ProBiota HistaminX - Capsules

Waardering:
100% of 100
 • Categorie: Probiotica & Histamine
 • Histamine-vriendelijke probiotica
 • 10 miljard CFU’s in iedere dosering
 • 7 histamine-neutrale bacteriestammen
 • Vrij van gangbare allergenen
 • 60 plantaardige capsules
Niet op voorraad
SKU
SH-09
EUR  43,70
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

ProBiota HistaminX van Seeking Health

ProBiota HistaminX van Seeking Health bevat probiotische bacteriestammen die zorgvuldig zijn geselecteerd en die erom bekend staan dat ze het histamine-niveau in het maag-darmkanaal niet verhogen. De histamine-vriendelijke bacteriën in deze formule zijn omhuld door zuurbestendige, plantaardige capsules die de afgifte reguleren door deze te vertragen. Zo wordt ervoor gezorgd dat intacte probiotica kunnen worden afgeleverd in de laatste delen van het darmstelsel. Het probiotica-supplement bevat 10 miljoen CFU’s aan bacterieculturen en is geschikt voor mensen met een histamine-intolerantie en voor vegetariërs en veganisten. De formule is bovendien vrij van de meest voorkomende allergenen.

Histamine en onze darmen

Histamine is een biogeen amine die van nature voorkomt in zowel plantaardige als dierlijke producten. De stof kan ook door bacteriën worden geproduceerd en komt in lage hoeveelheden voor in ons lichaam, waarin het een functie heeft bij onder meer het afweersysteem, het maag-darmkanaal en de prikkeloverdracht in de hersenen. Het kan, als het eenmaal gevormd is, worden opgeslagen in mestcellen of witte bloedcellen en komt vrij bij bepaalde immuunreacties, zoals in het geval van allergieën, ontstekingen of medicijngebruik. In sommige gevallen is de afbraak en blootstelling aan histamine niet in balans, onder meer wanneer er sprake is van een histamine-intolerantie, waarbij het lichaam zelf te veel histamine aanmaakt of wanneer iemand te veel histaminerijk voedsel eet. ProBiota HistaminX van Seeking Health kan met recht een ‘histamine-vriendelijk’ probiotisch supplement genoemd worden, omdat het enkel bacteriestammen bevat waarvan bekend is dat ze het histamineniveau in het maag-darmkanaal niet verhogen.

Evolutie van de epigenetica

Onderzoekers zijn het er de laatste jaren steeds meer over eens dat ons DNA of onze genetische aanleg sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Lange tijd dacht men dat we alles te weten zouden kunnen komen over het DNA, als we de meer dan 25.000 genomen ervan maar in kaart konden brengen. Inmiddels is duidelijk dat de manier waarop onze genen tot uiting komen niet vastligt, maar dat dit gestuurd wordt door ‘epigenomen’: dit zijn als het ware schakelaars die het DNA ‘aan’ of ‘uit’ kunnen zetten, vergelijkbaar met de software die een computer bestuurt. Epigenomen kunnen beïnvloed worden door voeding en andere omgevingsfactoren, zoals leefstijl en leefomgeving. De epigenetica bestudeert de veranderingen in genexpressie die plaatsvinden op het niveau van de epigenomen. Het gaat dus om veranderingen in genexpressie, zónder dat er veranderingen in de DNA-sequentie plaatsvinden. Het is een wetenschap die de laatste jaren sterk evolueert en die zich met name focust op het proces van methylering: het belangrijkste epigenetische proces dat in ons lichaam plaatsvindt.

Voordelen

 • Histamine-vriendelijk probiotisch supplement
 • Samengesteld uit 7 histamine-vriendelijke bacteriestammen
 • Bevat 10 miljard CFU’s aan bacterieculturen
 • Doelgerichte levering aan de darmen met behulp van zuurresistente, afgifte vertragende, plantaardige capsules
 • ProBiota HistaminX is vrij van de gangbare allergenen melk, eieren, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, tarwe en soja
 • Geschikt voor vegetariërs en veganisten

Het proces van methylering

Het methyleringsproces is één van de belangrijkste en meest tot de verbeelding sprekende biochemische processen in ons lichaam. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en diverse studies wijzen erop dat er waarschijnlijk een verband is tussen het vermogen om te kunnen methyleren en de gezondheid. Het proces van methylering vindt iedere minuut triljoenen keren plaats in alle cellen van ons lichaam en heeft onder andere een invloed op de energieproductie, DNA-regeneratie, de aanmaak van hormonen en reparatie- en herstelwerkzaamheden. Feitelijk is methylering een gecontroleerde overdracht van een methylgroep op voornamelijk eiwitten, aminozuren, enzymen en DNA. Daarbij worden stoffen die in staat zijn om een methylgroep af te kunnen staan, methyldonoren genoemd, zoals onder meer B-vitaminen, vitamine C, biotine, zink, foliumzuur en betaïne. Methylgroepen faciliteren de aan- en uitschakelaars van ons DNA en vervullen dus een belangrijk rol binnen de genexpressie van ons DNA. Ze zijn daarmee één van de meest onderzochte moleculen binnen de epigenetica.

Epigenetica & Seeking Health

Epigenetica verwijst naar de talloze factoren de onze genexpressie beïnvloeden. De naam epigenetica is in 1942 bedacht door bioloog Conrad Waddington en betekent letterlijk ‘ronden het DNA’, verwijzend naar de markeringen rondom het DNA die genen aan en uit kunnen zetten. Het idee erachter is dat de ervaringen, leefomstandigheden en voeding van een organisme grote invloed hebben op diens erfelijke aanleg. Voor Dr. Ben Lynch staat epigenetica voor de kracht van onze genen en voor het feit dat we ons niet hoeven te onderwerpen aan ons DNA, maar dat we met onze genen kunnen samenwerken en slechts moeten weten op welke manier we deze samenwerking moeten vormgeven. De methode van Lynch is er dan ook op gericht om onze DNA-markeringen (ook wel SNP’s of ‘single-nucleotide polymorphisms’ genoemd) op te kunnen sporen en om ze met behulp van supplementen, aanpassingen in het eetpatroon en de leefwijze beheersbaar te maken, om zo als het ware ‘vuile genen op te schonen’, in de woorden van Lynch.

Over Seeking Health

Na jarenlang zelf aan onverklaarbare gezondheidsproblemen te hebben geleden, ontdekte Dr. Ben Lynch dat de oorzaak van deze klachten moest worden gezocht in het hebben van ‘vuile’ genen. Na tien jaar onderzoek, studie en behandeling van duizenden cliënten over de hele wereld, schreef hij het boek Dirty Genes, waarin hij zijn methode om inzichten uit de epigenetica actief in te zetten bij het optimaliseren van onze gezondheid heeft ontwikkeld en verfijnd. Lynch is momenteel één van de meest geraadpleegde deskundigen op het gebied van de epigenetica. Hij is altijd al gefascineerd geweest door de invloed en kracht die onze genen hebben en hij is ervan overtuigd dat we via de juiste voeding en levensstijl met onze genen kunnen samenwerken om een hoog niveau van gezondheid te creëren.

Meer informatie
Product Naam
ProBiota HistaminX - Capsules
Art.nr.
SH-09
Merk
Seeking Health
Inhoud
60 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem 1 capsule per dag met of zonder voedsel, tenzij anders voorgeschreven door je arts of therapeut.

Koeling
Gekoeld bewaren
Ingrediënten per dosering
 Hoeveelheid per portie% DV
Probiotisch mengsel 77 mg **
Bifidobacterium infantis    
Bifidobacterium bifidum    
Bifidobacterium longum    
Lactobacillus salivarius    
Lactobacillus plantarum    
Bifidobacterium lactis    
Bifidobacterium breve    
Totaal aantal culturen 10 miljard† CFU  

** % Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

† Op het moment van productie.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Microkristallijne cellulose, vegetarisch capsule (hypromellose, water), L-leucine, silica

Dieet
Veganistisch, Vegetarisch
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ProBiota HistaminX - Capsules
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Neem dit naar aanleiding van maagdarmproblemen en intoleranties en behandeling bin Gaps-therapeute.
  Algehele beoordeling
  100%
  Product dat goed door mijn gevoelige natuur verdragen wordt .Voel dat het bijdraagt aan mijn herstel , symptomen verminderen. Ook geschikt om zelf histaminevrije yoghurt te maken.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Super probioticum bij intolerantie histamine
  Algehele beoordeling
  100%
  Werkt voor mij (PDS obv histamine intolerantie) super. Na lang zoeken eindelijk een pro bioticum dat werkt en effect heeft.

  Gereviewd door

  Gepost op

Andere klanten bekeken ook: