check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Overgang

Overgang en menopauze worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl het twee verschillende begrippen zijn. De menopauze is een 'momentopname', namelijk die van de laatste menstruatie. De overgang daarentegen omvat een periode van meerdere jaren. Deze periode kan wel zeven tot tien jaar duren en het is belangrijk dat je zowel mentaal als fysiek voorbereid bent als deze nieuwe fase van je leven van start. De overgang hoeft absoluut geen negatieve fase in ons leven te zijn.

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina


De overgang

De overgang staat in het teken van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid. Een vrouw kan zich na deze periode niet meer voorplanten. Bij veel vrouwen manifesteren de eerste verschijnselen zich als ze eind veertig of begin vijftig zijn. Deze overgangsperiode zal doorgaan totdat de menopauze begint: Het lichaam stopt dan met het vrijgeven van eitjes.

Algehele gezondheid

Het is belangrijk dat je zowel mentaal als fysiek gezond bent als je deze nieuwe fase van het leven in gaat. Niet roken, gezonde en gevarieerde voeding, meer bewegen en kwalitatieve rust helpen mee het lichaam in balans te brengen. Natuurlijk kan suppletie een steuntje in de rug zijn.

Hormonen

Het is niet verstandig om zomaar extra hormonen te slikken. Lees alvorens altijd eerst goed onze productbeschrijvingen. Zo is het belangrijk om altijd eerst met een medisch professioneel te overleggen over het gebruik van melatonine tabletten. DHEA kan niet gebruikt worden in combinatie met baarmoeder-, borst-, eierstokkanker en bij een algeheel verhoogd risico op kanker.