Rosita Real Foods

Rosita Real Foods is opgericht door een Engelsman en een Noor die besloten het heft in eigen handen te nemen toen ze er niet in slaagden om een hoogwaardige levertraan te vinden. Het bedrijf wordt gekenmerkt door haar passie voor het oude ambacht, haar streven naar kwaliteit en haar zorg voor de natuur. Wereldwijd is Rosita Real Foods de enige producent van ambachtelijk vervaardigde, authentieke extra virgin levertraan. Met een ethos dat draait om de bescherming van oude tradities, het behoud van de natuur en de ambitie voor het maken van superieure producten, heeft het bedrijf zich al weten te binden aan een verscheidenheid aan bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstituten. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van haar vlaggenschipproduct Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil, een ‘levende’ olie die is onttrokken aan kabeljauw die in het wild en overvloedig voorkomt in de zuivere wateren van Noorwegen. Doordat het bedrijf controle heeft over het gehele productieproces, van visserij tot eindproduct, kan het authentieke producten bieden en garanties geven over de hoogwaardige en zeldzame kwaliteit ervan.

Lees meer

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Levertraan vroeger en nu

Sommigen zullen zich uit hun jeugd nog goed de smaak van een lepeltje levertraan herinneren. Veel kinderen uit de jaren ’50 kregen deze olie, die wordt gewonnen uit de levers van vissen als kabeljauw en heilbot, ter ondersteuning van hun weerstand en ter voorkoming van de Engelse ziekte (botmisvorming). Toen echter sinds het Margarinebesluit van 1961 vitamine D verplicht toegevoegd werd aan producten als margarine en halvarine, is levertraan wat meer naar de achtergrond verdwenen en werd onder andere visolie populair, dat wel rijk is aan visvetzuren, maar niet de vitamines A en D bevat. Toch zeggen steeds meer artsen en gezondheidsexperts dat die levertraan van vroeger zo gek nog niet was. Levertraan is dus weer aan een opmars begonnen! Gelukkig valt de smaak inmiddels ook reuze mee. Hoogwaardige levertraan anno nu is een kleurloze of lichtgele olie met een enigszins visachtige smaak en geur. Het gebruik van levertraan dateert zelfs uit de tijd van de Vikingen (700-1100 n. Chr.), die het reeds ‘het goud van de oceaan’ noemden en nog altijd worden de levertraanoliën van Rosita Real Foods via deze eeuwenoude en natuurlijke methode van de Vikingdruïden geproduceerd, wat het de meest authentieke en unieke levertraan maakt die er verkrijgbaar is. Overigens verwarren veel mensen levertraan met walvistraan, de olie die vanaf de 17e eeuw tot ver in de 19e eeuw gebruikt werd als met name lampolie en die werd vervaardigd uit het vetweefsel van walvissen.

Verschil levertraan en visolie

Vaak worden de termen levertraan en visolie door elkaar gebruikt, terwijl er duidelijke verschillen zijn. Levertraan is immers een visolie, maar niet elke visolie is gelijk aan levertraan! Hoe zit dit nu precies? Reguliere visolie is rijk aan de omega-3-vetzuren EPA en DHA en wordt meestal vervaardigd door persing van gehele vissen, waarna de olie eruit wordt onttrokken. Die wordt vervolgens geraffineerd en soms worden ook nog vitamines toegevoegd. Levertraan daarentegen wordt enkel geëxtraheerd uit de levers van vissen als kabeljauw, schelvis of draakvis en is niet geraffineerd. Levertraan is bovendien niet alleen rijk aan de omega-3-visvetzuren EPA en DHA, maar ook aan de vitamines A en D en nutriënten als fosfor en jodium. Feitelijk is levertraan dus de meest rijke en natuurlijke vorm van visolie. In haar zuiverste vorm gaat het om kleurloze of lichtgele olie die ruikt naar verse of gerookte vis. Levertraan is een populair supplement voor kinderen vanwege de vitamine D die het bevat. Deze vitamine is bij kinderen van belang voor het gebit en is goed voor het skelet en het immuunsysteem. Ook vitamine A in levertraan ondersteunt het immuunsysteem. Deze vitamine is verder goed voor het gezichtsvermogen, voor de huid en ze speelt een rol in het celspecialisatieproces.

Levertraan van zeldzame kwaliteit

Rosita Real Foods is toegewijd aan het creëren van handgemaakte producten die in harmonie met de natuur zijn vervaardigd. De oliën van het merk zijn een duurzame en natuurlijke bron van essentiële vetzuren en zijn van de hoogste kwaliteit. Zo is Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO) wereldwijd een begrip als één van de rijkste levertraan-producten die er verkrijgbaar zijn. De olie wordt exclusief vervaardigd van wilde kabeljauw die verantwoord en duurzaam wordt geoogst uit de ongerepte wateren van Noorwegen. Een uniek, ambachtelijk en koud proces waar Rosita patent op heeft, onttrekt de olie uit de vis en behoudt de verfijnde nutriënten die van nature in de levers van wildgevangen kabeljauw aanwezig zijn. Het resultaat is een olie die net zo puur en authentiek is als de levertraan die al honderden jaren geleden met de hand werd vervaardigd en gebruikt door onze Noorse voorouders. Niet voor niets is Rosita Real Foods het enige bedrijf dat toestemming heeft gekregen van ‘The Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture research’ om de titel ‘extra virgin’ gebruiken voor haar producten. Alle producten van Rosita Real Foods worden onafhankelijk getest op puurheid en nutriëntwaarden en de concentratie van de vetoplosbare voedingsstoffen kan variëren, omdat die afhankelijk is van verschillende natuurlijke factoren.