Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Oslo Orange
EUR  41,95

Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Oslo Orange

 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Wildgevangen kabeljauw uit Alaska
 • Uniek & traditioneel fermentatieproces
 • Bevat natuurlijke antioxidanten
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Rijk aan vitamine A & D
 • Ook in de smaken Naturel, Kaneel & Mint
 • 180 ml
Op voorraad
SKU
GP-06
EUR  41,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Vloeibare Gefermenteerde Levertraan van Green Pasture

Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture in de smaak sinaasappel is gemaakt van de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska. De levertraan van Green Pasture wordt op traditionele wijze gefermenteerd; een mild en zorgvuldig proces dat wel een half jaar in beslag neemt. Het eindproduct is een natuurlijke bron van vitaminen en essentiële vetzuren die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in ons lichaam. De levertraan is ook beschikbaar in handige capsulevorm.

Waarom levertraan gebruiken?

Hoewel levertraan veel mensen vooral herinnert aan de jaren ’50, is het de laatste tijd weer populair om levertraan dagelijks te gebruiken. Steeds meer mensen zien gelukkig wat dit krachtige goedje voor onze gezondheid kan betekenen. Zo is de hoogwaardige gefermenteerde levertraan van Green Pasture bijzonder rijk aan de vitaminen A & D en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. Meng de vloeistof bijvoorbeeld in een frisse smoothie vol groenten of fruit of neem het op een lepel via de handige bijgeleverde doseerspuit.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

In zijn beroemde boek Nutrition and Physical Degeneration beschrijft Weston A. Price hoe de Zwitsers lange tijd de boter van koeien vereerden in het voorjaar. In deze periode eten koeien snelgroeiend gras en Price trof in de boter van deze ‘voorjaarsmelk’ een onontdekte stof aan die hij Activator X noemde. Price kwam erachter dat deze stof, die later vitamine K2 werd genoemd, met name in het botervet van grasgevoerde dieren en in fermentatieproducten zoals gefermenteerde levertraan voorkomt. Hij ontdekte bovendien de synergetische werkzaamheid van botervet en levertraan, wat inhoudt dat er sprake is van een effectieve samenwerking tussen de twee dierlijke vetten. Het is deze kennis die Green Pasture heeft aangezet tot het creëren van haar bijzondere productlijn, bestaande uit zowel boterolie, gefermenteerde levertraan en unieke blends van beide soorten oliën.

Voordelen:

 • Hoogwaardige levertraan die op traditionele wijze is gefermenteerd
 • Gemaakt van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A & D en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Green Pasture heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Green Pasture’s unieke gefermenteerde levertraan

Het gebruik van gefermenteerde visproducten kent een lange geschiedenis in veel traditionele culturen en heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de gezondheid van die culturen. Green Pasture eert deze tradities, door dezelfde eeuwenoude fermentatiemethode te gebruiken voor het extraheren van levertraan. Zonder gebruik te maken van synthetische additieven worden de levers gemengd met zout en bouillon, waarna het geheel een paar maanden blijft fermenteren alvorens de olie eruit wordt gewonnen. De levertraan producten van Green Pasture dragen met trots het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk, te danken aan de duurzame en moderne vistechnieken van Green Pasture’s exclusieve vispartner Alaskan Leader Seafood.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Voor Green Pasture gaan kwaliteit en zorg voor het milieu hand in hand. Het bedrijf is toegewijd aan het constant zoeken naar een zo duurzaam mogelijke benadering van de productie van haar levertraan en boterolie. Zo werken ze samen met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en stellen ze aan al haar partners de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming. Bovendien vinden er tijdens het maakproces, van grondstof tot eindproduct, diverse onafhankelijke kwaliteitstesten plaats. Green Pasture is uniek door haar gebruik van een milde, eeuwenoude, traditionele fermentatietechniek die ervoor zorgt dat natuurlijke antioxidanten in de levertraan behouden blijven en dat er geen gebruikt hoeft te worden gemaakt van hitte. Voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO) ontving Green Pasture Products het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk, dat tot nu toe wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Green Pasture is een in Nebraska gevestigd familiebedrijf dat in 2003 werd opgericht door Dave en Barbara Wetzel. Een paar jaar eerder besloten ze om hun leven om te gooien, met hun gezin dichter bij de natuur te gaan wonen en een melkveehouderij te beginnen. Ze kwamen algauw in aanraking met de ideeën van Dr. Weston A. Price en met name zijn bevindingen inzake ‘vitaminerijke boterolie’, gemaakt van de melk van grasgevoerde weidekoeien, heeft hen doen besluiten om hun groene weilanden te gaan inzetten voor het creëren van Concentrated Butter Oil, een product dat inmiddels wereldwijd bekendheid heeft vergaard. In 2007 breidde Green Pasture haar productlijn uit met gefermenteerde levertraan producten gemaakt van op duurzame wijze gevangen rog en kabeljauw en vandaag de dag is Green Pasture Products internationaal toonaangevend vanwege haar toewijding aan een zorgvuldige, duurzame en hoogwaardige werkwijze, waarvoor David en Barbara in 2012 ook Nebraska’s Distinguished Entrepreneur Award hebben ontvangen.

Meer informatie
Product Naam
Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Oslo Orange
Art.nr.
GP-06
Merk
Green Pasture
Inhoud
180 ml
Gebruiksaanwijzing

Dagelijks 2ml bij de maaltijd. Iedere fles vloeibare Blue Ice levertraan is voorzien van een maatspuit die past in de plastic opening van de fles. U kunt de spuit stevig inbrengen aan de bovenkant, de fles omdraaien en de gewenste dosis in de spuit trekken.

De smaak van de gefermenteerde levertraan is anders dan niet gefermenteerde levertraan. Omdat Blue Ice lacto-gefermenteerd is, neigt het de keel te prikkelen. Er wordt daarom aanbevolen de Blue Ice levertraan niet rechtstreeks in te nemen. Meng de levertraan met water, sap, melk, honing of ahornsiroop en slik deze mix snel door. Na openen in koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

Gefermenteerde levertraan †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Biologische sinaasappelolie, biologische citroenolie

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Oslo Orange
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: