de opname in het spijsverteringsstel afhankelijk is van onder andere een goede maagzuur productie en intrinsieke factor.

Methylcobalamine is tevens de enige vorm van vitamine B12 die direct kan worden gebruikt in de homocysteïne stofwisseling. Via verdere stappen kan methylcobalamine zelfs ook de concentraties SAMe (S-adenosyl methionine) in het lichaam verhogen. Sommige eigenschappen van methylcobalamine worden dus niet teweeggebracht door de stof zelf maar juist ook via andere stoffen die methylcobalamine gebruiken.

Vitamine B12 is één van de meest populaire vormen in de vitamine B groep, maar helaas wordt voornamelijk cyanocabalamine gebruikt in supplementen.

Voordelen Vitamine B12 Spray

 • De vitamine b12 spray bevat actieve methylcobalamine en is daardoor direct beschikbaar voor het lichaam
 • Effectieve opname en eenvoudig te doseren door middel van een sprayflesje en daardoor is opname door de mondslijmvliezen zeer efficiënt
 • De vitaminen spray is geschikt voor veganisten en bevat dus ook geen dierlijke producten

Opname versus inname

De opname van vitamine B12 in het lichaam is vrij complex en verloopt via meerdere stappen. Bij iedere stap in het opname proces kan de opname verstoord worden. Van de verschillende vormen van vitamine B12 is methylcobalamine de meest superieure, gevolgd door hydroxycobalamine en als laatste cyanocobalamine. In de meeste (goedkopere) multivitamine formuleringen wordt bijna altijd cyanocobalamine gebruikt!

Methylcobalamine staat bovenaan de lijst omdat deze vorm bepaalde knelpunten in de complexe opname van B12 in het lichaam kan omzeilen. Naast vitamine B12 (cobalamine), levert methylcobalamine ook een “methyl” gedeelte af welke weer wordt gebruikt in andere belangrijke lichaamsprocessen.

Opname via de mondslijmvliezen heeft bij de suppletie van methylcobalamine de voorkeur omdat de opname dan efficiënter en sneller verloopt.

Vitamine B12 in voedsel

Vitamine B12, ook wel bekent als cobalamine is de enige vitamine die ook een sporenelement bevat, namelijk; kobalt. Cobalamine wordt in het spijsverteringsstelsel van dieren geproduceerd en is de enige vitamine die de mens niet uit planten of zonlicht kunnen halen. Goede dierlijke bronnen van vitamine B12 zijn bijvoorbeeld: lever, oesters, mosselen, vis, rundvlees, lam, kaas en eieren.

Vitamine B12 Spray draagt bij aan:

 • een normale energieproductie / stofwisseling
 • een afname van vermoeidheid
 • het normaal functioneren van het immuunsysteem
 • de normale productie van rode bloedcellen
 • het normale lichamelijke functioneren
 • de homocysteïne stofwisseling
 • het normaal functioneren van het zenuwstelsel
 • het celdelingsproces in het lichaam

 

Meer informatie
Product Naam
Vitamine B12 Methylcobalamine
Merk
Pure Advantage
Inhoud
30 ml
Gebruiksaanwijzing
Spray 1 dosering in de mond en houdt de vloeistof voor ongeveer voor 30 seconden in uw mond. Slik daarna de vloeistof door. Goed schudden voor gebruik.
Ingrediënten per dosering
500 mcg B12 als methylcobalamine (8333% ADH*). *Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid.
Overige Ingrediënten
Gefilterd water, plantaardige glycerine en kaliumsorbaat.
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Dit product is te vinden in de volgende categorieën:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vitamine B12 Methylcobalamine
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Geen bijwerkingen
  Algehele beoordeling
  100%
  Al jaren b12 tekort, maar van pillen en zuigtabletten krijg ik iedere keer na een paar dagen slaapproblemen. Met deze spray heb ik daar geen last van, het bloedbeeld stijgt wel iets minder hard maar ik gebruik het als onderhoudsdosis. Erg goed product en een mooie prijs. Bij andere aanbieders in Nederland betaalde ik al snel meer.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Goed
  Algehele beoordeling
  80%
  Ik gebruik deze spray ter ondersteuning tijdens mijn reeks hydrocobamine injecties. Ik vind het vooral fijn dat er weinig onnodige toevoegingen inzitten. De smaak vind ik OK.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. B 12 in combinatie met een natuurlijke vorm van Foliumzuur.
  Algehele beoordeling
  100%
  Na heel wat injecties ging ik andere vormen van B-12 eveneens zuigtabletten uit proberen. Ik nam deze niet op. Maar sinds ik de natuurlijke vorm van foliumzuur heb ingezet samen met deze spray Methylcobalamine is het bloed terug op orde.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. B12 spray
  Algehele beoordeling
  100%
  Bevalt erg goed! Zeer effectief, handig voor onze kinderen, vinden de smaak aangenaam. We geven s ochtends en s avonds in elke wangzak een spraytje (na het tandenpoetsen). Dit doen we als ze een beetje bleekjes, moe gaan zien van school of in het griepseizoen. Binnen een paar dagen zien we effect. We doen dit minimaal vier weken achter elkaar, dan weer een stopperiode.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: