2’-Fucosyllactose - Prebiotica
Aanbiedingsprijs EUR  32,76 Normale prijs EUR  40,95

2’-Fucosyllactose - Prebiotica

Van: Ergomax
 • Oligosacharide (HMO) prebiotica
 • Categorie: Darmflora & Immuunsysteem
 • Van Duitse kwaliteit en oorsprong
 • Uitstekend te combineren met gefermenteerde kefir capsules
 • 100 capsules van 400 mg
Op voorraad
SKU
ERG-30
Aanbiedingsprijs EUR  32,76 Normale prijs EUR  40,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

2'-fucosyllactose (oligosacharide) prebiotica van Ergomax

2’-fucosyllactose (2’-FL) is een universele prebiotica voor jong en oud. 2’-FL zijn unieke prebiotica. Het zijn bio-identieke moedermelk oligosachariden ofwel 'Human Milk Oligosacharides’ (HMO’s). 2’-FL is een kleine, oplosbare trisacharide die van nature aanwezig is in moedermelk, samen met andere glycanen. Het is opgebouwd uit L-fucose, D-galactose en D-glucose. 2’-FL zijn unieke en zeldzame prebiotica omdat ze niet in onze dagelijkse voedingsproducten voorkomen. We kunnen ze dus alleen maar innemen via suppletie.

Voordelen:

 • Geschikt voor zuigelingen, jongeren en volwassenen
 • Bifidobacteriumspecifieke prebiotica
 • Effectieve combinatie met gefermenteerde kefir capsules
 • Bereikt ongeschonden de dikke darm
 • Van natuurlijke oorsprong
 • Bevat geen gluten, soja, kunstmatige toevoegingen en gmo-vrij

Vezels als belangrijke voedingsstoffen

2’-FL passeren net zoals voedingsvezels zonder verteerd te worden de dunne darm en komen ongeschonden aan in de dikke darm. Hier vormen ze belangrijke voedingsstoffen. Het prebiotica product 2’-FL wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in Duitsland. 2’-FL kan zeer goed gecombineerd worden met probiotica, bijvoorbeeld met de gefermenteerde kefir capsules van Ergomax.

Een van de meest onderzochte HMO’s

Er zijn meer dan 200 verschillende soorten Human Milk Oligosaccharides. De meest voorkomende is 2’-FL. 2’-FL is een zeer goed gedocumenteerde HMO's en is een geschikte prebiotica voor jong en oud. De 2’-FL in ons product wordt geproduceerd door middel van fermentatie en kan veilig gebruikt worden als voedingssupplement. HMO's worden sinds het einde van de negentiende eeuw erkend als zijnde gunstig voor baby’s. Aan het begin van de twintigste eeuw konden de Duits-Oostenrijkse kinderarts en bacterioloog prof. Theodor Escherich (1857-1911) en de Duitse kinderarts Ernst Moro (1874-1951) het prebiotische effect van HMO's al documenteren. Sindsdien zijn meer dan 150 verschillende complexe oligosachariden uit moedermelk geïsoleerd.

Fermentatie van prebiotica

Prebiotische vezels zijn niet verteerbaar en worden in het onderste deel van de dunne darm en in de dikke darm gefermenteerd door verschillende soorten bacteriën en gisten. Hieruit wordt een reeks van stoffen geproduceerd die weer te gebruiken zijn voor de mens. Bijvoorbeeld vitaminen, endocannabinoïden en korteketenvetzuren zoals butyraat, lactaat, acetaat en propionaat.

Ook waterstof wordt geproduceerd

Naast de korteketenvetzuren zorgt vezelconsumptie ook voor gassen zoals waterstof en koolstofdioxide. Waterstof is, als antioxidant, samen met zuurstof diep verweven met het ontstaan van leven op aarde en de evolutie er van. De balans van zuurstof en waterstof, ofwel van oxidatie en reductie, is essentieel in levende organismen.

Symbiotische combinatie van pre- en probiotica

Tot slot benadrukken we de symbiotische combinatie van pre- en probiotica. De effecten van een synbiotica combinatie overtreffen die van een enkelvoudige inname van prebiotica of probiotica. Het combineren van bijvoorbeeld onze gefermenteerde kefir capsules met 2’-fucosyllactose is dus een goede keuze. Indien bij inname van deze combinatie gasvorming optreedt, verlaag dan de dosering van de 2’-FL prebiotica en bouw het langzaam op.

Over Ergomax

Kies je voor Ergomax, dan kies je voor kwaliteit, voor vakkundig advies en voor bewezen effect. Ergomax biedt natuurlijke voedingssupplementen aan. In onze visie moet iedereen een optimale gezondheid kunnen nastreven. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Ons assortiment bevat ook veel unieke nicheproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Dat geldt ook voor de eigen productenlijn van Ergomax. Producten zijn zo min mogelijk bewerkt en zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
2’-Fucosyllactose - Prebiotica
Art.nr.
ERG-30
Merk
Ergomax
Inhoud
100 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-6 capsules per dag bij een maaltijd tenzij anders geadviseerd door een arts of therapeut

Ingrediënten per dosering

400 mg 2'-fucosyllactose† † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

plantaardig magnesiumstearaat, cellulose (capsule)

Allergenen
Lactose
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2’-Fucosyllactose - Prebiotica
Uw waardering