check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Immuunsysteem

Het immuunsysteem bestaat uit een systeem van biologische structuren en processen die de weerstand verhogen. Het immuunsysteem is een verdedigingssysteem met als doel indringers of veranderde eigen cellen te bestrijden. Het immuunsysteem bestaat uit het aangeboren immuunsysteem met vooraf geprogrammeerde reacties en het adaptieve immuunsysteem dat leert op basis van blootstellingen aan ziekteverwekkers. 70% van de cellen die het immuunsysteem vormen zijn te vinden in de darmen maar ook de thymusklier is belangrijke speler.

Producten 1 tot 60 van totaal 93

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Producten 1 tot 60 van totaal 93

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Immuunsysteem: de lijfwacht van het lichaam

Het immuunsysteem of afweersysteem dat je lichaam beschermt tegen indringers van buitenaf bevindt zich door je hele lichaam. De darmen, huid, bloed, luchtwegen en lymfestelsel zijn nauw betrokken bij het beschermen van het lichaam tegen lichaamsvreemde stoffen. Het immuunsysteem is in staat een onbeperkt aantal verschillende moleculen die het lichaam binnenkomt specifiek te herkennen en vervolgens tot verwijdering over te gaan indringers of veranderde eigen cellen te verwijderen.

Supplementen en het immuunsysteem

De basis van een goed werkend immuunsysteem (afweersysteem) is onder andere een goede nachtrust, het vermijden van stress, een gevarieerd voedingspatroon en voldoende beweging. Daarnaast kunnen diverse supplementen een bijdrage leveren aan de optimale werking van het afweersysteem. Je kunt hierbij denken aan folaat, vitamine B12 en vitamine C. Er zijn ook diverse kruiden of kruidenformuleringen die weerstand van het organisme verhogen.