check Gratis bezorgd vanaf €60,00   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 21:00 bestellen=morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Gelatine

Gelatine is een eiwitproduct dat uit collageen bestaat. Collageen is afkomstig van bindweefsels en botten van dieren. De gelatine wordt gemaakt door de dierlijke huid en botten lange tijd in heet water te laten staan, het in te dikken, filtreren en vervolgens te drogen. Vaak wordt er daarna poeder van gemaakt. Gelatinepoeder van grasgevoerde weiderunderen of vis wordt veelal specifiek gebruikt voor de huid, haar, nagels en het spijsverteringskanaal.

5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina


Gelatinepoeder met neutrale smaak

Gelatine wordt veelal verwerkt in snoepgoed, desserts en bakkersproducten. Dagelijkse verwerking van een eetlepel gelatine in je voeding is een goede bijdrage aan het voedingspatroon met specifieke effecten op de huid, haar, nagels en de darmen. Weinig moeite en je merkt er helemaal niets van. Al het gelatinepoeder uit ons assortiment heeft namelijk een neutrale smaak die de smaak van je eten verder dus niet beïnvloedt. Je kan er voor kiezen om twee keer per daags zo een eetlepel gelatinepoeder in te nemen, maar je kan het ook eenvoudig oplossen in koude of warme dranken.

Gelatine rijk aan glycine en proline

Collageen, het basisbestanddeel van gelatine, bevat ook weer een aantal aminozuren die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid. Glycine en proline zijn twee belangrijke aminozuren waarmee het gelatinepoeder uit ons assortiment rijk gevuld is. Beide aminozuren zijn belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam. Zo heeft glycine een specifiek effect op het zenuwstelsel en proline op het afweersysteem.

Ecologisch

Het is goed om te weten dat gelatine vanuit ecologisch oogpunt geen enkel kwaad kan. Dieren worden nooit geslacht of gevangen voor hun huid of botten en daarmee dus de gelatine-industrie. Gelatine is dus een bijproduct van de vlees- en visindustrie. Zonder de veelvuldige vervaardiging van gelatine zou het slachten van bijvoorbeeld een varken maar liefst tien kilo meer afval opleveren.