Curcuma - BCM-95®

Van: Ergomax
Waardering:
96% of 100
 • Met gepatenteerd BCM-95®
 • Categorie: Gewrichten, Zenuwstelsel & Bloedvaten
 • Goed opneembaar en lang actief
 • 30 softgels van 250 mg
Niet op voorraad
SKU
ERG-141
EUR  19,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

BCM-95® Curcuma - biologische curcumine - van Ergomax

Het gepatenteerde BCM-95® Curcuma bevat curcumine uit de kurkumaplant (Curcuma longa), ook wel bekend als geelwortel, turmeric of curcuma. Curcumine kent talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het is goed voor het behoud van een goede gewrichtsfunctie en voor het zenuwstelsel, het ondersteunt het immuunsysteem, is goed voor het gezichtsvermogen en voor hart en bloedvaten.

Voordelen:

 • Gepatenteerde BCM-95® curcumine
 • Curcumine helpt bij stress en spanning*
 • Curcumine is goed voor het zenuwstelsel*
 • Curcumine ondersteunt hart, bloedvaten en bloedsomloop*
 • Curcumine werkt als antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem*
 • Curcumine is goed voor de luchtwegen*
 • Curcumine is goed voor de spijsvertering en de lever*
 • Gestandaardiseerd extract
 • Verbeterde opname door special extractieproces
 • Langer werkzaam en tot wel 10 uur actief in het lichaam
 • 100% biologische curcumine en natuurlijk vervaardigd
 • Geschikt voor veganisten en vegetariërs
 • Bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen

* = Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie

Diverse vormen curcuminoïden

Er bestaan verschillende vormen van curcumine die samen bekend staan als curcuminoïden. In curcuminesupplementen worden verschillende namen gebruikt. Technisch gezien is turmeric of kurkuma het gele poeder dat gebruikt wordt in de keuken om gerechten op smaak te brengen en is curcumine de natuurlijke geconcentreerde stof uit turmeric die de basis vormt van voedingssupplementen.

Gestandaardiseerd extract: minimaal 95% curcuminoïden

De werking van curcumine is uitgebreid gedocumenteerd. Curcumine wordt echter niet heel goed opgenomen door het lichaam. De effectiviteit van een curcuminesupplement wordt dan ook bepaald door de opnamecapaciteit. Kies altijd een extract met minimaal 95% aan curcuminoiden, een extract dat gestandaardiseerd is en een extract met een bewezen effectiviteit zoals BCM-95® curcuma van Ergomax.

Gepatenteerde samenstelling zonder piperine

BCM-95® bestaat altijd uit een precieze verhouding van verschillende natuurlijke curcuminoïden en essentiële oliën uit de curcuma wortel. Deze synergie zorgt niet alleen voor een snelle en betere opname, maar ook voor een langere werking. BCM-95® werkt ongeveer 10 uur lang in het lichaam.

Soms worden curcumasupplementen gecombineerd met de stof piperine. Deze combinatie is niet voor iedereen geschikt. Vooral bij het slikken van medicijnen geldt hierbij een serieuze waarschuwing. Piperine vergroot namelijk niet alleen de opneembaarheid van curcumine, maar ook die van farmaceutische stoffen.

100% natuurlijk met biologische curcumine

De kwaliteit van een plantaardig voedingssupplement begint bij de manier waarop de planten worden geteeld. Hieraan wordt extra veel aandacht besteed bij de productie van BCM-95® curcuma wortels. De biologische standaarden zorgen ervoor dat groeiomstandigheden optimaal zijn. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. BCM-95® heeft een 100% GRAS-status (Generally Recognized As Safe) en is veilig in het gebruik.

Hormetische effecten van kurkuma

De unieke combinatie van curcuminoïden draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels en beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen zorgen voor oxidatieve stress in het lichaam. Antioxidanten zijn gunstig voor bescherming tegen deze vrije radicalen. Kurkuma bevat niet alleen antioxidanten, maar wat minder bekend is, is dat curcuminoïden ook gezondheidsbevorderende stressoren (hormetische prikkels) zijn met hormetische effecten.

Een hormetisch effect ontstaat wanneer het lichaam tijdelijk aan iets wordt blootgesteld dat stress veroorzaakt, zoals caloriebeperking, blootstelling aan hitte en kou en vasten. Ook stoffen kunnen een hormetisch effect hebben bij een bepaalde dosering. Na de hormetische prikkel wordt het lichaam weerbaarder. Antioxidanten met hormetische effecten stimuleren de lichaamseigen (endogene) antioxidanten om extra actief te worden.

Uiteenlopende pleiotrope beschermende effecten

Met een veelheid aan moleculaire doelen in het lichaam is kurkuma (curcumine) een waar pleiotroop voedingssupplement - een middel met meerdere effecten op verschillende lichaamssystemen en werkingsmechanismen. Het gebruik van kurkumasuppletie is veelvuldig gedocumenteerd. Kurkuma is zonder enige twijfel één van de meest interessante kruiden in de wereld van de biochemie.

Veel gebruikt in Azië voor diverse toepassingen

Kurkuma (Curcuma longa) wordt ook wel Indiase geelwortel genoemd. Het behoort tot de ‘gemberfamilie’ en groeit in zuid en zuidwest Azië. Kurkuma speelt een belangrijke rol in de keukens van diverse Aziatische landen. Het zit boordevol goede vitaminen en mineralen zoals vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en de mineralen calcium, magnesium en ijzer. Geelwortel extract wordt in India en China al eeuwen gebruikt bij diverse aandoeningen.

Over Ergomax

Bij Ergomax vinden wij dat iedereen een optimale gezondheid moet kunnen nastreven. Wij helpen daarbij door natuurlijke voedingssupplementen aan te bieden in combinatie met professioneel advies. Veel tijd en zorg besteden wij aan onderzoek naar nieuwe en unieke stoffen en producten met een bewezen effect. Zodat we voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Alle producten uit de productenlijn van Ergomax zijn zorgvuldig geselecteerd en getoetst. Producten en stoffen zijn zo natuurlijk mogelijk. Moeder natuur weet het immers altijd beter.

Meer informatie
Product Naam
Curcuma - BCM-95®
Art.nr.
ERG-141
Merk
Ergomax
Inhoud
30 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem 1-2 softgels per dag bij een maaltijd

Ingrediënten per dosering

Curcuminoïden Complex 250 mg † (BCM-95®). † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

MCT olie (vulstof), softgel capsule (gelatine, glycerine, gezuiverd water), soja lecithine (GMO-vrij), emulgator, gehydroxyeerde soja lecithine (GMO-vrij) (emulgator), geel bijenwas (stabilisator), zonnebloemolie (vulstof).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Curcuma - BCM-95®
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Curcumine om het vormen van de plague in de (slag)aderen tegen te gaan.
  Algehele beoordeling
  80%
  Tijdens een vakantie in Frankrijk had ik een brandend gevoel in mijn borststreek en kon ik maar een paar passen lopen en moest dan stilstaan omdat "er iets in m'n lichaam niet verder leek te kunnen"...dat gevoel bleek te kloppen want een huisarts en vervolgens een plaatselijke cardioloog stelde vast dat ik enkele zeer ernstige vernauwingen in m'n kransslagaderen had van tussen de 90 en 99 %! Ik mocht geen auto meer besturen (grande risque) en binnen een uur lag ik in het ziekenhuis. Na het plaatsen van enkele stents (in 2 keer een "operatie" omdat er teveel vernauwingen waren) hebben we de vakantie wat verlengd zodat ik weer zelf terug naar huis mocht rijden. Tijdens een informatie-bijeenkomst in Nederland werd ons medegedeeld dat geen enkel medicijn en geen enkele manier van leven kan voorkomen dat er zich plague vormt! Bloeddrukverlagers etc, maar voorkómen kun je het niet. Vervolgens las ik over kurkuma dat de curcumine daarvan in de hersenen zou kunnen voorkomen dat zich plague vormt en zelfs de vorming van de ontstane plague zou kunnen verminderen! Eureka want als dat in de hersenen kan.... Ik neem daarom Curcuma (BCM-95) in de hoop dat dit icm de medicijnen die ik uiteraard blijf nemen, zal helpen om het dichtslibben van de (slag) aderen te voorkomen. De cardioloog met wie ik de KurKuma heb besproken, had geen bezwaar. als ik een bepaald medicijn, een sterke bloedverdunner, niet meer hoefde te nemen. Ik moest dat medicijn tot een jaar na mijn behandeling nemen. dus daarna ben ik de kurkuma gaan gebruiken. Mijn "waardering" kan ik niet echt in ***** uitdrukken omdat ik nergens kan "toetsen" of het helpt tegen de vorming van plague...wèl zijn alle "waarden" bij elk bloed/urineonderzoek o.a. cholesterol etc heel goed ;-) Naast de Curcuma neem ik ook de Collageen Hydrolysaat van Ergomax tot volle tevredenheid :-)

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Betaalbaar product wat ook nog een beetje helpt.
  Algehele beoordeling
  80%
  Wanneer ik deze pillen gebruik wordt de pijn na ongeveer een maand minder. Heb het getest door te stoppen met de pillen en de pijn nam weer toe. Het gaat niet over maar wordt wel dragelijker.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Super kwaliteit
  Algehele beoordeling
  100%
  Goede kwaliteit en voordelige prijs!

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Weer een fantastisch supplement van ergomax
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik heb curcuma-BCM-95 besteld voor mijn artrose klachten en merk dat mijn gewrichten veel minder stijf zijn, heb veel meer souplesse in mijn handen. Deze unieke vorm zorgt
  voor veel betere opname en het is biologisch en GMO vrij net als alle andere produkten,
  ik blijf het zeker gebruiken, goede prijs-kwaliteit verhouding!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Micheal
  Algehele beoordeling
  100%
  Super produkt!

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews