Gelatine

Gelatine is een hoogwaardig eiwitproduct rijk aan essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het bestaat uit collageen en komt voor in botten, pezen en gewrichten van mens en dier. Vaak wordt er gelatinepoeder van gemaakt zodat het gemakkelijk bruikbaar wordt. Gelatinepoeder van grasgevoerde weiderunderen of vis kan worden gebruikt ter ondersteuning van de huid, het haar, de nagels en het spijsverteringskanaal. Wil je gelatine collageen of gelatine kopen? Of zoek je advies over bijvoorbeeld collageen hydrolysaat, neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Ergomax - Elastine Hydrolysaat - Wildgevangen Vis Elastine Hydrolysaat - Wildgevangen Vis
    EUR  27,95
    Op voorraad

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gelatinepoeder met neutrale smaak

Gelatine wordt veel verwerkt in snoepgoed, desserts en bakkerijproducten. Een dagelijkse eetlepel gelatine is een waardevolle bijdrage aan je voedingspatroon waar je huid, haar, nagels en darmen wel bij varen. Alle gelatinepoeders uit ons assortiment gelatine supplementen hebben een neutrale smaak. Je kunt het poeder eenvoudig oplossen in koude of warme dranken. Bekijk per gelatine supplement hoe je deze het beste kunt verwerken.

Gelatine rijk aan glycine en proline

Gelatinepoeder bestaat voor 98%-99% uit pure eiwitten. Alle eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Gelatine onderscheidt zich van andere proteïnebronnen door de grote concentraties aminozuren die het bevat. Het gelatinepoeder van Ergomax bevat bijvoorbeeld 19 aminozuren, waaronder alle 8 essentiële aminozuren. De essentiële aminozuren kan ons lichaam niet zelf aanmaken, waardoor we op de toevoer van buitenaf zijn aangewezen. Deze verschillende aminozuren spelen een belangrijke rol in het functioneren van ons lichaam. Rundergelatine bijvoorbeeld bevat hoge concentraties van de belangrijke aminozuren proline, glycine en hydroxyproline: de bouwstenen voor collageen. Glycine speelt een rol in het zenuwstelsel en proline in het afweersysteem.

Ecologisch

Gelatine wordt gemaakt door de dierlijke huid en botten lange tijd in heet water te laten staan, het in te dikken, filteren en vervolgens te drogen. Niet alleen voor ons lichaam, maar ook vanuit een ecologisch oogpunt is gelatine een goed product. Dieren worden nooit geslacht of gevangen speciaal voor hun huid of botten. Gelatine is dus een bijproduct van de vlees- en visindustrie. Zonder de productie van gelatine zou het slachten van bijvoorbeeld een varken maar liefst tien kilo meer afval opleveren. Het gelatinepoeder in het assortiment van Ergomax voldoet aan hoge kwaliteitsstandaarden.

Gelatine supplement kopen

In onze webshop kun je gelatine collageen en collageen hydrolysaat kopen, afkomstig van rund en wilde kabeljauw, van ons eigen merk Ergomax (te zien in de productvideo hieronder) en van Great Lakes. Andere interessante producten met soortgelijke kwaliteiten zijn de bottenbouillons bouillonpoeder van Broth of Life.