check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Noötropica

Het woord noötropica stamt af van de Griekse worden NOOS dat ‘geest of gedachte’ betekent en van het woord TROPOS dat ‘te zetten in de richting van’ betekent. Samengevoegd is het “te zetten in de richting van de geest”. Noötropica, ook wel bekend als noötropicum of smart drugs, kunnen uit losse ingrediënten bestaan of goede samengestelde formuleringen die elkaar via verschillende mechanismen ondersteunen en/of versterken.

31 Artikel(en)

per pagina

31 Artikel(en)

per pagina


Noötropica beïnvloedt werking hersenen

De processen die een rol spelen bij de werking van de hersenen zijn erg complex en verschillen per persoon door externe invloeden en genetische kenmerken. Voorbeelden van deze invloeden van buitenaf zijn voeding, beweging, blootstelling aan de zon en menselijke activiteiten. Het blijkt dat tegenwoordig steeds meer mensen moeite hebben om aan de voorwaarden te voldoen die nodig zijn voor een perfecte werking van de hersenen. Noötropica kan dan een uitkomst bieden. Het kan namelijk de cognitieve functies verbeteren door de hormoon- en neurotransmittersystemen te beïnvloeden en/of bloedtoevoer naar de hersenen te stimuleren.

Ontstaan nootropics

De smart drugs Nootropic is populair geworden in Sillicon Valley: de regio in Californië waar opmerkelijk veel technologiebedrijven zijn gevestigd. Al snel werd hier door werkgevers en werknemers benadrukt hoe belangrijk het is om op professioneel vlak veel te bereiken. Vroeger werd hiervoor andere middelen (op recept) voor gebruikt, maar om de bijwerkingen hiervan te voorkomen wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor noötropica. Nootropics helpt orde in chaos te brengen wat bijdraagt aan een betere concentratie en betere prestaties. Vandaag de dag wordt noötropica veelvuldig gebruikt door verschillende groepen van de samenleving, zoals sporters, studenten, maar ook bijvoorbeeld Alzheimer patiënten.

Noötropicum: Effect op focus, stemming en geheugen

Er is niet één soort noötropica. Het komt voor in verschillende soorten die allemaal op hun eigen manier werkzaam zijn in het lichaam. De diversiteit aan ingrediënten maakt dat de verschillende soorten noötropicum ook verschillende effecten hebben op het lichaam en gezondheid. De soorten verschillen vooral op de mate van effect op focus, stemming en geheugen. Noötropicum valt onder een smartdrug, aangezien ze dus ingrijpen op hormoon- en neurotransmittersystemen en noötropicum stimuleert neurogenese of bloedtoevoer naar de hersenen.