check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Aminozuren

Het menselijk lichaam bestaat voor maar liefst 20 procent uit proteïnen oftewel eiwitten en spelen een zeer belangrijke rol in veel biologische processen. Aminozuren zijn op hun beurt weer de bouwstenen van de eiwitten. Een eiwit kan wel uit honderden aminozuren bestaan, die in veel verschillende patronen gerangschikt kunnen zijn. Aminozuren bestaan in twee vormen: de D-vorm en de L-vorm. Doorgaans is alleen de L-vorm terug te vinden in supplementen, omdat deze van nature in het lichaam voorkomt. Ieder aminozuur heeft zijn eigen specifieke werkingen en hierdoor worden ze vaak ingezet bij specifieke indicaties.

17 Artikel(en)

per pagina

17 Artikel(en)

per pagina


Aminozuren

Supplementen met aminozuren kunnen veel verschillende systemen in het lichaam beïnvloeden. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten peptiden en polypeptiden. De mens heeft aminozuren nodig voor fysiologische processen in het lichaam. De aminozuren die niet zelf aangemaakt kunnen worden komen via de voeding binnen. Deze aminozuren worden ook wel essentiële aminozuren genoemd.

Aminozuren in het lichaam

Een groot deel van ons lichaam en met name de spieren en weefsels bestaat uit aminozuren. Ze zijn verantwoordelijk voor biologische processen. De cellen hebben hun structuur te danken aan aminozuren, maar ze zijn ook van belang bij de opslag en opname van voedingsstoffen. Het herstelproces van het lichaam en het bindweefsel wordt ook beïnvloedt door aminozuren.

Aminozuren in voeding

Van de 20 aminozuren kan ons lichaam er 12 zelf maken. De overige 8 moeten we halen uit onze voeding. Dit zijn de aminozuren fenylalanine, valine, threonine, tryptofaan, methionine, leucine, isoleucine, lysine, en histidine. Dit worden ook wel de ‘essentiële aminozuren’ genoemd.

Mensen met een normaal eetpatroon krijgen meestal genoeg essentiële aminozuren binnen om goed te functioneren. Een goede spijsvertering en een adequate productie van maagzuur is hierbij echter wel cruciaal. Sommige mensen kunnen bepaalde aminozuren minder goed opnemen. In dat geval kan het nemen van aminozuren supplementen een goede toevoeging zijn.

Aminozuren kopen

Bij Ergomax verkopen wij alleen hoogwaardige aminozuren zoals bijvoorbeeld Acetyl-L-Carnitine en n-acetyl-cysteïne. Daarnaast bestaat de collageen Hydrolysaat van wilde kabeljauw uit een compleet aminozuren-complex die bovendien ook snel door het lichaam wordt opgenomen.

Aminozuur supplement Acetyl-L-carnitine

Acetyl-L-carnitine is de geacetyleerde vorm van L-Carnitine, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. De stof wordt opgebouwd uit aminozuren en wordt gemaakt in de lever en nieren. Acetyl-L-carnitine komt in het lichaam het meest voor in de spieren en de hartspier. Als voedingssupplement kan het niet verkregen worden uit natuurlijke bronnen en wordt om deze reden dan ook door de mens geproduceerd.

Acetylcysteïne oftewel n-acetyl-cysteïne

Een ander aminozuur is n-acetyl-cysteïne, een bouwsteen voor de eiwit glutathion. Glutathion is een belangrijke antioxidant voor het menselijk lichaam. De hoeveelheid glutathion in het lichaam neemt af naarmate men ouder wordt. Door n-acetyl-cysteïne capsules in te nemen wordt de glutathionvoorraad van het lichaam op een effectieve en betaalbare manier constant op peil gehouden.