check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Curcuma & Turmeric

Curcuma is een gele kleurstof en is afkomstig uit de wortelstokken van de kurkumaplant (Curcuma longa), ook wel bekend als geelwortel of turmeric. Naast het gebruik als specerij en gele kleurstof wordt dit kruid ook al eeuwen gebruikt vanwege de gunstige invloed op de gezondheid. Curcuma is het meest onderzochte fytonutriënt ter wereld en de werking is dus uitgebreid vastgelegd.

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina


100% natuurlijke curcumina

Curcuma wordt al eeuwenlang gebruikt in India en Pakistan en word daar omschreven als ‘geschenk van de natuur’. De curcuma plant stamt af van de Gemberfamilie en is 100% natuurlijk. Curcuma wordt gekenmerkt door de zachte, maar tegelijkertijd kruidige smaak en wordt dan ook veel gebruikt in de Indiase en Pakistaanse kerriegerechten. Curcuma, afkomstig van de turmeric plant, blijkt op verschillende manieren bij te dragen aan een betere gezondheid.

Positieve effecten turmeric plant

De lange historie en de bekendheid van de turmeric plant hebben ertoe geleid dat de effecten uitgebreid zijn beschreven. Zo kan het werkzame deel van de turmeric plant, namelijk curcumine, bijdragen aan een verhoging van vitaliteit en ondersteuning van het afweersysteem. Daarnaast houdt het je jong, heeft het een celbeschermende werking en werkt het in een aantal situaties als een heilzame plant.

Snelle opname met BCM-95® curcuma

Curcuma is een antioxidant met een veelzijdig scala aan positieve effecten. De positieve werking is uitgebreid vastgelegd, maar de opname van curcuma in het lichaam is over het algemeen erg laag. In ons assortiment is daarom dan ook BCM-95® curcuma beschikbaar. Dankzij een speciale productiemethode wordt de curcuma bij deze variant maar liefst acht keer sneller in het lichaam opgenomen dan een standaard curcuma extract. Bovendien is BCM-95® curcuma extra lang actief in het lichaam, namelijk tien uur lang, en is het 100% natuurlijk en biologisch vervaardigd.