check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Planktonolie

► Natuurlijk extract van Calanus finmarchicus zoöplankton
► Uniek in samenstelling, werking en herkomst
► Nieuw soort omega-3 vetzuren (wasesters)
► Rijk aan astaxanthine
► Bevat 500 mg Calanus olie per softgel
► 60 softgels

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  20,50
- +
Ergomax
Verzending

Bezorging met PostNL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 22:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

De bijzondere samenstelling omega-3-vetzuren in Planktonolie

Ergomax Planktonolie bestaat uit een natuurlijk extract van de Calanus finmarchicus. Dit is een 3-5 mm kleine kreeftjessoort uit de familie van de Calanidae. Deze diertjes maken deel uit van het zoöplankton aan het begin van de voedselketen en komen in grote hoeveelheden voor in de Noordelijke IJszee (Arctische Oceaan). Calanus finmarchicus bevat waardevolle en unieke omega-3-vetzuren en antioxidanten.

Ergomax Calanusolieconcentraat heeft een bijzondere samenstelling omega-3-vetzuren  (EPA, DHA en SDA). Het unieke van Calanusolie is dat de vetzuren grotendeels voorkomen in de vorm van 'wasesters'. Dit geeft de olie specifieke en gunstige eigenschappen voor de gezondheid die niet of minder aanwezig zijn bij andere oliën zoals visolie en krillolie.

Voordelen van planktonolie

  • Rijk aan astaxanthine
  • Bron van wasester omega-3 vetzuren
  • Zeer duurzaam 'geoogst'
  • Geen stapeling gifstoffen
  • Rijk aan Omega-3-vezuren: EPA, DHA, SDA
  • Hoog geconcentreerd

Wasesters

Het verschil in werking tussen omega-3-vetzuren uit Calanusolie en andere omega-3-olien komt doordat wasesters trager verteerd worden dan de ethylesters en triglyceriden uit visolie. Bij de vertering van wasesters komen de vrije vetzuren waarschijnlijk lager in de darmen vrij, het zogenaamde distale deel- van de dunne darm en in de dikke darm. Deze darmgebieden zijn het rijkst aan receptoren die reageren op deze vrije vetzuren; de vetzuursensoren GPR120/FFA4 (een G-proteïnegekoppelde receptor).

G-proteïnegekoppelde receptoren

De oorsprong en evolutie van het zenuwstelsel is een van de meest intrigerende en enigmatische gebeurtenissen in de biologie. G-proteïnegekoppelde receptoren zijn de grootste superfamilie van membraangebonden eiwitten die de controle hebben over cruciale processen in het lichaam. Deze receptoren zijn meer dan 800 miljoen jaar geleden geëvolueerd en daardoor diep verweven met het fysieke functioneren op veel verschillende manieren. Je kunt hierbij denken aan de homeostatische regulering van systemische metabole processen.

Het onderzoek naar deze receptoren bestaat nog niet zo lang en de aandacht in de wetenschap is in korte tijd enorm toegenomen. Bij de opname van de omega-3-vetzuren uit Calanusolie worden deze vetzuursensoren geactiveerd in de darmwand. EPA en DHA zijn onder andere activatoren van GPR120/FFA4. Via deze vetzuursensoren stimuleren de omega-3-vetzuren de afgifte van verschillende lichaamseigen signaalstoffen.

Het hoge gehalte van stearidonzuur (SDA) is tevens interessant, omdat dit op zijn beurt een efficiënte precursor is voor EPA.

Traditionele samenlevingen

Wasester omega-3 vetzuren zijn niet nieuw maar waren al bekend vanuit verschillende meer traditionele samenlevingen, vaak gelegen in Noorderlijke delen van Europa, Groenland en Canada zoals de Inuit. Onder andere Walvis, Pinguin en zeehond zijn rijk aan dit type vetzuren en kwamen voor in het dieet van deze populaties. Vanwege hoofdzakelijk ethische redenen worden deze dieren nog nauwelijks voor menselijke consumptie gevangen; zeker in de moderne, Westerse samenlevingen.

Van dergelijke populaties is bekend dat ondanks een lage gemiddelde leeftijd (voornamelijk veroorzaakt door hoge kindersterfte en gebrekkige directe voorzieningen) de absolute leeftijd die een persoon bereikte -mits de kritieke kindertijd was doorleefd- vaak hoog was. Bovendien bereikten jager-verzamelaars in vele gevallen deze leeftijden in goede gezondheid.

Zuiver, verantwoord en duurzaam

Elke productiebatch van Calanusolie wordt op onzuiverheden getest. Onder andere op zware metalen en microbiologische verontreinigingen: bacteriën, gisten en schimmels. De olie die gebruikt wordt, voldoet aan de strenge Europese regelgeving. Daarnaast staat de Calanus finmarchicus aan het begin van de voedselketen (het laagste trofische niveau) waardoor stapeling van gifstoffen nauwelijks een rol speelt.

De Calanus Finmarchicus die Ergomax gebruikt, wordt gevangen in noordelijke ijszee. De totale biomassa is ongeveer 300 miljoen ton, vele malen groter dan de totale biomassa van vis in die wateren. Het 'oogsten' geschiedt volgens 'slow proces' dat energiezuinig is.

Vetzuren EPA en DHA SDA

De omega-3 vetzuren EPA, DHA, SDA komen hoofdzakelijk voor in voedselbronnen uit de zee. Er zijn inmiddels ontelbare onderzoeken en artikelen beschikbaar die werking van deze speciale vetzuren beschrijven. Vanwege de doorgaans lage inname van omega-3 uit voedsel, behoren voedingssupplementen met omega-3 vetzuren voor velen terecht tot de basisproducten en is een toereikende innamen een belangrijk aandachtspunt of het nu via het eten van vis is of suppletie.

Oxidatie, visolie en anti-oxidanten

Een belangrijk punt bij omega-3-producten zoals visolie is het van nature lage gehalte aan antioxidanten. Bederf (oxidatie) is dan ook een terechte zorg. Planktonolie uit Calanus finmarchius bevat van nature een hoog gehalte aan het antioxidant astaxanthine. Daarnaast draagt de wasesterstructuur bij aan de stabiliteit van de olie en  zorgt ervoor dat de omega-3-vetzuren binnen in de capsule niet bederven. Hierdoor blijft de kwaliteit gewaarborgd en de houdbaarheid verlengd tot wel twee jaar op kamertemperatuur.

Productinformatie

Naam Planktonolie
Merk Ergomax
Inhoud 60 softgels
Gebruiksaanwijzing Neem 2 tot 4 capsules per dag, bij een maaltijd of zoals geadviseerd.
Dosering 1 softgels
Ingrediënten per dosering

500 mg Calanus olie (Calanus finmarchicus) **
van schaaldieren: 425 mg wasesters, 145 mg onverzadigde vetzuren, 105 mg totaal omega 3 (waarvan 33 mg EPA, 28 mg DHA en 38 mg SDA), 300 mcg astaxanthine.

** Geen Referentie-Inname (RI) vastgesteld.

Overige Ingrediënten Softgel(visgelatine, glycerine, water)
Allergenen Vis, Schaaldieren of Weekdieren
Geschikt voor veganisten Nee
Geschikt voor vegetariërs Nee
Glutenvrij Ja
Gecertificeerd Biologisch N.v.t.

Beoordelingen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Log in of registreer