check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Lever

De lever is een orgaan in het spijsverteringsstelsel dat verantwoordelijk is voor breed scala aan functies. Je kan hierbij onder andere denken aan ontgiften, hormoonproductie en productie van bio-chemicaliën. Alles wat we inademen, eten of door de huid absorberen gaat via de bloedbaan altijd door de lever. Na de huid is de lever het zwaarste orgaan van het lichaam en na de hersenen het is de lever ook nog eens het meest veelzijdige orgaan.

14 Artikel(en)

per pagina

14 Artikel(en)

per pagina


De lever: een complex en veelzijdig orgaan

De lever is een complex orgaan en met een gemiddeld gewicht van 1,5 kg een van de grootste organen in ons lichaam. De lever zit rechts boven in de buikholte, bijna geheel achter de ribben, waardoor het goed beschermd wordt. Het orgaan is verantwoordelijk voor meer dan 500 verschillende spijsverteringprocessen, zoals de eiwit-, koolhydraat- en vetstofwisseling, de aanmaak van gal en de opslag van bepaalde vitaminen en ijzer. Daarnaast heeft de lever ook een reinigende en ontgiftende functie en is het verantwoordelijk voor hormoon- en bio-chemicaliën productie. De lever wordt dus betrokken in veel verschillende processen in het lichaam. Extra ondersteuning van de lever kan daarom soms gewenst zijn.

Leverondersteunende supplementen

Er zijn verschillende supplementen op de markt die de normale werking van de lever ondersteunen. Enkele voorbeelden hiervan zijn choline en kruiden zoals kurkuma en schisandra maar ook mariadistel vanwege de hoge concentraties aan silymarine.