check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

2’-Fucosyllactose - Prebiotica

► Bio-identieke moedermelk oligosaccharide
► Unieke prebiotica voor de darmen
► Hersen-darm-as supplement
► 100 capsules á 400 mg

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  37,95
- +
Ergomax
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Wat is 2'-fucosyllactose (oligosaccharide prebiotica)?

2’-fucosyllactose (2’-FL) is een universele prebiotica voor jong en oud die op een natuurlijke wijze wordt geproduceerd in vooraanstaand bedrijf in Duitsland. 2’-fucosyllactose is uniek omdat het van oorsprong in moedermelk voorkomt. De darmflora is een belangrijke speler die vele aspecten van de menselijke fysiologie beïnvloedt. Moedermelk is van nature de eerste voeding van baby’s die de darmflora vormt, dit door de groei van specifieke bacteriën, vooral bifidobacteriën, selectief te stimuleren. De bijzondere suikerverbindingen (oligosachariden) in moedermelk waartoe 2’-fucosyllactose behoort, spelen hierin een sleutelrol.

Oligosaccharide: de unieke kracht van moedermelk

Meer dan 100 jaar geleden werd opgemerkt dat zuigelingen die borstvoeding kregen betere overlevingskansen hadden dan zuigelingen die de fles kregen. Na decennia van onderzoek bleek dat moedermelk een bijzondere samenstelling heeft die niet zomaar vervangen kan worden door melk van andere dieren of mens-vervaardigde melkformuleringen.

Eén van de unieke aspecten van moedermelk is dat het hoge concentraties aan oligosachariden bevat. De ruim 200 oligosachariden uit moedermelk staan bekend als “moedermelkoligosachariden” ofwel Human Milk Oligossacharides (HMO’s) in het Engels. Suikers zijn de hoofdcomponenten van moedermelk, gevolgd door vetten en eiwitten. Moedermelkoligosachariden vormen de derde grootste vaste component van moedermelk, na lactose en vetten.

De oligosachariden zijn extreem zeldzaam in de natuur en specifiek voor moedermelk waar het aankomt op de samenstelling en de concentraties. De hoge concentraties vind je bijvoorbeeld niet terug in koemelk of koemelk gebaseerde zuigelingenvoeding. Per liter moedermelk is de concentratie aan oligosachariden 5-15 gram, in tegenstelling tot 0.05 gram per liter koemelk.

Oligosachariden zijn complexe en unieke suikerketens die een geheel eigen werking in het lichaam hebben. Je zou ze door de complexe structuur en bindingen ook wel kunnen zien als de vezels in moedermelk. Moedermelkoligosachariden zijn bestendig tegen spijsverteringsenzymen in de maag en komen intact aan in de darmen waar ze hun werk kunnen doen.

2’-fucosyllactose (2’-FL)

Er zijn meer dan 200 verschillende soorten oligosachariden geïdentificeerd in moedermelk. De meest voorkomende is 2’-fucosyllactose (2’-FL) met een concentratie van gemiddeld 2 gram per liter ofwel 20-30% van het totaal. 2’-FL is een van de meest onderzochte moedermelkoligosachariden en het lijkt voordelen te bieden voor jong en oud door de werking van de oligosachariden in moedermelk na te bootsen. 2’-FL wordt geproduceerd door middel van fermentatie en kan gebruikt worden als effectief en veilig voedingssupplement.

Prebiotica zijn bestand tegen afbraak in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal en worden door de darmflora in de dikke darm gebruikt als voeding. 2’-FL is echter, net zoals andere moedermelkoligosachariden, meer dan alleen een prebiotische vezel en heeft tevens diverse andere biologische en fysiologische functies. Zo kan 2’-FL ook de bloedbaan bereiken waardoor het ook systemische effecten heeft. 2’-FL voorziet de zuigeling tevens van siaalzuur, een potentieel essentieel nutriënt.

De hersen-darm-as

De directe verbinding tussen de darmen en de hersenen via de nervus vagus krijgt steeds meer aandacht van de wetenschap en de laatste jaren is de kennis hieromtrent enorm toegenomen. De hersen-darm as is een begrip geworden en lijkt centraal te staan in onze gezondheid. De darmen en hersenen zijn voortdurend tweezijdig met elkaar aan het communiceren. Manieren om deze communicatie positief te beïnvloeden lijken een interessante gezondheidsstrategie.

  • Geschikt voor zuigelingen, jongeren en volwassenen
  • Bifidobacteriumspecifieke prebiotica
  • Hersen-darm-as supplement via de nervus vagus
  • Voor de kleine helpers in de darm en tegen ongenode gasten in de darm
  • Langetermijnpotentiëring (Long Term Potentiation, LTP)

Productinformatie

Naam 2’-Fucosyllactose - Prebiotica
Merk Ergomax
Inhoud 100 capsules
Gebruiksaanwijzing Neem 1-6 capsules per dag bij een maaltijd tenzij anders geadviseerd door een arts of therapeut
Dosering 1 capsule
Ingrediënten per dosering 400 mg 2'-fucosyllactose† † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.
Overige Ingrediënten plantaardig magnesiumstearaat, cellulose (capsule)
Allergenen Lactose
Geschikt voor veganisten Ja
Geschikt voor vegetariërs Ja
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer