Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat

Waardering:
98% of 100
 • Categorieën: Gelatine, Botten, Gewrichten & Huid
 • 100% grasgevoerde weiderunderen
 • Hoog in glycine, proline & hydroxyproline
 • Goed voor skelet, gebit & spieren*
 • Collageen type I & III
 • Krachtige combinatie met Shilajit en Elastine
 • Kosher, paleo & ketogeen dieet
 • Lost op in koude en warme dranken
 • Geen kunstmatige additieven
 • 454 gram
Niet op voorraad
SKU
GL-207
EUR  43,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat van Great Lakes

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes is gemaakt van hoogwaardige gelatine afkomstig van grasgevoerde weiderunderen en bestaat uit slechts één ingrediënt: collageen hydrolysaat. Er is dus geen sprake van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica, wat bijdraagt aan de hoge kwaliteit van het product. Collageen hydrolysaat lost gemakkelijk op in zowel koude als warme dranken en is nagenoeg geur-, kleur- en smaakloos. De gunstige combinatie van aminozuren en hoge opneembaarheid maken het supplement de perfecte toevoeging voor jouw dagelijkse routine. Mix het eenvoudigweg in jouw favoriete yoghurt, smoothie of drank en geniet!

Rijk aan aminozuren

Collageen Hydrolysaat van Great Lakes komt tot stand door gelatine met behulp van enzymen als het ware ‘voor te verteren’ tot peptiden, ofwel kortere aminozuurverbindingen. Dit proces zorgt voor een hogere opname en betere verspreiding. Bovendien blijft collageen hydrolysaat in tegenstelling tot gelatine vloeibaar als je het met een koude drank vermengt. Het aminozuurprofiel van collageen is bijzonder rijk en bevat met name een hoge hoeveelheid van de aminozuren alanine, glycine, glutaminezuur, hydroxyproline en proline. Bovendien is collageen hydrolysaat een bron van collageen type I en III en van magnesium, calcium en fosfor. Calcium bevordert de energiestofwisseling en ondersteunt de spijsvertering, calcium en fosfor zijn goed voor het gebit en het skelet en calcium en magnesium zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. Het collageenpoeder kan eenvoudig worden toegevoegd aan koffie, thee, smoothies, havermout, yoghurt, sinaasappelsap, water of soep. Voeg twee eetlepels toe, roer om het poeder te laten oplossen en klaar is je collageenrijke drank of maaltijd!

Het belang van collageen voor je lichaam

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam, ongeveer 25% tot 35% van de eiwitten in je lichaam bestaat uit collageen. Dit collageen heeft, net als alle andere bouwstoffen in je lichaam, onderhoud nodig en het is dan ook van belang om ervoor te zorgen dat je voldoende goede eiwitten binnenkrijgt of om je inname aan te vullen met eiwitsupplementen zoals gelatine of collageen hydrolysaat. Collageen speelt een grote rol in het zelfherstellend proces van je lichaam en geeft kracht, stevigheid en elasticiteit aan de bindweefsels in onze huid, botten, spieren, pezen, kraakbeenderen, nagels en tanden. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van veel van onze lichaamsstructuren. Daarnaast zijn deze aminozuren ook essentieel voor een goed verloop van vrijwel alle processen in ons lichaam. Het collageennetwerk, dat alle losse weefsels en structuren van het lichaam samenhoudt, dient bovendien als elektrisch, chemisch en energetisch communicatienetwerk dat boodschappen rondstuurt door het hele lichaam. Zonder dit netwerk zouden we niet kunnen staan of bewegen; collageen is dus echt een essentieel onderdeel van ons lichaam!

Gelatine versus collageen hydrolysaat

Gelatine is de uitgekookte, gemakkelijk door het lichaam op te nemen vorm van collageen en is afkomstig van rund, kip, varken of vis. Collageen hydrolysaat is de verder verwerkte vorm van gelatine, waarbij de eiwitten in kleinere stukjes zijn opgebroken door middel van enzymen. Het is als het ware ‘voorverteerd’, de aminozuren zijn ‘losse legoblokjes’ geworden, genaamd peptiden. Een voordeel hiervan is dat het beter opneembaar is en dat het geschikter is voor mensen die moeite hebben met het verteren van hele eiwitten. Een ander groot verschil met gelatinepoeder is dat collageen hydrolysaat geen gelei vormt als je het mengt met een vloeistof, maar in plaats daarvan gewoon vloeibaar blijft. Collageen hydrolysaat kan hierdoor in zowel koude als warme vloeistoffen worden opgelost zonder dat er sprake is van geleivorming en het wordt vaak gebruikt voor de gewrichten, huid, haren en nagels, terwijl gelatine in lauw of warm water opgelost dient te worden en wel een gelei vormt. Gelatine wordt echter vaak juist bewust toegepast om gerechten mee te geleren en het wordt meer gebruikt voor de darmen. Kortom: hoewel ze allebei net op een andere manier toegepast worden, zijn beide varianten gezond en breed inzetbaar en in beide gevallen is de smaak neutraal en de samenstelling van het aminozuurprofiel hetzelfde.

Voordelen

 • Bevat slechts één ingrediënt, namelijk collageen hydrolysaat
 • Uitsluitend afkomstig van grasgevoerde weiderunderen
 • Calcium en fosfor in collageen zijn goed voor het gebit en het skelet
 • Calcium en magnesium in collageen zijn goed voor de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces
 • Calcium in collageen ondersteunt het energieniveau en de spijsvertering
 • Complete proteïnebron die hoog is in glycine, proline & hydroxyproline
 • Bevat geen pesticiden, antibiotica of hormonen en is gluten-, glyfosaat en GMO-vrij

Het collageenrijke dieet van onze voorouders

Hoewel onze kennis over voeding de laatste decennia in een rap tempo is toegenomen, lijkt het soms toch alsof we nauwelijks iets hebben bijgeleerd ten opzichte van de tijd van onze voorouders. Sterker nog, het lijkt soms wel alsof traditionele culturen veel meer kennis hadden over voeding. Het dieet van de meeste voorouderlijke culturen was immers over het algemeen voedzamer dan het huidige, moderne dieet. Niet alleen eten wij nu meer bewerkt voedsel dan voorheen en kennen we de bron van veel van onze voeding niet meer, ook het eten van alle delen van een dier is in onze moderne cultuur verloren gegaan. En dat is jammer, want het van kop tot staat (nose-to-tail) eten van dieren was een belangrijke reden voor het feit dat onze voorouders zo lang gezond en sterk bleven. In de huid, de pezen, het kraakbeen en andere collageenrijke stukken dierlijk vlees zitten namelijk ontzettend veel voedingsstoffen. Bovendien zorgde het hoge collageengehalte in dit dieet voor een evenwichtige opname van aminozuren, die van belang zijn voor het opbouwen en in stand houden van alle essentiële menselijke lichaamsstructuren. Dit zogenaamde collageennetwerk in ons lichaam werd met het dieet van onze voorouders dan ook veel beter in stand gehouden.

Van kop tot staart eten

Voor wie een duurzame, ethische en gezonde levenswijze nastreeft, zou het kop-tot-staart-principe een belangrijk uitgangspunt kunnen zijn bij het eten van dierlijke producten. Wanneer we namelijk evolutionair eten, zorgen we er niet alleen voor dat er zo min mogelijk van het dier verloren gaat en dat we dus met respect voor dier en natuur eten, het eten van dierlijke organen, pezen, kraakbeenderen en botten heeft ook talloze gezondheidseffecten. Bij veel traditionele beschavingen bestond al de kennis dat deze onderdelen van dieren extreem rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen voor het menselijk lichaam. Zo speelt collageen een grote rol in het zelfherstellende proces van het lichaam en geeft het stevigheid en elasticiteit aan botten, spieren, pezen, kraakbeen, nagels, tanden en huid. De aminozuren in collageen zijn de bouwstenen van deze structuren. Deze aminozuren spelen bovendien een rol bij het verloop van veel andere lichaamsprocessen. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid en de aanmaak van het lichaamseigen collageen af. Er zijn verschillende soorten collageen die als supplement kunnen dienen en die je kunt innemen om je lichaam van meer collageen te voorzien.

Over Great Lakes

Great Lakes Gelatine Company staat al decennialang bekend om haar specialisatie in hoogwaardige, pure gelatine en collageen hydrolysaat supplementen voor dagelijks gebruik. Het familiebedrijf onderscheidt zich al sinds 1922 met haar missie om mensen te helpen gezonder te leven door het bieden van collageenrijke producten van topkwaliteit tegen een goede prijs. Voor haar producten gebruikt Great Lakes enkel collageen van grasgevoerde weiderunderen, waarbij goed wordt gelet op de kwaliteit en herkomst. Bovendien zijn de supplementen vrij van antibiotica, hormonen, pesticiden en herbiciden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden. De goede reputatie die Great Lakes door de jaren heen heeft weten op te bouwen, berust op deze hoge kwaliteitseisen, op de zorgvuldigheid van haar productieprocessen en op gedegen eigen onderzoek naar het effect van collageen op het lichaam. Zo kan ze haar slogan “The highest quality gelatin in the industry” blijven waarmaken!

* Collageen is onder meer opgebouwd uit de mineralen calcium, magnesium en fosfor. Calcium en fosfor zijn goed voor het skelet en het gebit, terwijl calcium en magnesium goed zijn voor de spieren.

Meer informatie
Product Naam
Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat
Art.nr.
GL-207
Merk
Great Lakes
Inhoud
454 gram
Gebruiksaanwijzing

Neem 2 eetlepels 2 keer per dag (24 gram). Kan op ieder moment van de dag worden ingenomen, met een vloeistof naar keuze.

Ingrediënten per dosering

12 g 100% collageen hydrolysaat (rund) - waarvan 11 g eiwit

Typisch aminozuurgehalte per portie:

 • 1008 mg alanine
 • 924 mg arginine
 • 540 mg asparaginezuur
 • 11 mg cysteïne
 • 1200 mg glutaminezuur
 • 2785 mg glycine
 • 108 mg histidine
 • 180 mg hydroxylysine
 • 1476 mg hydroxyproline
 • 144 mg isoleucine
 • 312 mg leucine
 • 396 mg lysine
 • 108 mg methionine
 • 192 mg fenylalanine
 • 1644 mg proline
 • 408 mg serine
 • 228 mg threonine
 • 0 mg tryptofaan
 • 72 mg tyrosine
 • 264 mg valine
EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Gelatine (grasgevoerd) - Collageen Hydrolysaat
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Goed voor mijn artritis
  Algehele beoordeling
  100%
  Fijn droog poeder, dat je makkelijk met water mengt of zoals ik doe, met yoghurt. Ik doe ongeveer 5 maanden met zo'n bus.
  Smaakloos, moet wel even goed door de vloeistof losgeklopt worden. Voor mij inmiddels een vast supplement, omdat ik sinds ik dit gebruik bijna geen last meer heb van de artritis in mijn handen. Ook voor de huid is het geweldig, ik gebruik eigenlijk geen extra gezichtsmaskers o.i.d. meer. Mijn huid is stralend, stevig en ik smeer alleen een beetje dagcreme. Voeding van binnenuit. Bovendien heb ik 's morgens bij het opstaan totaal geen last meer van stijfheid. Volgens mij is dit een goed voedingsmiddel voor iedereen vanaf 30 jaar of zo.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. collageen hydrolisate rundergevoerd
  Algehele beoordeling
  100%
  Dit product heb ik al enkele jaren gebruikt, Mijn "reuma handen "zien er weer vrijwel normaal uit. Ik gebruik elke dag een maatschepje, in het begin 2 x en het laatste jaar 1 x per dag. Het lost goed op in warme dranken. Vanaf dat ik het gebruik, op aanraden van mijn zus die in Amerika woont en die het ook gebruikt, heb ik het ook anderen aangeraden. Van 3 mensen die het gebruiken omdat ze veel last van jicht of andere voetklachten hebben krijg ik goede reacties en ook zij geven het weer door aan anderen.
  Er zijn ook mensen die het een tijdje hebben geprobeerd maar er geen baat bij hebben.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Fijne aanvulling !
  Algehele beoordeling
  100%
  Doordat ik glutenvrij moet eten en veel sport, is dit een zeer goede aanvulling voor mijn leef /eet patroon. Smaakloos en goed te vermengen in bv kwark of gewoon water. Ik heb merkbaar minder last van gewrichten en ook mijn nagels,huid en haar zien er beter uit. Omdat het licht verteerbaar heb ik ook totaal geen buikklachten. Ik wissel het af met de wilde kabeljauw echter niet met een speciale reden.

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Heel tevreden
  Algehele beoordeling
  100%
  Ik gebruik deze in combinatie en als afwisseling op de Vis Collageen. Beide zijn heel zacht, licht verteerbaar en smaak/geurloos dus je kunt ze overal in mengen. Top product, heel blij mee en benieuwd wat de resultaten zijn op lange termijn. Goed merk!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Ideaal tijdens revalidatie, bij artrose en droge ogen
  Algehele beoordeling
  100%
  Medio 2016 in aanloop naar twee grote ingrepen opgebouwd met deze collageen naar 2x daags. Ogen minder droog ondanks medisch traject en beduidend soepeler in beweging. Zodra ik stop met gebruik, merk ik dat binnen een paar dagen aan zowel mijn ogen (lenzen sneller droog, irritatie) als aan verschillende gewrichten die weer scherp pijn gaan doen, wat ook trainen lastiger maakt. Ik gebruik geen pijnstilling met ontstekingsremmers omdat het resultaat daarvan nihil is. Gezien eerdere revalidatietrajecten na ingreep is het verschil in snelheid van herstel voor mij groot, terwijl dit laatste traject door de combinatie van zowel grote rugingreep als een nieuwe heup met een tussenpoze van krap 3 weken juist problematischer had moeten zijn. Voor mij is het effect op zowel de pijn als mijn ogen duidelijk.

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews

Andere klanten bekeken ook: