Broth of Life

Broth of Life is een familiebedrijf dat gevestigd is in het Australische Sydney. Het bedrijf maakt hoogwaardige, natuurlijke en gedroogde bottenbouillon. De bottenbouillon in poedervorm van Broth of Life is dan ook niet voor niets als enige in de wereld gecertificeerd! Voor het samenstellen van haar producten maakt Broth of Life enkel gebruik van weidekippen en grasgevoerde weiderunderen die op natuurlijke wijze worden gehouden. Elk zakje botten bouillon is met veel zorg gemaakt en samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die met de hand worden geselecteerd. Botten bouillon is één van de meest voedingsrijke producten en het is daarmee een perfecte en eenvoudige manier om essentiële mineralen en vitaminen binnen te krijgen.

Lees meer

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Broth of Life: botten bouillon van de hoogste kwaliteit

Zelf bottenbouillon maken is voor velen vaak net een stap te ver. Het is immers een langdurig proces en het vinden van de juiste ingrediënten is niet gemakkelijk. De pure bottenbouillon van het Australische familiebedrijf Broth of Life is een uitkomst voor eenieder die toch wil kunnen genieten van de smaak en gezondheidsvoordelen van een authentieke, hoogwaardige botten bouillon. Voor het samenstellen van de bouillon worden enkel weidekippen en grasgevoerde weiderunderen gebruikt die op natuurlijke wijze gehouden zijn. De botten worden langzaam getrokken met zuiver water, groenten en appelazijn, waardoor de smaak en voedingswaarde ervan optimaal behouden blijft. Het poeder kan worden opgelost in kokend water, maar kan ook over sauzen, stoofpotten en maaltijden worden gestrooid, precies zoals je ook kruiden gebruikt in je voeding.

Het oeroude geheim van bottenbouillon

Archeologische vondsten hebben uitgewezen dat jagers en verzamelaars uit de IJstijd al potten gebruikten om vis en karkassen uit te koken. Zo zijn er over heel de wereld ontdekkingen gedaan die aantonen dat onze voorouders al eeuwenlang bouillon maakten van vers gevangen dierlijke voedselbronnen. Instinctief kenden zij al de kracht en het lichaamsverzorgende vermogen van dierlijke botten en organen. Bottenbouillon (‘bone broth’ in het Engels) bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en zwavel in een vorm die het lichaam goed kan opnemen (electrolyten). Deze mineralen zijn essentieel voor gezonde botten, tanden, nagels en haar. Bottenbouillon bevat bovendien de belangrijke aminozuren glycine en proline. Ten slotte is biologisch beschikbaar collageen één van de belangrijkste bestanddelen van een goede botten bouillon. Door het lange sudderen wordt collageen omgezet in het goed opneembare gelatine, een gelachtige substantie die bijzonder weldadig is voor de holle spijsverteringsorganen (slokdarm, maag en dunne darm). Het dagelijks nemen van een kleine hoeveelheid bottenbouillon heeft aldus een positieve invloed op je hele lichaam en helpt je gezond en fit te blijven.  

Het belang van collageen voor ons lichaam

Collageen vormt 25% tot 35% van het totale eiwitgehalte in ons lichaam. Het belangrijke eiwit bestaat uit aminozuren en peptides, die onze cellen gebruiken als bouwstenen voor het produceren van de grote collageen triple helix structuur. Deze bijzondere structuur zorgt voor sterke, flexibele vezels in ons lichaam. Vanaf het 25e levensjaar neemt de lichaamseigen productie van collageen af en is het belangrijk om ons lichaam via bijvoorbeeld voeding van voldoende collageen te voorzien. Er zijn verschillende soorten collageen: type I, II en III zijn daarvan de belangrijkste. Meer dan 90% van het collageen in ons lichaam bestaat uit collageen type I, dat belangrijk is voor huid, haar, nagels, pezen, gewrichtsbanden en botten. Collageen type II is met name van belang voor gewrichten, ribben, neus, strottenhoofd en tussenwerverschijven en type III komt veel voor in de huid en bloedvaten. Rundercollageen is de meest gebruikte bron voor collageensupplementen en bestaat met name uit collageen type I en type III.

Eten van kop tot staart

Al eeuwenlang worden er in traditionele beschavingen, zoals de Indiaanse of de Oud-Chinese cultuur, dierlijke organen gegeten. Bij traditionele genezers was namelijk al de kennis aanwezig dat het eten van gezonde, dierlijke organen een positief effect heeft op diezelfde organen in het menselijk lichaam. Zo is bottenbouillon rijk aan collageen, dat in dierlijke botten en bindweefsels voorkomt, en heeft het volgens dit principe dus een verzorgend effect op onze eigen botten, huid, haren en bindweefsels. Tegenwoordig zijn we, als gevolg van welvaart en overvloed, het eten volgens het kop-tot-staart-principe grotendeels vergeten; we consumeren nauwelijks nog dierlijke botten en organen en missen dus ook de voedingsstoffen die hierin voorkomen. De laatste tijd vindt er gelukkig een opleving plaats van deze voorouderlijke levenswijze en van het evolutionair eten: orgaantherapie is terug van weggeweest. Het past immers in een ethische, duurzame en gezonde levenswijze om dieren in hun geheel te gebruiken voor consumptie. Bovendien zitten in organen de voedingsstoffen die onze ermee corresponderende menselijke organen nodig hebben om goed te kunnen functioneren. 

FODMAD friendly, glutenvrij en Paleo

Er zijn verschillende varianten botten bouillon van grasgevoerde runderen en weidekippen verkrijgbaar. Naast de ‘normale’ bottenbouillon heeft Broth of Life ook een kruidenvrije en een FODMAP friendly bottenbouillon in haar assortiment. FODMAP is de afkorting voor een koolhydraatbeperkt dieet en is in het bijzonder geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor of hoogsensitief reageren op bepaalde kruiden. De bottenbouillon van Broth of Life past tot slot ook in een Paleodieet en is glutenvrij.