Collageen poeder

Ergomax biedt verschillende collageen poeders aan van de merken Great Lakes, Ancestral Supplements en natuurlijk van onze eigen productenlijn Ergomax. Er bestaan verschillende dierlijke bronnen voor collageen. Collageen is afkomstig van bindweefsels en botten van varkens, runderen of vis. Collageen supplementen vormen een rijke bron van eiwitten en ondersteunen het lichaamseigen collageennetwerk. Er bestaat nog geen plantaardige collageenbron. Dankzij het rijke aminozuurprofiel is een collageen supplement een effectief product dat veel wordt ingezet bij de ondersteuning van huid, haren en nagels.

Lees meer

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Ancestral Supplements - Grasgevoerde Rundercollageen - 180 capsules Rundercollageen - Grasgevoerd
    Waardering:
    100%
    EUR  86,95
    Op voorraad

3 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is collageen?

Collageen komt van de Griekse woorden ‘colla’ en ‘gen’. Samen betekenen de woorden ‘lijm produceren’ of ‘samenbinden’. Collageen is dan ook een belangrijk lijmvormend eiwit in het lichaam. Het zorgt voor structuur en elasticiteit in huid, haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Dertig procent van het eiwit in het lichaam is afkomstig van collageen. Collageen is een belangrijk basismolecuul voor alle bindweefsels in je lichaam.

Collageen Hydrolysaat: een uitstekende bron van eiwitten

Collageen Hydrolysaat wordt gemaakt door in eerste instantie collageen om te zetten in het goed opneembare gelatine. Deze gelatine wordt verder verwerkt waarbij de eiwitten met behulp van enzymen in nog kleinere stukjes worden gebroken. Collageen hydrolysaat is dan ook zeer goed opneembaar en de aminozuren zijn direct beschikbaar voor het lichaam. Collageen hydrolysaat kan worden opgelost in koude en warme vloeistoffen en blijft vloeibaar. Collageen poeder bevat onder meer de belangrijke aminozuren lysine en proline. Deze aminozuren zijn belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam. Collageen bevat ook glycine. Dit is een semi-essentieel aminozuur.

Collageen supplement: bron van calcium, fosfor en magnesium

Collageen Hydrolysaat poeder kent veel gezondheidsvoordelen. Het is een krachtige bron van eiwitten en het bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het lichaam goed kan gebruiken. Collageen bevat tevens belangrijke mineralen, zoals calcium, fosfor en magnesium, onder meer goed voor het gebit, het skelet, de spieren, het zenuwstelsel en het celdelingsproces. Calcium in collageen ondersteunt tevens het energieniveau en de spijsvertering. Collageen is een volwaardige proteïnebron die rijk is aan glycine, proline en hydroxyproline. Collageen poeder is neutraal van smaak en is geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt het poeder gemakkelijk mengen met koude of warme vloeistoffen, zoals een shake of een smoothie.

Zuiver collageen poeder kopen

Alle collageenproducten in ons assortiment zijn van gerenommeerde merken zoals Great Lakes Gelatine Company, Ancestral Supplements en van ons eigen merk Ergomax. Wat de bedrijven gemeen hebben, is dat ze alledrie garant staan voor zeer zuiver collageen poeder. Er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van hulpstoffen, hormonen, pesticiden of antibiotica. Alle collageen poeders zijn tevens gluten-, glyfosaat- en gmo-vrij. Het resultaat zijn collageen producten van een zeer zuivere kwaliteit, rijk aan collageen types I, II en III. De collageen poeders zijn gebaseerd op het principe ‘eten van kop-tot-staart’. De collageen hydrolysaat poeders op basis van wild gevangen kabeljauw van ons eigen merk Ergomax zijn van kabeljauw van duurzame oorsprong. Bekijk ook de productvideo hieronder:

Collageen kopen?

Advies nodig bij het maken van de juiste keuze? We adviseren je graag via telefoon, e-mail of chat.