check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Omega & vetzuren

De werkzame bestanddelen in omega 3 producten zijn de onverzadigde EPA, DHA en ALA vetzuren. Omega 3-vetzuren zijn essentieel om bepaalde lichamelijke en mentale klachten te voorkomen. Deze vetzuren worden alleen niet door het lichaam zelf gemaakt en dien je dus via voeding binnen te krijgen. Levertraan en krillolie zijn slechts twee voorbeelden van omega-3 capsules die helpen dagelijks voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen om lichamelijke en mentale ongemakken te voorkomen. Daarnaast kun je ook nog denken aan de goede vetzuren van bijvoorbeeld kokosolie of van MCT-olie.

33 Artikel(en)

per pagina

33 Artikel(en)

per pagina


Vetzuren in omega-3 capsules

De vetzuren EPA en DHA komen vooral voor in vis en schaal- en schelpdieren terwijl ALA een plantaardig vetzuur is dat onder andere ruimschoots aanwezig is in lijnzaadolie. Het advies van de Gezondheidsraad is om elke dag ongeveer 1% van de totale hoeveelheid calorieën die je op een dag eet ALA bevat. Voor de visvetzuren wordt aangeraden om per dag 450 milligram aan omega 3-vetzuren in te nemen. Door twee keer per week vette vis, zoals zalm of haring, te eten voldoe je hier in principe al. Een lagere inname van deze vetzuren kan gecompenseerd worden door dagelijks omega-3 capsules te slikken.

Krillolie, kokosolie en levertraan

De omega 3-vetzuren komen niet alleen voor bij vissoorten, maar ook bij andere zeedieren. Krill garnaaltjes zijn hier een voorbeeld van en wordt dan ook vaak gebruikt voor krillolie. Hoewel visolie bekender is, is de werking van krillolie effectiever. De doseringen van krillolie vallen dus lager uit, de werking is stabieler en krillolie is minder vatbaar voor bederf in vergelijking met visolie. Behalve krillolie bevatten kokosolie, MCT-olie en levertraan ook ruimschoots essentiële omega 3-vetzuren, die gemakkelijk binnen te krijgen zijn door omega-3 capsules.

Werking omega-3 vetzuren

De omega-3 visvetzuren EPA en DHA hebben een positief effect op hart en vaat waardoor het risico op hart- en vaatziekten kleiner is bij voldoende inname van deze visvetzuren. Tevens is DHA ontzettend belangrijk bij zwangerschappen voor een normale ontwikkeling van het brein en netvlies van de baby. ALA draagt bovendien bij aan een normale ontwikkeling van kinderen. Tot slot kunnen de omega 3-vetzuren van dienst zijn bij depressiviteit, dementie en slecht leergedrag. Doormiddel van onze omega-3 capsules kan er op een gemakkelijke manier van de juiste vetzuren worden voorzien.