Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Softgels

Waardering:
100% of 100
 • Koop 3 voor EUR  35,95 en bespaar 16%
 • Categorie: Levertraan, Omega & Vetzuren
 • De enige echte Extra Virgin Cod Liver Oil
 • Traditioneel & gepatenteerd proces
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Rijk aan vitamine A en D
 • 500 mg per softgel
 • 90 softgels
Niet op voorraad
SKU
ERG-236
EUR  42,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel +31 857920187 of spreek ons aan op de chat

Extra Virgin Kabeljauw Levertraan van Rosita Real Foods

Rosita Real Foods™ Artisan Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO), zoals de volledige benaming luidt, is zeer waarschijnlijk de meest zeldzame en authentieke kabeljauw levertraan ter wereld. De levertraan wordt volgens oeroude principes gewonnen via een gepatenteerd extractieproces waarbij geen hitte, chemicaliën of mechanische druk wordt gebruikt. De kabeljauw wordt op duurzame wijze gevangen in Noorwegen en de levers worden streng gecontroleerd en vers verwerkt. EVCLO is niet gefermenteerd, wat het product geschikt maakt voor kinderen en zwangere vrouwen. De levertraan softgels zijn vrij van kunstmatige toevoegen, gemakkelijk te bewaren en in te nemen en bestaan uit capsules die gemaakt zijn van visgelatine. De vitaminen, visvetzuren en andere nutriënten zijn in dit product op natuurlijke wijze met elkaar in balans en helpen jou je gezondheid optimaal te ondersteunen!

De kracht van levertraan

Levertraan is terug van weggeweest. En dat is maar goed ook! Want hoewel levertraan soms nog steeds wordt gekoppeld aan de vieze smaak die dit goedje in de jaren ’50 vaak had, en er nog altijd tegenstrijdige adviezen rondwaren over het internet over de voor- en nadelen van het binnenkrijgen van veel vitamine A, zijn er gelukkig steeds meer mensen die de kracht van levertraan (en de kracht van vitamine A) opnieuw ontdekken.

De hoogwaardige levertraan van Rosita is bijzonder rijk aan de vitaminen A en D, jodium, fosfor, omega-4, 6, 7, 9, 11-vetzuren en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem.

Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, ondersteunt de energiestofwisseling en de schildklier, is goed voor de concentratie en voor het zenuwstelsel en is belangrijk voor de huid. Ook fosfor ondersteunt de tanden en botten van kinderen en bevordert de energiestofwisseling. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen.

Levertraan, een oeroud middel

In de jaren ’50 kreeg bijna ieder kind in de wintermaanden dagelijks een lepel levertraan, een olie die door veel kinderen uit die tijd nog altijd wordt herinnerd als een smerig goedje. Het diende met name ter ondersteuning van de weerstand en als remedie tegen de Engelse ziekte (botmisvorming) bij kinderen, maar vanaf het moment dat vitamine D werd toegevoegd aan producten als margarine en halvarine, verdween het gebruik van levertraan in de jaren ’60 langzaam maar zeker uit onze dagelijkse routine.

Tegenwoordig staat de olie echter weer volop in de belangstelling. Het gebruik van levertraan dateert al uit de tijd van de Vikingen (700-1100 n. Chr.), die het reeds ‘het goud van de oceaan’ noemden en nog altijd worden de levertraanoliën van Rosita Real Foods via deze eeuwenoude en natuurlijke methode van de Vikingdruïden geproduceerd, wat het de meest authentieke en unieke levertraan maakt die er verkrijgbaar is. Soms wordt levertraan verward met walvistraan, de olie die vanaf de 17e tot ver in de 19e eeuw werd gebruikt voor het maken van zeep en lampolie en die verkregen werd uit het vetweefsel van walvissen.

Voordelen

 • Hoogwaardige, authentieke en ambachtelijk geproduceerde kabeljauw levertraan van ongeëvenaarde kwaliteit
 • Rijk aan vitamine A en D, jodium, fosfor en omega-3, 4, 6, 7, 9, 11-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Rosita Real Foods mag als enige levertraanproducent ter wereld de term ‘extra virgin’ gebruiken voor haar producten
 • Onbewerkt, ongeraffineerd, extra virgin en niet gefermenteerd, waardoor de levertraan geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen

Levertraan versus visolie

Levertraan is een vorm van visolie, maar visolie is niet gelijk aan levertraan. Wat zijn nu precies de verschillen tussen beiden? Visolie is een bredere term en is vooral populair vanwege het feit dat visolie een rijke bron is van de omega-3-vetzuren DHA en EPA. Levertraan bevat dan ook deze visvetzuren, maar is bovendien nog rijk aan vitamine A en D en aan andere belangrijke nutriënten, zoals fosfor en jodium. Feitelijk is levertraan de meest rijke en natuurlijke vorm van visolie. De olie is immers niet geraffineerd en wordt enkel onttrokken aan de levers van vissen als kabeljauw, schelvis en heilbot.

Bij reguliere visolie wordt daarentegen de gehele vis geperst, waarna de olie wordt geëxtraheerd, gezuiverd en vaak ook nog wordt verrijkt met vitamines. Levertraan in haar puurste vorm is kleurloos of lichtgeel en heeft een geur van verse of gerookte vis. Omdat levertraan rijk is aan vitamine D wordt het vaak aan kinderen gegeven, vanwege het feit dat vitamine D van belang is voor het gebit, goed is voor het skelet van kinderen en het immuunsysteem helpt. Ook vitamine A in levertraan ondersteunt het immuunsysteem en de vitamine is verder goed voor het gezichtsvermogen, voor de huid en ze speelt een rol in het celspecialisatieproces.

Levertraan van de hoogste kwaliteit

Rosita Real Foods staat wereldwijd bekend om haar pure, natuurlijke oliën van de eerste koude persing. Voor het vervaardigen van de oliën wordt in de gepatenteerde methode die Rosita hanteert heel bewust geen gebruik gemaakt van hitte, druk of metalen. De gewonnen oliën zijn namelijk erg delicaat en om deze kwaliteit te kunnen behouden, mogen ze gedurende het extractieproces niet worden blootgesteld worden aan hitte, druk, lucht of metalen. De wildgevangen vis, die exclusief wordt geoogst uit de ongerepte Noorse wateren, wordt zorgvuldig behandeld, waarbij iedere lever wordt geïnspecteerd en enkel de beste levers worden uitgekozen om verder verwerkt te worden.

De olie wordt op natuurlijke wijze geëxtraheerd via dezelfde ambachtelijke methode die al honderden jaren geleden werd gehanteerd door onze Noorse voorouders. Het proces wordt constant gemonitord om ervoor te zorgen dat de oliën hun versheid en pure kwaliteit behouden. Bovendien worden alle producten van Rosita Real Foods onafhankelijk getest op puurheid en nutriëntwaarden. Aangezien het een puur en onbewerkt product is, kent iedere batch een natuurlijke variatie in de concentratie van voedingsstoffen. Rosita Real Foods is trots op het gegeven dat ze het enige bedrijf zijn dat toestemming heeft van ‘The Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture research’ om voor haar producten de titel ‘extra virgin’ te gebruiken.

Over Rosita Real Foods

Rosita Real Foods is wereldwijd de enige producent van authentieke, ambachtelijke en extra virgin levertraan. Het bedrijf is opgericht door een Noor en een Engelsman, die na een teleurstellende zoektocht naar een hoogwaardige levertraan besloten hun eigen levertraanproducten op de markt te brengen. Het is het uitgangspunt van Rosita Real Foods om oude tradities te beschermen, in harmonie met de natuur te werken en om de wereld te dienen met superieure producten terwijl tegelijkertijd op een integere en zorgzame manier wordt gewerkt.

Met haar passie voor het oude ambacht en de wens om zowel tradities als de natuur te behouden, heeft Rosita Real Foods al vele mensen, bedrijven, universiteiten en instituten aan zich weten te binden en hebben ze de meest mooie en authentieke producten kunnen ontwikkelen die worden gekenmerkt door een zeldzame kwaliteit. Rosita Real Foods heeft controle over het gehele productieproces, van de visserij tot aan het definitieve product, waardoor ze de hoogwaardige kwaliteit en authenticiteit van haar producten kan garanderen.

Meer informatie
Product Naam
Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Softgels
Art.nr.
ERG-236
Merk
Rosita Real Foods
Inhoud
90 softgels
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 softgels per dag

Ingrediënten per dosering

500 mg Extra virgin Kabeljauw levertraan (van verse kabeljauwlevers uit Noorwegen (Gadus Morhua soort) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Softgel (visgelatine, water, glycerine), antioxidanten (sporen van rozemarijnextract en niet-GMO natuurlijke gemengde tocoferolen).

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
FAQ

Should I take the softgels or the liquid? nl

Rosita Extra-Virgin Cod Liver Oil is exactly the same regardless of the form you choose to purchase. Both the softgels and liquid have a full spectrum of omegas and fatty acids, high levels of vitamins A and D in the their natural, unadulterated form, and are raw and fresh. 

In terms of the milligrams per bottle, the liquid is much more economical. At roughly 1/2 a teaspoon a day, the liquid will last you two months where the softgels will last you a little under one month. 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Softgels
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Ik neem de capsules nu enkele weken in tegen mijn acne. En het resultaat is fantastisch! Voor het eerst in mijn leven( nu 38) acne vrij! Ook een suikerarm dieet is helpend.
  Algehele beoordeling
  100%
  Top product tegen acne! Na verloop van tijd kan je de dosis verlagen en talg blijft onder controle.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Als ondersteuning gebruik ik dagelijks 1 capsule. Het gehele jaar door. Het bevalt uitstekend.
  Algehele beoordeling
  100%
  Prima produkt, neutrale smaak, makkelijk in te nemen

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Tevreden
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik gebruik dit tijdens mijn zwangerschap ipv green pasture op advies een vriend.
  Echt een verschil in mijn gezondheid merk ik nog niet, maar ik ga er vanuit dat het wel zijn voordelen heeft.
  Aangezien ik echt niet tot de aanbevolen hoeveelheid vette vis toekom per week.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Gezond door levertraan capsules
  Algehele beoordeling
  100%
  Mijn man en ik proberen als ouderen (79 en 70 jaar) zo gezond mogelijk te leven. We weten dat een aanvulling van bepaalde vitaminen en omega vetzuren dan raadzaam is.
  Het dagelijks innemen van de softgel capsules van Rosita is voor ons een gewoonte geworden. En we nemen aan dat we mede daardoor ook zo vitaal en gezond door het leven gaan.

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Ectra Virging Kabeljauw levertraan - softgels, neusje van de kabeljauw!
  Algehele beoordeling
  100%
  Wederom een heel goed product, softgels zijn makkelijk in te nemen, neutraal van smaak, gemaakt uit de levers van duurzaam wild gevangen kabeljauw, ik stem ook op Rosita!

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews