Great Lakes

Gelatine is een dierlijk component dat we vandaag de dag vaak missen in onze dagelijkse voeding, terwijl het gebruik van gelatine juist veel voordelen met zich meebrengt. Great Lakes specialiseert zich in pure gelatine en collageen hydrolysaat producten voor dagelijks gebruik. Doordat Great Lakes alleen ingrediënten van grasgevoerde runderen gebruikt, is de kwaliteit erg hoog. Ingrediënten uit de bio-industrie of graangevoerde runderen worden geweerd. De grasgevoerde weiderunderen zijn tevens vrij van antibiotica, hormonen en bevatten geen sporen van pesticiden en herbiciden. Alleen door goed te letten op de herkomst van de gelatine en collageen hydrolysaat, en daarin duidelijke kwaliteitseisen te stellen, heeft Great Lakes de goede reputatie opgebouwd die ze nu hebben. 

Lees meer

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Great Lakes

Great Lakes produceert al sinds 1922 hoogwaardige collageen en gelatine en met hun slogan “The highest quality gelatin in the industry” geven ze duidelijk aan wat hun passie en missie is. In 1945 heeft Great Lakes een boek gepubliceerd: “Gelatin in Nutrition and Medicine” en dat wordt vandaag de dag nog steeds gezien als een van de fundamentele naslagwerken als het op gelatine en collageen hydrolysaat aankomt. Great Lakes is in het verleden een ware pionier geweest op dit gebied en dit proberen ze vandaag de dag voort te zetten door onderzoek te verrichten en te sponsoren.

Great Lakes Collageen Hydrolysaat

Gehydrolyseerde collageen van Great Lakes is een unieke combinatie van aminozuren in geconcentreerde hoeveelheden. Deze pure eiwitbron heeft een laag moleculair gewicht en wordt daarom gemakkelijk verteerd en snel opgenomen. Het heeft slechts een aantal minuten na inname nodig. Het stolt niet of bindt niet zoals gelatine en dat is een voordeel. Collageen hydrolysaat ondersteunt het lichaam niet alleen bij sport en alledaagse activiteiten, maar het is ook een echt anti-verouderingsproduct. Bij ouder worden nemen namelijk de concentraties collageen af in het lichaam. Het innemen van extra collageen hydrolysaat of gelatine van Great Lakes in zijn meest natuurlijke vorm is dan ook een goed idee.

Great Lakes Gelatine

Gelatine is een eiwitsubstantie welke is afgeleid van collageen. Als je gelatine van Great Lakes inneemt krijg je dezelfde voordelen als met de gehydroliseerde collageen van Great Lakes. Gelatine zal echter in koude vloeistoffen klonteren. Het wordt daarom dan ook aanbevolen om warme vloeistoffen te gebruiken waardoor het goed oplost en een gelei vormt. De Gelatine van Great Lakes heeft ten opzichte van de collageen hydrolysaat meerdere goede toepassingen in de keuken. Afhankelijk van de persoonlijke keuze of situatie kan er voor de collageen hydrolysaat van Great Lakes worden gekozen of voor de gelatine van Great Lakes. Beide producten hebben dezelfde kwaliteit en werking maar iets andere eigenschappen.

Great Lakes gras gevoerde runderen

Great Lakes zijn collageen- en gelatineproducten zijn afkomstig van runderen in Argentinië en Brazilië. Ze zijn weilandgebonden en grasgevoerd en leven volgens de richtlijnen voor dierenwelzijn. De Food and Agricultural Legislation in Argentinië en Brazilië zorgen ervoor dat de dieren optimaal kunnen groeien, zonder hormonen, antibiotica en steroïden.