Collageen

Er zijn verschillende dierlijke bronnen voor collageen. Collageen is afkomstig van bindweefsels en botten van varkens, runderen of vis. Het is een van de meest voorkomende eiwit ter wereld en ondersteunt het lichaamseigen collageennetwerk. Er bestaat nog geen plantaardige bron voor collageen, mede door de uitgebreide aminozuur samenstelling is collageen een complex product wat veel wordt ingezet bij de ondersteuning van huid, haren en nagels en het collageen netwerk in het lichaam.

Lees meer

7 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

7 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Collageen Hydrolysaat: een uitstekende bron van eiwitten

Collageen Hydrolysaat bevat de meeste belangrijke aminozuren zoals lysine en proline. Deze aminozuren zijn belangrijk voor het goed functioneren van het lichaam. Collageen bevat ook glycine. Dit is een semi-essentieel aminozuur. Dit betekent dat het lichaam hier niet genoeg van aanmaakt. Na de inname van collageen worden de collageen peptiden opgenomen en verspreid door het lichaam. In verschillende weefsels gaan de peptiden op hun eigen wijze aan de slag, waardoor collageen uiteenlopende gezondheidseffecten heeft.

Collageen Hydrolysaat poeder

Collageen Hydrolysaat kent vele voordelen. Het is een uitstekende bron van eiwitten, neutraal van smaak en het bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het lichaam goed kan gebruiken. Gehydrolyseerd collageen is daarnaast verder uitgewerkt dan gewone collageen en bestaat uit pure eiwitten met een laag moleculair gewicht waardoor het snel door het lichaam wordt opgenomen. Collageen poeder is geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt de poeder gemakkelijk mengen met koude of warme vloeistoffen, met een lepel doorroeren of shake voor een smoothie.