Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Mint

 • Categorie: Levertraan & Weston A. Price
 • Wildgevangen kabeljauw uit Alaska
 • Rijk aan vitamine A & D
 • Goed voor de spieren*1
 • Ondersteunt de conditie van het oog*2
 • Bron van omega-3-vetzuren
 • Ook in de smaken Naturel, Kaneel & Sinaasappel
 • 237 ml
Niet op voorraad
SKU
GP-139
EUR  39,50
 • Voor 22:00 besteld, de volgende dag in huis!
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Vloeibare Gefermenteerde Levertraan van Green Pasture

Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture in de smaak mint is gemaakt van de levers van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska. De levertraan van Green Pasture wordt op traditionele wijze gefermenteerd; een mild en zorgvuldig proces dat wel een half jaar in beslag neemt. Het eindproduct is een natuurlijke bron van vitaminen en essentiële vetzuren die gemakkelijk kunnen worden opgenomen in ons lichaam. De levertraan is ook beschikbaar in handige capsulevorm.

Waarom levertraan gebruiken?

Hoewel levertraan veel mensen vooral herinnert aan de jaren ’50, is het de laatste tijd weer populair om levertraan dagelijks te gebruiken. Steeds meer mensen zien gelukkig wat dit krachtige goedje voor onze gezondheid kan betekenen. Zo is de hoogwaardige gefermenteerde levertraan van Green Pasture bijzonder rijk aan de vitaminen A & D en aan omega-3-vetzuren als EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, helpt om normaal te kunnen zien, is belangrijk voor de huid, is goed voor de slijmvliezen en helpt net als vitamine D het immuunsysteem. Vitamine D is bovendien goed voor de kalkhuishouding en voor het skelet van kinderen, helpt bij het celdelingsproces en is van belang voor het gebit en voor de spieren. De visvetzuren DHA en EPA zijn tezamen goed voor de bloeddruk, het hart, de hersenen en het gezichtsvermogen. Meng de vloeistof bijvoorbeeld in een frisse smoothie vol groenten of fruit of neem het op een lepel via de handige bijgeleverde doseerspuit.

Bijzondere ontdekking van Weston A. Price

Dr. Weston A Price was een baanbrekend tandarts en onderzoeker die zo’n honderd jaar geleden de wereld afreisde om traditionele voedingsgewoonten te bestuderen. Hij was de eerste die een hoog gehalte aan vitamines wist te observeren in boterolie gemaakt van de melk van koeien die in het voorjaar snelgroeiend gras eten. Hij ontdekte in deze vitaminerijke boterolie een nieuw stofje, dat hij Activator X noemde en dat later vitamine K2 zou gaan heten. Bovendien kwam hij erachter dat er sprake is van een synergetische samenwerking wanneer deze boterolie samen met gefermenteerde levertraan wordt gebruikt. Green Pasture nam deze kennis ter harte en besloot zelf boterolie, en later ook gefermenteerde levertraan en blends van beide dierlijke oliën te gaan leveren, waarmee ze een wereldwijd unieke productlijn op de markt hebben weten te brengen.

Voordelen:

 • Hoogwaardige levertraan die op traditionele wijze is gefermenteerd
 • Gemaakt van duurzaam wildgevangen, MSC-gecertificeerde kabeljauw uit Alaska
 • Bron van vitamine A & D en omega-3-vetzuren, waaronder EPA en DHA
 • Vitamine A helpt het immuunsysteem, is belangrijk voor de huid, ondersteunt de conditie van het oog en speelt een rol in het celspecialisatieproces
 • Vitamine D is goed voor de kalkhuishouding, de spieren en het skelet van kinderen
 • Vetzuren EPA en DHA zijn goed voor het hart, de hersenen en de bloeddruk
 • Green Pasture heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF)

Green Pasture’s unieke gefermenteerde levertraan

Voor de vangst van kabeljauw werkt Green Pasture exclusief samen met Alaskan Leader Seafood, een hoogstaand visbedrijf in Alaska dat het Marine Stewardship Council (MSC)-keurmerk draagt en gebruikmaakt van duurzame vistechnieken die door verschillende milieuorganisaties worden aangemerkt als zijnde de meest milieuvriendelijke vismethoden van dit moment. Aan boord wordt de vis direct verwerkt, geïnspecteerd en diep ingevroren, zodat de smaak en versheid ervan behouden blijft. De levers van de kabeljauwvissen worden vervolgens door Green Pasture onderworpen aan een eenvoudig en traditioneel fermentatieproces dat teruggaat tot de Romeinse tijd. De levers worden gemengd met zout en bouillon, waarna de vis een paar maanden blijft fermenteren voordat de olie eruit gefilterd wordt.

Essentiële vetzuren van duurzame kwaliteit

Green Pasture maakt voor haar levertraan producten als enige bedrijf ter wereld gebruik van een eeuwenoude, traditionele, zeer milde fermentatietechniek, waardoor het mogelijk is om het gebruik van hitte te vermijden en om de natuurlijke antioxidanten in de olie te behouden. De levertraan van Green Pasture wordt continu door onafhankelijke derde partijen getest en voldoet aan alle moderne eisen voor kwaliteit en puurheid. Het bedrijf spant zich bovendien in om, waar mogelijk, te werken volgens een duurzame aanpak en stelt ook de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en milieubescherming bij het selecteren van haar partners. Green Pasture Products heeft een samenwerking met de Weston A. Price Foundation (WAPF) en ontving het Marine Stewardship Council (MSC) keurmerk voor haar premiumkwaliteit Fermented Cod Liver Oil (FCLO), een eco-label dat wereldwijd slechts aan een handvol visoliebedrijven is toegekend.

Over Green Pasture

Green Pasture is opgericht in 2003 door Dave en Barbara Wetzel. Het stel had een paar jaar eerder besloten om met hun kinderen het snelle stadsleven achter zich te laten en een melkveehouderij te beginnen op de groene weides van Nebraska. Toen Dave echter in aanraking kwam met de ideeën van Dr. Weston A. Price en diens onderzoek naar ‘vitaminerijke boterolie’, besloten ze het roer opnieuw om te gooien. Price beschrijft in zijn onderzoek hoe rijke boterolie enkel kan worden gemaakt van de melk van koeien die op snelgroeiende grasweides hebben gegraasd en Dave en Barbara besloten dan ook zelf boterolie te gaan produceren. Omdat Price ook had ontdekt dat het nemen van boterolie in combinatie met levertraan voor een krachtige, nutritionele synergie zorgt, breidde Green Pasture 2007 haar productlijn uit met gefermenteerde levertraan van MSC-gecertificeerde wildgevangen kabeljauw en rog, waarvoor ze met diverse vooraanstaande partners een duurzame samenwerking hebben. Green Pasture is trots op haar hoogwaardige, voedzame producten die met veel zorg en toewijding en met betrokkenheid op de wereld worden vervaardigd van de best beschikbare grondstoffen.

*1 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine D, dat goed is voor de spieren

*2 Blue Ice™ Fermented Cod Liver Oil van Green Pasture is van nature rijk aan vitamine A, dat de conditie van het oog ondersteunt

Meer informatie
Product Naam
Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Mint
Art.nr.
GP-139
Merk
Green Pasture
Inhoud
237 ml
Gebruiksaanwijzing

Dagelijks 2ml bij de maaltijd. Iedere fles vloeibare Blue Ice levertraan is voorzien van een maatspuit die past in de plastic opening van de fles. U kunt de spuit stevig inbrengen aan de bovenkant, de fles omdraaien en de gewenste dosis in de spuit trekken. De smaak van de gefermenteerde levertraan is anders dan niet gefermenteerde levertraan. Omdat Blue Ice lacto-gefermenteerd is, neigt het de keel te prikkelen. Er wordt daarom aanbevolen de Blue Ice levertraan niet rechtstreeks in te nemen. Meng de levertraan met water, sap, melk, honing of ahornsiroop en slik deze mix snel door. Na openen in koelkast bewaren.

Ingrediënten per dosering

Gefermenteerde levertraan †. 20 Kcal, Kcal uit vetten 20, totaal vetten 2 gram (3% ADH*), verzadigde vetten 0.5 gram (3% ADH*), cholesterol 5 mg (2% ADH*). * Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid; † Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid niet vastgesteld.

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Biologische spearmint- & pepermuntolie, biologische wintergroenolie, biologische citroenolie.

Allergenen
Vis
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vloeibare Gefermenteerde Levertraan - Mint
Uw waardering

Andere klanten bekeken ook: