check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Eiwitten

Eiwitten behoren tot één van de drie macronutriënten die in onze voeding voorkomen. Eiwitpoeders zijn voedingssupplementen die een hoog percentage aan eiwitten bevatten. De eiwitten kunnen afkomstig zijn uit dierlijke en plantaardige bronnen bijvoorbeeld uit melk, vishuid, hennep of soja. De beste eiwitten hebben een dierlijk oorsprong waarvan wei-eiwitten uit melk veruit het meest populaire is. Ook bij eiwitten speelt de afkomst een belangrijke rol, of je nu dierlijke of plantaardige eiwitten kiest; biologische en minimaal bewerkte eiwitten zouden altijd de voorkeur moeten hebben.

16 Artikel(en)

per pagina

16 Artikel(en)

per pagina


Bewust leven met whey eiwitten

Wei-eiwitten, ook wel whey eiwitten genoemd, zijn van origine bijproducten van kaasbereiding. De meeste whey eiwit supplementen zijn gemaakt van koeienmelk. In de productie worden wei eiwitten gescheiden van caseïne, lactose en melkvetten. Ze worden als voedingssupplement veelal gebruikt door sporters en mensen die er een bewuste levensstijl op na houden. De aanbevolen eiwit inname is één gram per kilogram lichaamsgewicht. 

Whei eiwit na het sporten

Whey eiwitten bevatten essentiële aminozuren die belangrijk zijn voor de mens. Aminozuren komen in de bloedsomloop terecht en worden vervolgens verspreid door het lichaam. Het voordeel van wei-eiwitten is het specifieke aminozurenprofiel en de hoge biologische waarde. Als je niet genoeg eiwitten binnenkrijgt kan het lichaam niet optimaal werken of presteren. 

Voor sporters is het van belang om training, rust en voeding goed op elkaar af te stemmen. Voor hen gelden ook andere normen als het gaat om de aanbevolen eiwit inname. Zij kunnen tot wel twee gram eiwit supplementen per kilogram lichaamsgewicht innemen, maar dit is afhankelijk van de hoeveelheid sportactiviteiten.

Grasgevoerde wei-eiwitten

Biologische en grasgevoerde wei-eiwit concentraten worden minimaal bewerkt en speciaal gewonnen uit de best verkrijgbare melk (niet de kaasindustrie). De grasgevoerde wei-eiwitten worden exclusief gemaakt van de melk van weidekoeien. De koeien grazen constant op voedzaam gras en dit draagt bij aan de hoge kwaliteit. In het verwerkingsproces worden grasgevoerde wei-eiwitten zo geproduceerd dat er zoveel mogelijk van de kwetsbare eiwitfracties behouden blijven, net zoals in verse rauwe melk.

Ons assortiment wei eiwit supplementen

Ergomax biedt enkel de beste whey eiwitten aan van merken als Ergomax, Natural Stacks en Vital Whey. Niet alleen de kwaliteit en de samenstelling van de producten van deze merken is beter, ook letten zij extra op dierenwelzijn en duurzaamheid bij het produceren van de eiwit supplementen. Onze eiwit supplementen zijn verkrijgbaar als bouillonpoeder, gelatine en poeder voor bijvoorbeeld een eiwit shake.