Great Lakes

Great Lakes Gelatine Company staat al decennialang bekend om haar specialisatie in hoogwaardige, pure gelatine en collageen hydrolysaat supplementen voor dagelijks gebruik. Het familiebedrijf onderscheidt zich al sinds 1922 met haar missie om mensen te helpen gezonder te leven door het bieden van collageenrijke producten van topkwaliteit tegen een goede prijs. Voor haar producten gebruikt Great Lakes enkel collageen van grasgevoerde weiderunderen, waarbij goed wordt gelet op de kwaliteit en herkomst. Bovendien zijn de supplementen vrij van antibiotica, hormonen, pesticiden en herbiciden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden. De goede reputatie die Great Lakes door de jaren heen heeft weten op te bouwen, berust op deze hoge kwaliteitseisen, op de zorgvuldigheid van haar productieprocessen en op gedegen eigen onderzoek naar het effect van collageen op het lichaam. Zo kan ze haar slogan “The highest quality gelatin in the industry” blijven waarmaken!

Lees meer

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes

Het premium Collageen Hydrolysaat van Great Lakes is gemaakt van hoogwaardige gelatine afkomstig van grasgevoerde weiderunderen en bestaat uit slechts één ingrediënt: collageen hydrolysaat. Er is dus geen sprake van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product. Collageen hydrolysaat lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken en is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos. De gunstige combinatie van aminozuren en hoge opneembaarheid maken het supplement de perfecte toevoeging voor jouw dagelijkse routine. Mix het eenvoudigweg in jouw favoriete yoghurt, smoothie of drank en geniet!

Collageen, een belangrijke bouwsteen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam! 

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Gelatine is de uitgekookte, gemakkelijk door het lichaam op te nemen vorm van collageen en is afkomstig van rund, kip, varken of vis. Collageen hydrolysaat is de verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Het is als het ware ‘voorverteerd’, de aminozuren zijn ‘losse legoblokjes’ geworden, genaamd peptiden. Een voordeel hiervan is dat het beter opneembaar is en dat het geschikter is voor mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten. Een ander groot verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat geen gelei vormt als je het mengt met een vloeistof, maar in plaats daarvan gewoon vloeibaar blijft. Collageen hydrolysaat kan hierdoor in zowel koude als warme vloeistoffen worden opgelost zonder dat er sprake is van geleivorming en het wordt vaak gebruikt voor de gewrichten, huid, haren en nagels, terwijl gelatine in lauw of warm water opgelost dient te worden en wel een gelei vormt. Gelatine wordt echter vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en het wordt meer gebruikt voor de darmen. Kortom: hoewel ze allebei net op een andere manier toegepast worden, zijn beide varianten gezond en breed inzetbaar en in beide gevallen is de smaak neutraal en de samenstelling van het aminozuurprofiel hetzelfde.

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Collageenrijk voedsel is wereldwijd duizenden jaren lang de basis geweest van het menselijke dieet. Onze voorouders aten niet alleen het vlees van de dieren die ze vingen of vonden, maar ook de huid, de pezen, het kraakbeen en de botten. Door het eten van alle delen van kop tot staart van een dier, was het voorouderlijk dieet vaak veel rijker aan collageen en andere voedingsstoffen die in deze delen voorkomen. Collageen is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam, dat onder meer bijdraagt aan de stevigheid van alle losse structuren en weefsels in ons lichaam. Dit zogenaamde collageennetwerk, dat eveneens fungeert als een energetisch, chemisch en elektrisch communicatienetwerk voor het overdragen van boodschappen door heel het lichaam, werd met het dieet van onze voorouders veel beter in stand gehouden. Helaas is het eten van alle delen van een dier grotendeels verdwenen uit onze moderne manier van eten. Dat is natuurlijk jammer, want het van kop tot staat (nose-to-tail) eten van dieren was een belangrijke reden voor het feit dat onze voorouders zo lang gezond en sterk bleven. Hoog tijd dus om hier verandering in aan te brengen!