check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 21:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Extra Virgin Kabeljauw Levertraan

► EVCLO (Extra Virgin Cod Liver Oil)
► Verse kabeljauw levertraan
► Traditioneel en met de hand geproduceerd
► Voedsel van de Vikingen
► Wild & voedzaam
► 150 ml
30 tot 60 doseringen per flesje
Bekijk hier gespecificeerde voedingssamenstelling van EVCLO

Beschikbaarheid: Op voorraad

EUR  41,95
  • Koop 2 voor EUR  39,40 per stuk. en bespaar 7%
- +
Rosita Real Foods
Verzending

Bezorging met o.a. DHL
Ook op zaterdag, binnen 24u

Bel ons

Vragen over dit product?
Bel ons op 024-6635366

Voordeel

Verzending tot 21:00!
Gratis verzending vanaf €60,00

Veilig shoppen

Veilig shoppen
Beveiligd met SSL-versleuteling

Veilig afrekenen

Veilig & gemakkelijk afrekenen
Met o.a. iDeal en PayPal

Productbeschrijving

Rosita Extra Virgin Cod Liver oil - 150 ml

Extra Virgin Cod Liver Oil (EVLCO) is een echt verse, koud verwerkte, traditionele en handgemaakte levertraan uit Noorwegen. EVCLO wordt geproduceerd aan de hand van de eeuwenoude en natuurlijke Viking-Druïde methode.

Het doel van Rosita Real Foods is om een levertraan te produceren die zo dicht mogelijk bij een levende kabeljauwlever in de buurt komt. Evenals het in ere herstellen van dit eeuwenoude natuurproduct, met dezelfde zuiverheid, wijsheid en wilde ingrediënten als hun Noorse Viking voorouders. Bij Rosita Real Foods hebben ze erg veel passie voor de kwaliteit en dit uit zich in de precieze wijze waarop ze dit vakmanschap beoefenen en de uitgebreide analyses die ze op dit product uitvoeren.

Voordelen van Rosita Kabeljauw levertraan

  • De kabeljauw levertraan is vers geproduceerd zonder chemicaliën en hitte
  • Niet gefermenteerd en daardoor geschikt voor kinderen en zwangeren

Bij de productie van EVCLO worden er nooit geïmporteerde levers gebruikt. De enige kwaliteit die voldoet is verse, duurzame en wildgevangen kabeljauw (de “Gadus Morhua" soort) uit de Atlantische oceaan. Om specifiek te zijn uit de diepe, schone en ongerepte wateren voor de kust van Lofoten in Noorwegen.

Bekijk hieronder de video

Rosita Real Foods heeft als enige bedrijf officieel toestemming gekregen van een Noors onderzoeksinstituut voor aquacultuur, dat gespecialiseerd is in oceaangrondstoffen en producten, om de term “Extra Virgin” te gebruiken.

Om de voedingswaarde optimaal te houden worden er geen chemicaliën, oplosmiddelen, hitte of mechanische methoden gebruikt om de olie te produceren. De olie is daarmee dus ongeraffineerd, extra virgin en zeer voedzaam. EVCLO is bijna doorzichtig of licht goud van kleur, heeft een milde vissmaak en ruikt niet bedorven. Andere levertraan producten zijn qua samenstelling, kwaliteit, kleur, geur en smaak niet te vergelijken met EVCLO.

Reguliere productiemethoden maken namelijk wel gebruik van hitte, chemicaliën of stoom om de olie uit de lever te halen. Dit resulteert in een inferieure olie waarvan de versheid ver te zoeken is.

Om de kwaliteit te bewaken is de EVCLO van Rosita Real Foods zeer uitvoerig getest in gerenommeerde universiteiten en instellingen die verbonden zijn met overheden. De versheid is erg belangrijk omdat levertraan van nature een zeer onstabiele olie is. Het bederf begint eigenlijk al kort na het verwijderen van de levers en wordt steeds erger naarmate de tijd verstrijkt. Om de olie te beschermen tegen het bederfproces worden er minimale hoeveelheden van twee antioxidanten toegevoegd: rozemarijnolie en natuurlijke vitamine E.

EVCLO word door de producent in hun gecertificeerde ECO-Marine faciliteit sinds 15.07.2011 uitgebreid getest door gebruik te maken van een laboratorium dat zich specialiseert in zeematerialen en producten. EVCLO staat daar in het system als project nummer C3937.

Aanvullende analytische testen zijn gedaan door:

● NIFES
● ALS FOOD & Pharmaceutical
● Eurofins Food Testing
● BioDetection Systems
● The Nutrition Analytical Service, Institute of Aquaculture, University of Stirling, UK

Experts over extra virgin draakvis levertraan en kabeljauw levertaan

 
"A positive impression of the oils is that they are Norwegian and they have qualities that no other oils have."
    - Gjermund Vogt, een gerenomeerde onderzoeker op het gebied van zee-oliën.

"...Commented about the natural occurring levels of vitamin D3 in extra-virgin cod liver oil saying it was absolutely fantastic. He also said that most other cod liver oils contain little, or no, natural vitamin D3 and added vitamin D2."
    -
Professor Livar Frøyland, Director of Research at the Norwegian National Institute of Nutrition and Seafood Research             
      (NIFES), and member of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety (VKM),

Kwaliteit van Rosita Kabeljauw levertraan

Rosita heeft controle over de hele productieketen die begint bij de vissers op zee en eindigt bij de consument. Deze unieke volledige ketenaanpak zorgt ervoor dat Rosita het hoogwaardige product kan aanbieden dat ze voor ogen hebben, maar ook garanties kunnen geven over de authentieke kwaliteit.

Omdat de exacte herkomst van iedere kabeljauwlever bekent is kunnen de kwaliteitsproblemen die plaatsvinden bij de grote inkoop van geïmporteerde en bevroren vislevers vermeden worden. je kan hierbij denken aan levers van verschillende soorten kabeljauw, rottende levers, zieke levers etc..

De vissers van Rosita verwijderen de levers direct na het vangen, specifiek, met keramische messen en bewaren de levers daarna onder speciale afgeschermde omstandigheden om de versheid te behouden. Omdat Rosita gebruikt maakt van kleine vissersboten komen de levers ook weer snel aan in de haven waarna ze voorzichtig met de hand worden geïnspecteerd.

Alleen onbeschadigde levers en levers die voldoen aan traditionele inspectievereisten zoals onder andere kleur en gewicht zijn geschikt voor de productie van de EVCLO. Pas na de inspectie gaan specifieke en goedgekeurde levers naar de productiefaciliteit waar de olie wordt onttrokken via de eeuwenoude methode waarvan de specifieke details geheim worden gehouden.

De enige moderne draai die Rosita aan dit proces heeft gegevens is het verwerken van de levers in een zuurstofvrije omgeving met een minimum aan licht. De levers komen nooit in aanraking met reactieve oppervlakten zoals metaal of plastic en worden nooit bevroren gedurende dit proces.

Aan het einde vindt er een mild filteringproces vind plaats met behulp van zwaartekracht om de laatste stukjes leverweefsel te verwijderen, er vind dus geen raffinering plaats!

Voedingswaarde van kabeljauw levertraan

EVCLO voorziet het lichaam van vetten en nutriënten in de verhoudingen zoals de natuur het bedoeld heeft. Deze levertraan bevat geen toegevoegde synthetische vitaminen of andere onnatuurlijke toevoegingen. Het innemen van levertraan in zijn meest natuurlijke vorm, zoals met EVCLO, is de meest gezonde manier omdat het identiek is aan de lever van wilde en vrij zwemmende kabeljauw.

EVCLO is een ongeraffineerde en onbewerkte wholefood. De concentratie van de vetoplosbare voedingsstoffen zijn hierin afhankelijk van verschillende natuurlijke factoren zoals bijvoorbeeld de grootte van de vis, de hoeveelheid olie in de lever maar ook de seizoenen . Hierdoor verschilt de samenstelling altijd van batch tot batch.

EVCLO is rijk aan vitamine A en D3, Omega -3,4,6,7,9,11 vetzuren en andere voedingsstoffen terwijl de zuiverheid en versheid zeer hoog is

Bekijk hier gespecificeerde voedingssamenstelling van EVCLO.

Geschiedenis van kabeljauw levertraan van Rosita

De herkomst van levertraan als voedsel dateert terug naar de Viking-periode (700-1100). Vis en visleverolie waren belangrijke componenten van het Noorse dieet. Vikingen wisten toen al dat de kracht van levertraan in de verse kabeljauwlever zat. Om deze reden werd de olie dan ook direct na het vangen van de vis uit de lever onttrokken door de Vikingen.

De Viking-Druïde methode van productie bewaard de volledige kwaliteit, potentie en synergisme van de natuurlijke vetten, voedingsstoffen en andere bestanddelen. Bij Rosita Real Foods maken ze nog steeds gebruik van deze oude en authentieke  methode om de olie te maken. Het proces is vrij eenvoudig maar is alleen in selecte kringen van generatie op generatie doorgegeven.

Omdat iedere nieuwe order op bestelling wordt geproduceerd zijn er geen versere levertraanproducten dan de EVCLO van Rosita! Levertraan werd niet voor niets door de Vikingen “het goud van de oceaan” genoemd.

Productinformatie

Naam Extra Virgin Kabeljauw Levertraan
Merk Rosita Real Foods
Inhoud 150 ml
Bijzonderheden Bevat dierlijke producten
Gebruiksaanwijzing

Neem een halve tot een hele theelepel levertraan per dag.

- Lichtjes schudden voor gebruik.

- Voor een optimale en langere versheid is het raadzaam om EVCLO in de vriezer te bewaren totdat je de olie wilt gaan gebruiken. Daarna volstaat de koelkast, waarin de levertraan ruim 3 maanden na openen goed blijft.

- Let op: na opening kan de levertraan dikker en troebel worden in de koelkast. Dit is echter een normaal verschijnsel en beïvloed de kwaliteit van de EVCLO niet.

- Dit product wordt bevroren bewaard in onze opslag tot het moment van verzenden.

Ingrediënten

Dosering: 1/2-1 theelepel per dag (5 ml).

Doseringen per flesje: 30 tot 60

Ingrediënten per dosering:
Extra virgin cod liver oil (levertraan) van verse kabeljauwlevers uit Noorwegen, uitsluitend van de Gadus Morhua soort †.

Caloriën 45
Caloriën afkomstig uit vet: 45
Totaal vet: 4.5 g
Waarvan verzadigd vet 0.9 g
Cholesterol 18 mg

Bevat natuurlijke omega-3,4,6,7,9 en 11 vetzuren, vitamines A en D3, evenals overige vetoplosbare ingrediënten.

† Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

Allergenen:
Bevat vis.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen (7)

PrimaRecensie door Johanie
Algehele beoordeling
Ik neem zelf de capsule vorm in en deze haal ik voor mijn 2 jarige zoontje (De vloeibare is wel lastig te doseren, er gaat zoveel verloren doordat t aan de randjes ontsnapt als je het op de lepel langzaam giet. )
Hij neemt t zonder problemen in en we ervaren geen nadelige effecten. Voorheen gebruikten wij de green pasture en op advies overgestapt naar dit merk.

*Dit icm met boterolie van green pasture of EMU olie voor de perfecte combinatie. (Geplaatst op 27-11-2017)
prachtigRecensie door J.M.
Algehele beoordeling
mooi product, eerlijk geproduceerd. Helpt tegen de terugkerende verkoudheden en dergelijke in de wintermaanden.
smaak is mild vissig zoals het hoort, het is niet vies en het komt niet terug omhoog na innemen.
enig minpuntje is de prijs, ziende hoe het wordt geproduceerd is het niet te duur, maar het wel veel geld (Geplaatst op 03-11-2017)
Zuiver productRecensie door Karen
Algehele beoordeling
Ik las op internet vaker dat mensen overschakelden van de Green Pasture's gefermenteerde levertraan naar deze (oa. Chriskresser.com). Daarom heb ik deze besteld. Ik had niet verwacht dat ik aan de smaak zou moeten wennen maar dat moet ik helaas wel. Toch kan ik deze wel aanraden omdat ik overtuigd ben van de kwaliteit. Wie echt een neutrale smaak wil kan natuurlijk voor de capsules kiezen. (Geplaatst op 15-11-2016)
Beter kan niet.Recensie door Riena
Algehele beoordeling
Dit product ben ik gaan gebruiken omdat ik jaren niet naar buiten kon. Ik had gelezen dat gefermenteerde levertraan het beste is en toen kwam ik bij Ergomax uit. Ben begonnen met de Green Pasture's gefermenteerde levertraan. Maar toen las ik de info over deze levertraan en nu heb ik het tweede flesje alweer besteld. De smaak vind best oké, (Geplaatst op 21-08-2016)
erg goedRecensie door Mw. A. dijkhof
Algehele beoordeling
erg goed produkt, alleen de smaak is iets minder (Geplaatst op 15-08-2016)
Extra Virgin kabeljauw levertraanRecensie door Van den eynde frans
Algehele beoordeling
Heel goede levertraan, ben aan mijn tweede flesje bezig doe aan bodybuilding goed voor de gevrichten spreek van ondervinding, heb veel minder pijn! Ben 54j. (Geplaatst op 19-01-2016)
Fantastisch product met een milde zachte smaakRecensie door J. Groeneweg
Algehele beoordeling
Fantastisch product met een milde zachte smaak (Geplaatst op 11-03-2015)

U schrijft een beoordeling voor: Extra Virgin Kabeljauw Levertraan

 

Als u een account heeft bij Ergomax en bent ingelogd ontvangt u 10 punten (= 1 EURO) voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling. Een paar tips voor het schrijven van een goedgekeurde beoordeling :


    Waarom heeft u dit product besteld?
   • Is het product aanbevolen door iemand ? (Bv. Een arts of een vriend)
    Zou u dit product opnieuw bestellen?


Wat is uw algehele mening over dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algehele beoordeling