Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Vloeibaar
EUR  42,95

Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Vloeibaar

Waardering:
94% of 100
 • Koop 3 voor EUR  39,50 en bespaar 8%
 • Categorie: Levertraan, Omega & Vetzuren
 • De enige echte Extra Virgin Cod Liver Oil
 • Traditioneel & gepatenteerd proces
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Rijk aan vitamine A en D
 • 150 ml
Op voorraad
SKU
ERG-237
EUR  42,95
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Extra Virgin Kabeljauw Levertraan van Rosita Real Foods

Rosita Real Foods™ Artisan Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO), zoals de volledige benaming luidt, is zeer waarschijnlijk de meest zeldzame en authentieke kabeljauw levertraan ter wereld. De levertraan wordt volgens oeroude principes gewonnen via een gepatenteerd extractieproces waarbij geen hitte, chemicaliën of mechanische druk wordt gebruikt. De kabeljauw wordt op duurzame wijze gevangen in Noorwegen en de levers worden streng gecontroleerd en vers verwerkt. EVCLO is niet gefermenteerd, wat het product geschikt maakt voor kinderen en zwangere vrouwen. De lichtgouden kleur en milde vissmaak van de vloeistof onderstrepen de versheid en hoge kwaliteit van deze hoogstaande levertraan. De vitaminen, visvetzuren en andere nutriënten zijn in dit product op natuurlijke wijze met elkaar in balans en helpen jou je gezondheid optimaal te ondersteunen!

De kracht van levertraan

Levertraan is terug van weggeweest. En dat is maar goed ook! Want hoewel levertraan soms nog steeds wordt gekoppeld aan de vieze smaak die dit goedje in de jaren ’50 vaak had, en er nog altijd tegenstrijdige adviezen rondwaren over het internet over de voor- en nadelen van het binnenkrijgen van veel vitamine A, zijn er gelukkig steeds meer mensen die de kracht van levertraan (en de kracht van vitamine A) opnieuw ontdekken.

De hoogwaardige levertraan van Rosita is bijzonder rijk aan de vitaminen A en D, jodium, fosfor, omega-4, 6, 7, 9, 11-vetzuren en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem.

Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, ondersteunt de energiestofwisseling en de schildklier, is goed voor de concentratie en voor het zenuwstelsel en is belangrijk voor de huid. Ook fosfor ondersteunt de tanden en botten van kinderen en bevordert de energiestofwisseling. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen.

Levertraan, een oeroud middel

Sommigen zullen zich uit hun jeugd nog goed de smaak van een lepeltje levertraan herinneren. Veel kinderen uit de jaren ’50 kregen deze olie, die wordt gewonnen uit de levers van vissen als kabeljauw en heilbot, ter ondersteuning van hun weerstand en ter voorkoming van de Engelse ziekte (botmisvorming). Toen echter sinds het Margarinebesluit van 1961 vitamine D verplicht toegevoegd werd aan producten als margarine en halvarine, is levertraan wat meer naar de achtergrond verdwenen en werd onder andere visolie populair, dat wel rijk is aan visvetzuren, maar niet de vitamines A en D bevat. Toch zeggen steeds meer artsen en gezondheidsexperts dat die levertraan van vroeger zo gek nog niet was.

Levertraan is dus weer aan een opmars begonnen! Gelukkig valt de smaak inmiddels ook reuze mee. Hoogwaardige levertraan anno nu is een kleurloze of lichtgele olie met een enigszins visachtige smaak en geur. Overigens verwarren veel mensen levertraan met walvistraan, de olie die vanaf de 17e eeuw tot ver in de 19e eeuw gebruikt werd als met name lampolie en die werd vervaardigd uit het vetweefsel van walvissen.

Voordelen

 • Hoogwaardige, authentieke en ambachtelijk geproduceerde kabeljauw levertraan van ongeëvenaarde kwaliteit
 • Rijk aan vitamine A en D, jodium, fosfor en omega-3, 4, 6, 7, 9, 11-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding en het skelet van kinderen
 • Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Rosita Real Foods mag als enige levertraanproducent ter wereld de term ‘extra virgin’ gebruiken voor haar producten
 • Onbewerkt, ongeraffineerd, extra virgin en niet gefermenteerd, waardoor de levertraan geschikt is voor kinderen en zwangere vrouwen

Levertraan versus visolie

Levertraan is een vorm van visolie, maar visolie is niet gelijk aan levertraan. Wat zijn nu precies de verschillen tussen beiden? Visolie is een bredere term en is vooral populair vanwege het feit dat visolie een rijke bron is van de omega-3-vetzuren DHA en EPA. Levertraan bevat dan ook deze visvetzuren, maar is bovendien nog rijk aan vitamine A en D en aan andere belangrijke nutriënten, zoals fosfor en jodium. Feitelijk is levertraan de meest rijke en natuurlijke vorm van visolie. De olie is immers niet geraffineerd en wordt enkel onttrokken aan de levers van vissen als kabeljauw, schelvis en heilbot.

Bij reguliere visolie wordt daarentegen de gehele vis geperst, waarna de olie wordt geëxtraheerd, gezuiverd en vaak ook nog wordt verrijkt met vitamines. Levertraan in haar puurste vorm is kleurloos of lichtgeel en heeft een geur van verse of gerookte vis. Omdat levertraan rijk is aan vitamine D wordt het vaak aan kinderen gegeven, vanwege het feit dat vitamine D van belang is voor het gebit, goed is voor het skelet van kinderen en het immuunsysteem helpt. Ook vitamine A in levertraan ondersteunt het immuunsysteem en de vitamine is verder goed voor het gezichtsvermogen, voor de huid en ze speelt een rol in het celspecialisatieproces.

Levertraan van de hoogste kwaliteit

Rosita Real Foods is toegewijd aan het creëren van handgemaakte producten die in harmonie met de natuur zijn vervaardigd. De oliën van het merk zijn een duurzame en natuurlijke bron van essentiële vetzuren en zijn van de hoogste kwaliteit. Zo is Rosita Extra Virgin Cod Liver Oil (EVCLO) wereldwijd een begrip als één van de rijkste levertraan-producten die er verkrijgbaar zijn. De olie wordt exclusief vervaardigd van wilde kabeljauw die verantwoord en duurzaam wordt geoogst uit de ongerepte wateren van Noorwegen.

Een uniek, ambachtelijk en koud proces waar Rosita patent op heeft, onttrekt de olie uit de vis en behoudt de verfijnde nutriënten die van nature in de levers van wildgevangen kabeljauw aanwezig zijn. Het resultaat is een olie die net zo puur en authentiek is als de levertraan die al honderden jaren geleden met de hand werd vervaardigd en gebruikt door onze Noorse voorouders. Niet voor niets is Rosita Real Foods het enige bedrijf dat toestemming heeft gekregen van ‘The Norwegian Institute of Food, Fisheries and Aquaculture research’ om de titel ‘extra virgin’ te gebruiken voor haar producten.

Alle producten van Rosita Real Foods worden onafhankelijk getest op puurheid en nutriëntwaarden en de concentratie van de vetoplosbare voedingsstoffen kan variëren, omdat die afhankelijk is van verschillende natuurlijke factoren.

Over Rosita Real Foods

Rosita Real Foods is wereldwijd de enige producent van authentieke, ambachtelijke en extra virgin levertraan. Het bedrijf is opgericht door een Noor en een Engelsman, die na een teleurstellende zoektocht naar een hoogwaardige levertraan besloten hun eigen levertraanproducten op de markt te brengen. Het is het uitgangspunt van Rosita Real Foods om oude tradities te beschermen, in harmonie met de natuur te werken en om de wereld te dienen met superieure producten terwijl tegelijkertijd op een integere en zorgzame manier wordt gewerkt.

Met haar passie voor het oude ambacht en de wens om zowel tradities als de natuur te behouden, heeft Rosita Real Foods al vele mensen, bedrijven, universiteiten en instituten aan zich weten te binden en hebben ze de meest mooie en authentieke producten kunnen ontwikkelen die worden gekenmerkt door een zeldzame kwaliteit. Rosita Real Foods heeft controle over het gehele productieproces, van de visserij tot aan het definitieve product, waardoor ze de hoogwaardige kwaliteit en authenticiteit van haar producten kan garanderen.

Meer informatie
Product Naam
Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Vloeibaar
Art.nr.
ERG-237
Merk
Rosita Real Foods
Inhoud
150 ml
Gebruiksaanwijzing

Neem een halve tot een hele theelepel levertraan per dag. Lichtjes schudden voor gebruik. Voor een optimale en langere versheid is het raadzaam om EVCLO in de vriezer te bewaren totdat je de olie wilt gaan gebruiken. Daarna volstaat de koelkast, waarin de levertraan ruim 3 maanden na openen goed blijft. Let op: na opening kan de levertraan dikker en troebel worden in de koelkast. Dit is echter een normaal verschijnsel en beïnvloedt de kwaliteit van de EVCLO niet.

Ingrediënten per dosering

Extra virgin cod liver oil (levertraan) van verse kabeljauwlevers uit Noorwegen, uitsluitend van de Gadus Morhua soort †. † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten
 Hoeveelheid per portie%RI*
Calorieën 45
Calorieën afkomstig uit vet 45  
Totaal vet 4,5 g 7,0%
Waarvan verzadigd vet 1 g 5,0%
Cholesterol 20 mg 6,0%
Vitamin A 3900 IU 78%
Vitamin D 395 IU 98%
Omega-3 vetzuren 1293 mg
DHA 605 mg
EPA 443 mg

Bevat natuurlijke omega-3, 4, 6, 7, 9 en 11 vetzuren, vitamines A en D3, evenals overige vetoplosbare ingrediënten.

* Percentage dagelijkse dosis is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. 

† Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet vastgesteld.

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Extra Virgin Kabeljauw Levertraan - Vloeibaar
Uw waardering
Klantenreviews
 1. Goede olie, makkelijk in te nemen, heb speciaal voor de kinderen gekocht.
  Algehele beoordeling
  80%
  Kwaliteit is er.

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. gezond vit D
  Algehele beoordeling
  100%
  Rosita cod liver oil is super voor vitamine D in het lichaam .

  Mijn vit D level is erg goed nu.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Beste levertraan op de markt
  Algehele beoordeling
  100%
  Nu ik heb geleerd dat er een groot verschil zit tussen levertraan A en levertraan B koop ik met alle liefde de hoogste kwaliteit levertraan. Levertraan heeft, naar mijn weten, een natuurlijke balans in de (voor mij hartstikke ingewikkelde) omega’s, vitamine D, vitamine A en vetzuren (en ik vergeet vast nog wat). Waar visolie eigenlijk hartstikke slecht voor ons is, is levertraan een perfect supplement en ik ben blij deze kwaliteit zo gemakkelijk online te vinden.

  Ik hou niet zoveel van de smaak, maar mijn dochter is er gek op. Smaakt naar gerookte vis. De smaak is echter niet te vergelijken met goedkopere levertraan of visolie, dit is the real deal, dat proef je gelijk. Voor wie van haring of makreel houdt is dit een lekker toetje ;-).

  Al met al: beste levertraan die er is, en geweldige service van de mensen hier. Alle lof!

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Cod liver oil delivery
  Algehele beoordeling
  100%
  Cod liver oil Delivered quickly from NL to BE.
  Thanks.

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Levertraan Rosita
  Algehele beoordeling
  100%
  Proef als een Levertraan en zo weet je ook hoe goed het is voor je...ha ha. Echt hoge kwaliteit product. Misschien zelfs de beste.

  Gereviewd door

  Gepost op

Toon meer reviews

Andere klanten bekeken ook: