check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Aminozuren

Aminozuren zijn erg belangrijk voor het lichaam, omdat het de bouwstoffen van alle eiwitten zijn. Een eiwit kan wel uit honderden aminozuren bestaan, die op hun beurt weer in veel verschillende patronen gerangschikt kunnen zijn. Aminozuren bestaan in twee vormen: de D-vorm en de L-vorm. Doorgaans is alleen de L-vorm terug te vinden in supplementen. Ieder aminozuur heeft zijn eigen specifieke werkingen en hierdoor worden ze vaak ingezet bij specifieke indicaties.

18 Artikel(en)

per pagina

18 Artikel(en)

per pagina


Aminozuren

Supplementen met aminozuren kunnen veel verschillende systemen in het lichaam beïnvloeden. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten peptiden en polypeptiden. De mens heeft aminozuren nodig voor fysiologische processen in het lichaam. De aminozuren die niet zelf aangemaakt kunnen worden komen via de voeding binnen. Deze aminozuren worden ook wel essentiële aminozuren genoemd.

Acetyl-L-carnitine

Acetyl-L-carnitine is de geacetyleerde vorm van L-Carnitine, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. De stof wordt opgebouwd uit aminozuren en wordt gemaakt in de lever en nieren. Acetyl-L-carnitine komt in het lichaam het meest voor in de spieren en de hartspier. Als voedingssupplement kan het niet verkregen worden uit natuurlijke bronnen en wordt om deze reden dan ook door de mens geproduceerd.

Acetylcysteïne oftewel n-acetyl-cysteïne

Een ander aminozuur is n-acetyl-cysteïne, een bouwsteen voor de eiwit glutathion. Glutathion is een belangrijke antioxidant voor het menselijk lichaam. De hoeveelheid glutathion in het lichaam neemt af naarmate men ouder wordt. Door n-acetyl-cysteïne capsules in te nemen wordt de glutathionvoorraad van het lichaam op een effectieve en betaalbare manier constant op peil gehouden.