Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Kaneel
Aanbiedingsprijs EUR  36,13 Normale prijs EUR  42,50

Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Kaneel

 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Wildgevangen kabeljauw uit Alaska
 • Rijk aan vitamine A & D
 • Goed voor de spieren*1
 • Ondersteunt de conditie van het oog*2
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Ook in de smaken Naturel, Sinaasappel & Mint
 • 176 ml
Op voorraad
SKU
GP-77
Aanbiedingsprijs EUR  36,13 Normale prijs EUR  42,50
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vloeibare Gefermenteerde Levertraan van Green Pasture

Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture in de smaak kaneel is gemaakt van de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska. De levertraan van Green Pasture wordt op traditionele wijze gefermenteerd; een mild en zorgvuldig proces dat wel een half jaar in beslag neemt. Het eindproduct is een natuurlijke bron van vitaminen en essentiële vetzuren die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in ons lichaam. De levertraan is ook beschikbaar in handige capsulevorm.

Waarom levertraan gebruiken?

Hoewel levertraan veel mensen vooral herinnert aan de jaren ’50, is het de laatste tijd weer populair om levertraan dagelijks te gebruiken. Steeds meer mensen zien gelukkig wat dit krachtige goedje voor onze gezondheid kan betekenen. Zo is de hoogwaardige gefermenteerde levertraan van Green Pasture bijzonder rijk aan de vitaminen A & D en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. Meng de vloeistof bijvoorbeeld in een frisse smoothie vol groenten of fruit of neem het op een lepel via de handige bijgeleverde doseerspuit.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw reisde Weston A. Price de wereld over om traditionele diëten en voedingsgewoonten te bestuderen. In Nutrition and Physical Degeneration, het beroemd geworden boek dat hij hierover schreef, beschrijft hij hoe in Zwitserland de boter van koeien die in het voorjaar graasden vereerd werd. Volgens Price hing dit samen met het feit dat de koeien in deze periode snelgroeiend gras aten, waardoor de boter rijker werd aan vitaminen. Hij ontdekte in de boter een tot dan toe onbekende stof, die hij Activator X noemde en die later werd omgedoopt tot vitamine K2. Verder onderzoek dat hij deed liet zien dat deze stof voornamelijk voorkomt in botervet en gefermenteerde levertraan en toonde bovendien aan dat er een synergetische samenwerking bestaat tussen deze twee dierlijke vetten. Deze bevindingen van Dr. Weston A. Price liggen aan de basis van Green Pasture’s bijzondere productlijn, die onder meer bestaat uit boterolie, gefermenteerde levertraan en unieke blends van deze twee oliën.

Voordelen

 • Hoogwaardige levertraan die op traditionele wijze is gefermenteerd
 • Gemaakt van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A & D en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid, ondersteunt de conditie van het oog en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding, de spieren en het skelet van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Green Pasture heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Green Pasture’s unieke gefermenteerde levertraan

Het gebruik van gefermenteerde visproducten kent een lange geschiedenis in veel traditionele culturen en heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de gezondheid van die culturen. Green Pasture eert deze tradities, door dezelfde eeuwenoude fermentatiemethode te gebruiken voor het extraheren van levertraan. Zonder gebruik te maken van synthetische additieven worden de levers gemengd met zout en bouillon, waarna het geheel een paar maanden blijft fermenteren alvorens de olie eruit wordt gewonnen. De levertraan producten van Green Pasture dragen met trots het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk, te danken aan de duurzame en moderne vistechnieken van Green Pasture’s exclusieve vispartner Alaskan Leader Seafood.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Voor Green Pasture gaan kwaliteit en zorg voor het milieu hand in hand. Het bedrijf is toegewijd aan het constant zoeken naar een zo duurzaam mogelijke benadering van de productie van haar levertraan en boterolie. Zo werkt ze samen met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en stelt ze aan al haar partners de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming. Bovendien vinden er tijdens het maakproces, van grondstof tot eindproduct, diverse onafhankelijke kwaliteitstesten plaats. Green Pasture is uniek door haar gebruik van een milde, eeuwenoude, traditionele fermentatietechniek die ervoor zorgt dat natuurlijke antioxidanten in de levertraan behouden blijven en dat er geen gebruikt hoeft te worden gemaakt van hitte. Voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO) ontving Green Pasture Products het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk, dat tot nu toe wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Dr. Weston A. Price was de grote inspiratiebron voor Dave en Barbara Wetzel, oprichters van Green Pasture, om hun melkveehouderij in Nebraska in 2003 te transformeren voor het kunnen leveren van een bijzonder product, namelijk boterolie. Price stelde dat ‘vitaminerijke boterolie’, zoals hij het honderd jaar geleden omschreef, enkel gemaakt kon worden van boter die afkomstig is van koeien die grazen op snelgroeiende groene weides, ofwel ‘green pastures’ in het Engels. Inmiddels is Green Pasture’s Concentrated Butter Oil, tezamen met de gefermenteerde levertraan van op duurzame wijze gevangen kabejauw en rog en de andere boterolie-producten die het bedrijf verkoopt, een wereldwijd succes. Green Pasture is bekend vanwege haar hoogwaardige kwaliteitsproducten en de zorgvuldigheid en omgevingsbetrokkenheid in haar werkwijze. Ter erkenning hiervan ontvingen Dave en Barbara Wetzel in 2012 Nebraska’s Distinguished Entrepreneur Award.

*1 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine D, dat goed is voor de spieren

*2 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine A, dat de conditie van het oog ondersteunt

Meer informatie
Product Naam
Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Kaneel
Art.nr.
GP-77
Merk
Green Pasture
Inhoud
176 ml
Gebruiksaanwijzing

Dagelijks 2ml bij de maaltijd. Iedere fles vloeibare Blue Ice levertraan is voorzien van een maatspuit die past in de plastic opening van de fles. U kunt de spuit stevig inbrengen aan de bovenkant, de fles omdraaien en de gewenste dosis in de spuit trekken. De smaak van de gefermenteerde levertraan is anders dan niet gefermenteerde levertraan. Omdat Blue Ice lacto-gefermenteerd is, neigt het de keel te prikkelen. Er wordt daarom aanbevolen de Blue Ice levertraan niet rechtstreeks in te nemen. Meng de levertraan met water, sap, melk, honing of ahornsiroop en slik deze mix snel door. Na openen in koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

Gefermenteerde levertraan †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Kaneel cassia-olie.

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Kaneel
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: