Gelatine (grasgevoerd) - Rund

Waardering:
100% of 100
 • Categorieën: Gelatine, Botten, Gewrichten & Darmen
 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Gelatine met neutrale smaak
 • Geschikt voor culinaire doeleinden
 • Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
 • Goed voor skelet, gebit & spieren*
 • Ondersteunt de spijsvertering*
 • Geen kunstmatige additieven
 • 454 gram
Niet op voorraad
SKU
GL-206
EUR  32,95
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gelatine (grasgevoerd) - Rund van Great Lakes

Gelatine (grasgevoerd) van Great Lakes is gemaakt van hoogwaardige gelatine afkomstig van grasgevoerde weiderunderen en bestaat uit slechts één ingrediënt: rundergelatine. Er is dus geen sprake van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product. Deze premium gelatine is een verrijking voor iedere keuken en wordt al generaties lang over heel de wereld gebruikt bij het koken. Het natuurlijke bindmiddel is ideaal om desserts, soepen of sauzen mee te binden, indikken en geleren. De gelatine lost op in warme vloeistoffen, om vervolgens in te dikken wanneer het afkoelt en is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos. De gunstige combinatie van aminozuren en toepasbaarheid in gerechten maken het supplement de perfecte toevoeging voor jouw dagelijkse kookroutine.

Verrijking voor je keuken en voor je lichaam

Beef Gelatin van Great Lakes is een uitstekende bron van eiwitten voor ons lichaam, dat voor het onderhoud van botten, weefsels en structuren afhankelijk is van goede eiwitbronnen. Gelatinepoeder wordt gemaakt door rundercollageen afkomstig uit dierenhuiden, botten en weefsels te verhitten. Het is een natuurlijk bindmiddel dat net zo plakkerig is als lijm. Het wordt om deze reden dan ook al generatielang gebruikt in verschillende recepten. Omdat het, net als het ervan afgeleide collageen hydrolysaat, een rijk aminozuurprofiel kent, is het populair onder mensen die hun eigen collageenrijke structuren willen ondersteunen. Gelatine wordt ook vaak specifiek voor de darmen gebruikt.

Het aminozuurprofiel van gelatine bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is gelatine een bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. Verrijk je voeding eenvoudig met belangrijke eiwitten en mineralen door het gelatinepoeder eenvoudig te gebruiken in recepten voor onder meer snoep, marshmallows, taart, ijs, jam of mousse!

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam!

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Wanneer je het collageen in dierlijke botten en bindweefsel gaat verhitten, wordt het gelatine, een makkelijk op te nemen vorm van collageen voor het lichaam. Er bestaat gelatine in supplementvorm, maar gelatine wordt voor de verwerking tot supplement ook vaak verder verwerkt tot collageen hydrolysaat, waarbij de eiwitten door middel van enzymen in kleinere stukjes zijn opgebroken, genaamd peptiden. Deze ‘voorverteerde’ vorm van gelatine is beter opneembaar, omdat de hele eiwitten zijn losgehaald en ‘losse legoblokjes’ zijn geworden. Hierdoor hebben ook mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten baat bij collageen hydrolysaat.

Een ander belangrijk verschil tussen beiden is dat gelatine dient te worden opgelost in lauw of warm water en een gelei vormt, terwijl er bij collageen hydrolysaat geen sprake is van geleivorming. Hierdoor kan dit goedje ook zonder problemen in koude dranken worden opgelost. Gelatine wordt vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en wordt meer gebruikt voor de darmen, terwijl collageen hydrolysaat ook in een koude smoothie of yoghurt kan worden gemengd en meer wordt gebruikt voor huid, haren, nagels en gewrichten. Beide varianten hebben dus net een iets andere toepassing, maar ze zijn allebei gezond, breed inzetbaar, neutraal van smaak en qua samenstelling van het aminozuurprofiel gelijk.

Voordelen

 • Bevat slechts één ingrediënt, namelijk rundergelatine
 • Uitsluitend afkomstig van grasgevoerde weiderunderen
 • Natuurlijk, collageenrijk bindmiddel dat geschikt is voor culinaire doeleinden
 • Calcium en fosfor in gelatine zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in gelatine zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in gelatine ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Instinctief weten traditionele culturen en wilde dieren al sinds het begin der tijden dat botten en kraakbeen erg voedzaam zijn. Het gebruik ervan stamt al uit het stenen tijdperk, zo hebben archeologische vondsten over heel de wereld aangetoond. Sommige antropologen suggereren zelfs dat vroege mensen in sommige delen van de wereld geen jagers maar aaseters waren, die met behulp van primitieve gereedschappen de botten van karkassen van grote, dode roofdieren openbraken om zich vervolgens te voeden met het rijke beenmerg. Helaas is het eten van alle delen (nose-to-tail) van een dier grotendeels verdwenen uit onze moderne cultuur. En dat is zonde, omdat de huid, de pezen, het kraakbeen en de botten van dieren rijk zijn aan collageen en andere voedingsstoffen waar we in ons huidige dieet vaak niet genoeg van binnenkrijgen. Zo worden bijvoorbeeld alle losse structuren en weefsels waaruit ons lichaam bestaat, samengehouden door het zogenaamde collageennetwerk. Dit netwerk biedt niet alleen stevigheid, het is ook een multifunctioneel communicatienetwerk dat op elektrische, chemische en energetische wijze boodschappen overdraagt. Doordat onze voorouders alle delen van kop tot staart van een dier aten, werd dit collageennetwerk veel beter in stand gehouden.

Van kop tot staart eten

Voor veel jager-verzamelaarsgemeenschappen was het de gewoonste zaak van de wereld om dieren van kop tot staart te eten. Het eten van sommige dierlijke organen of delen werd zelfs gezien als heilig! Zo geloofden sommige voorouderlijke culturen er bijvoorbeeld in dat het eten van een gezond dierenhart goed is voor een sterk hart en dat het tot je nemen van dierlijk beenmerg goed is voor je eigen bottenstelsel. Inmiddels weten we dat deze aloude wijsheden niet zomaar uit de lucht gegrepen zijn en dat evolutionair eten op waarheid berust. Eten volgens het kop-tot-staart-principe wordt dan ook steeds populairder. Dierlijke organen, pezen, botten en kraakbeenderen zijn namelijk extreem rijk aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor ons lichaam, zoals B-vitaminen, eiwitten en mineralen.

Het in botten en beenmerg aanwezig collageen speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol in het zelfherstellende vermogen van het lichaam en het geeft stevigheid en elasticiteit aan onze eigen botten, tanden, pezen, kraakbeenderen, huid en tanden. De bouwstenen van deze structuren zijn de aminozuren die voorkomen in collageen. Deze aminozuren ondersteunen ook tal van andere lichaamsprocessen. Het is tegenwoordig gelukkig eenvoudig om je collageeninname te verhogen door middel van supplementen. Zo kun je zonder moeite deze essentiële voedingsstoffen toevoegen aan je dagelijkse dieet.

Over Great Lakes

Al sinds het familiebedrijf in 1922 werd opgericht, is het de missie van Great Lakes Gelatin Company om mensen te helpen gezonder te leven door het bieden van betaalbare, collageenrijke producten van topkwaliteit. Ze hebben hun reputatie weten op te bouwen door zelf gedegen onderzoek te doen naar het effect van collageen op het lichaam, door het stellen van hoge kwaliteitseisen en door hun productieprocessen zorgvuldig in te richten. Zo wordt enkel collageen gebruikt van grasgevoerde runderen, wordt er goed gelet op kwaliteit en herkomst van ingrediënten en zijn alle producten vrij van hormonen, antibiotica, pesticiden en herbiciden. Inmiddels hebben ze zich gespecialiseerd in hoogwaardige, pure supplementen van gelatine en collageen hydrolysaat voor dagelijks gebruik en is hun slogan “The highest quality gelatin in the industry” nog altijd van toepassing!

* Gelatine is onder meer opgebouwd uit de mineralen calcium, magnesium en fosfor. Calcium ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het skelet en het gebit en calcium en magnesium goed zijn voor de spieren.

Meer informatie
Product Naam
Gelatine (grasgevoerd) - Rund
Art.nr.
GL-206
Merk
Great Lakes
Inhoud
454 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 eetlepels per dag (24 gram). Kan op ieder moment van de dag worden ingenomen, met een vloeistof naar keuze.

Ingrediënten per dosering

Gelatine van grasgevoerde weiderunderen (U.S. Pharmacopeia kwaliteit) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gelatine (grasgevoerd) - Rund
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Zwangerschap
  Algehele beoordeling
  100%
  Geweldig middel.
  Tijdens mijn zwangerschap heb ik vanaf mijn 4e maand tot 3 maanden na mijn zwangerschap, elke dag 2 eetlepels genomen. Geen zwangerschaps striae gekregen, terwijl mijn tweelingzus dat wel kreeg ondanks intensief insmeren van het huid. Ik geloof dat dit mij heeft geholpen.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Gelatine
  Algehele beoordeling
  100%
  Top, top! het beste wat er is, tot volgende keer, dank je voor de snelle levering!

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Onmisbaar voor het herstel van de darmen
  Algehele beoordeling
  100%
  Dankzij het weston price forum dit product ontdekt. Ik neem het al een aantal jaar en heb ook anderen overtuigd hiermee te starten. Vroeger kende ik gelatine alleen als toevoeging aan onder andere snoep en gebak. Nu weet ik dat de gelatine van gezonde dieren ook een heel gezond product is.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. weer een uitstekiend produkt van ergomax
  Algehele beoordeling
  100%
  Heb ook al heel lang darmklachten en gebruik de grasgevoerde gelatine nu een tijdje in
  combinatie met de pre-en probiotica en merk duidelijk verbetering in de werking van mijn darmen, het produkt is neutraal van smaak en makkelijk toe te voegen aan yoghurt, smoothies etc. Ik gebruik ook de andere variant collageen hydrolysate, had heel slechte nagels en deze herstellen helemaal!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Super product.
  Algehele beoordeling
  100%
  Van kinds af aan heb ik al last van m'n darmen.
  De huisarts adviseerde mij om elke dag gelatinepudding te eten.
  Dat heb ik een tijdje gedaan, maar het stond me erg tegen omdat er te veel suiker inzat.
  Ben gaan googlen en toen kwam ik op jullie site terecht.
  Fantastische informatie kreeg ik van jullie en nu heb ik deze gelatine al verschillende keren gekocht en ben daar super tevreden over.

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews

Andere klanten bekeken ook: