Gelatine (grasgevoerd)
EUR  23,75

Gelatine (grasgevoerd)

Waardering:
100% of 100
 • Grasgevoerde weiderunderen
 • Neutrale smaak
 • Gelatine
 • Rijk aan glycine en proline
 • Specifiek geschikt voor spijsverteringsstelsel
 • 454 gram
Op voorraad
SKU
GL-206
EUR  23,75
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Wat is gelatine

Onze lichamen zijn opgebouwd uit eiwitten, ze zijn essentieel voor alle botten, weefsels en structuren. Gelatine is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten die zachte weefsels zoals kraakbeen en huid ondersteunt.

Het lichaam en collageen

Bij het ouder worden neemt het natuurlijke vermogen om collageen aan te maken af. In de huid is dit het beste zichtbaar. Niet alleen de leeftijd maar ook levensstijlfactoren dragen hieraan bij. Een goede hydratatie van het lichaam en bewegen zijn hierbij uitermate belangrijk. Collageen is met een percentage van ongeveer 30% het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Het is verweven van top tot teen met allerlei structuren en maakt van het lichaam een samenhangend geheel.

Belangrijke structuur

Zonder collageen zouden we bijvoorbeeld niet kunnen staan of bewegen. Naast stevigheid en integriteit is het ook een vernuftig communicatienetwerk dat mechanische, elektrische, chemische en energetische boodschappen doorgeeft.

Pure Eiwitten

Gelatinepoeder is afkomstig uit collageen en bestaat uit pure eiwitten. Het is smaakloos en wordt gemaakt uit dierenhuiden, botten en weefsels. Gelatine is een natuurlijk bindmiddel dat erg plakkerig is net zoals lijm. Dit is de reden waarom het veel in recepten wordt gebruikt. Bij gezondheidsbewuste mensen is gelatine erg populair ter ondersteuning van hun eigen collageen-rijke structuren.

Aminozuren en gelatine

Het speciale aan gelatine is dat het je lichaam voorziet van specifieke aminozuren. Door de unieke aminozuurverhoudingen verschilt het van andere eiwitbronnen zoals wei-eiwitten, eieren of spiervlees en daarom kunnen er aan gelatine specifieke effecten toegeschreven worden.

Glycine & Proline

Voornamelijk de hoge concentraties aan de aminozuren glycine, proline en hydroxyprolinemaken gelatine uniek. Deze drie aminozuren komen slechts in kleine hoeveelheden voor in onze voeding van vandaag de dag. Bijna niemand eet nog de gelatine-rijke delen zoals botten, huid, pezen of beenmerg. Terwijl de traditionele voeding van onze voorouders dit wel in aanzienlijke hoeveelheden bevatte.  

Voor de algemene balans in onze voeding lijkt het consumeren van voldoende gelatine erg belangrijk te zijn. Vooral de balans tussen de aminozuren glycine en methionine in het specifiek lijkt hierin centraal te staan. Spiervlees bevat veel methionine terwijl collageen veel glycine bevat.

Voordelen van Gelatine

 • Van grasgevoerde weiderunderen
 • Neutrale smaak
 • Rijk aan glycine en proline
 • Specifiek geschrikt voor het spijsverteringsstelsel
 • Ondersteunt zachte weefsels, zoals huid en kraakbeen

Gelatine en Collageen Hydrolysaat

Als collageen afgebroken wordt ontstaat er gelatine. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het maken van bottenbouillon. Het collageen uit botten wordt afgebroken door kokend water en er ontstaat een dikke soep van gelei (gelatine). Het is dus even goed als collageen alleen de vorm is anders.

Naast uitgekookte collageen dat als gelatinepoeder wordt verkocht is er ook collageen hydrolysaat poeder. Dit is een vorm van collageen die met behulp van enzymen als het ware is voorverteerd is tot peptiden ofwel kortere aminozuurverbindingen. Hierdoor is de opname sneller en wordt het geen gelei meer als je het mengt met een vloeistof.

Great Lakes kwaliteit

De runderen die gebruikt worden voor de Great Lakes collageen hydrolysaat zijn afkomstig uit Argentinië en Brazilië.  De runderen worden diervriendelijk gehouden en zijn ook grasgevoerd. Het gebruik van bio-industrie producten druist in tegen onze principes. Daarom verkopen wij alleen collageen hydrolysaat van gras gevoerde weiderunderen of wilde kabeljauw. De poeders zijn van hoge kwaliteit en worden onderworpen aan uiteenlopende analyses. De producten van Great Lakes zijn vrij van ziekten, antibiotica, hormonen en bestrijdingsmiddelen.

Verschil Collageen Hydrolysaat en Gelatine

Gelatine en collageen hydrolysaat zijn grotendeels inwisselbaar voor elkaar als het op supplementen aankomt omdat ze uit dezelfde aminozuren bestaan. Er zijn echter een aantal kleine verschillen waar je rekening mee kan houden:

Collageen hydrolysaat

 • Groene bus
 • Snellere opname door het lichaam
 • Blijft vloeibaar na het mengen
 • Specifieker voor gewrichten, huid en nagels
 • Bestaat uit peptiden

Gelatine

 • Rode bus
 • Langzamere opname
 • Vormt een pudding na het mengen
 • Specifieker voor de darmen
 • Bestaat uit hele eiwitten
Meer informatie
Product Naam
Gelatine (grasgevoerd)
Merk
Great Lakes
Inhoud
454 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 eetlepels per dag (24 gram). Kan op ieder moment van de dag worden ingenomen, met een vloeistof naar keuze.

Ingrediënten per dosering

Gelatine van grasgevoerde weiderunderen (U.S. Pharmacopeia kwaliteit) †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gelatine (grasgevoerd)
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Gelatine
  Algehele beoordeling
  100%
  Top, top! het beste wat er is, tot volgende keer, dank je voor de snelle levering!

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Onmisbaar voor het herstel van de darmen
  Algehele beoordeling
  100%
  Dankzij het weston price forum dit product ontdekt. Ik neem het al een aantal jaar en heb ook anderen overtuigd hiermee te starten. Vroeger kende ik gelatine alleen als toevoeging aan onder andere snoep en gebak. Nu weet ik dat de gelatine van gezonde dieren ook een heel gezond product is.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. weer een uitstekiend produkt van ergomax
  Algehele beoordeling
  100%
  Heb ook al heel lang darmklachten en gebruik de grasgevoerde gelatine nu een tijdje in
  combinatie met de pre-en probiotica en merk duidelijk verbetering in de werking van mijn darmen, het produkt is neutraal van smaak en makkelijk toe te voegen aan yoghurt, smoothies etc. Ik gebruik ook de andere variant collageen hydrolysate, had heel slechte nagels en deze herstellen helemaal!

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Super product.
  Algehele beoordeling
  100%
  Van kinds af aan heb ik al last van m'n darmen.
  De huisarts adviseerde mij om elke dag gelatinepudding te eten.
  Dat heb ik een tijdje gedaan, maar het stond me erg tegen omdat er te veel suiker inzat.
  Ben gaan googlen en toen kwam ik op jullie site terecht.
  Fantastische informatie kreeg ik van jullie en nu heb ik deze gelatine al verschillende keren gekocht en ben daar super tevreden over.

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. prima product!
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik heb al langer last van mijn darmen, diagnose lekkende darm. Ik heb al erg veel producten geprobeerd. Mijn arts adviseerde met "bone broth". Dit versterkte mijn darmwand, maar ik vond het enorm vies smaken.
  Daarom ben ik (in samenspraak met mijn arts) overgeschakeld naar dit product.
  En eindelijk gaat het de goede kant op met mijn darmen, ik ben tevreden!!!
  Ik ga het nog een tijdje moeten blijven nemen, maar prijs/kwaliteit valt het erg mee.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: