check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Levertraan

Ergomax is dé leverancier van gefermenteerde levertraan en boterolie van de merken Green Pasture en Rosita Real Foods. De gefermenteerde levertraanproducten van Green Pasture behoren tot ’s werelds betere levertraanproducten. Het unieke is dat de levertraan wordt geproduceerd met een eeuwenoude traditionele methode waarbij kabeljauwlevers tot wel 6 maanden lang worden gefermenteerd. Naast gefermenteerde levertraan hebben we ook Extra Virgin levertraan en Draakvis levertraan in het assortiment van Rosita Real Foods. De extra virgin levertraan producten worden via een traditionele Noorse (Viking) methode geproduceerd en zijn minimaal bewerkt voor een optimale voedingswaarde.

18 Artikel(en)

per pagina

18 Artikel(en)

per pagina


Wat is levertraan?

Levertraan is een voedingssupplement dat geëxtraheerd wordt uit de lever van vissen, meestal kabeljauw. Zoals de meeste visoliën bevat levertraan een hoog gehalte omega-3 vetzuren. Verder bevat levertraan ook van nature vitamine A en vitamine D. Oorspronkelijk werd levertraan zelfs juist gebruikt vanwege de hoge gehaltes aan vitamines. Rosita Realfoods uit Noorwegen heeft verse authentieke levertraan en maakt deze op een natuurlijke manier zonder verhitting.

Aangevulde levertraan

Tegenwoordig wordt levertraan meestal kunstmatig aangevuld met synthetische vitamine A en D, omdat het grove productieproces deze uit de olie verwijderd. Dit wordt ook wel gevitaminiseerde levertraan genoemd. Ergomax is gespecialiseerd in het leveren van natuurlijke voedingssupplementen en biedt daarom alleen levertraan van producenten die dit op traditionele, natuurlijke wijze produceren. Hierdoor komt de voedingswaarde van de levertraan zo dicht mogelijk in de buurt van een levende kabeljauwlever.

De smaak van levertraan

Levertraan staat bekend om zijn sterke smaak. Hoewel de smaak zeker als visachtig of sterk ervaren kan worden, blijft het een zeer gewild product. Vind je het toch nog niet zo lekker? Tegenwoordig is het ook mogelijk om levertraan te kopen met een smaakje, zoals kaneel, munt of zelfs chocola. Uiteraard kun je ook kiezen voor levertraan capsules, makkelijk te doseren en zonder smaak.

Levertraan capsules

In onze webshop zijn naast vloeibare levertraan ook levertraan capsules te vinden. Het voordeel van de levertraan capsules is dat je de vissmaak niet proeft. De Blue Ice levertraan capsules van Green Pasture of de Extra Virgin Levertraan capsules van Rosita zijn misschien wel de beste keuze als je op zoek bent naar een natuurlijk product, omdat deze ook zonder synthetische vitaminen zijn.

Boterolie levertraan

Boterolie is een extract van boter met hoge concentraties aan vitaminen en vetzuren. Boterolie wordt hierdoor makkelijker verteerbaar. In de winkel is boterolie enkel onverhit verkrijgbaar om zo de meest optimale voedingswaarde te behouden. De boterolie van Green Pasture zijn ongekend voedzaam en vullen levertraan goed aan.

Gefermenteerde levertraan

Reguliere levertraan wordt op grote schaal industrieel geproduceerd. Tijdens dit proces worden de natuurlijke vitaminen en uit de olie verwijderd. Vlak voor het einde van het productieproces worden synthetische vitaminen toegevoegd, om het verlies te compenseren. Onze gefermenteerde levertraan in ons assortiment worden niet gefilterd, maar op natuurlijke wijzen gefermenteerd.

Smaak gefermenteerde levertraan

De gefermenteerde levertraan van Green Pasture is op traditionele, natuurlijke wijze geproduceerd, zonder chemische toevoegingen. Gefermenteerde levertraan smaakt iets anders dan levertraan die niet gefermenteerd is. Het heeft een uitgesproken smaak, en daarom adviseren we u om de levertraan te mengen met bijvoorbeeld honing, sap of water. Is dit nog niet voldoende dan kunt u voor levertraan capsules kiezen. Ook bevat ons assortiment een unieke mix van gefermenteerde levertraan, biologische kokosolie en X-Factor Boterolie.

Extra virgin Kabeljauw levertraan (EVCLO)

De Extra Virgin Levertraan van Rosita wordt op een een unieke en traditionele manier gemaakt. Om de voedingswaarde optimaal te houden worden er geen chemicaliën, oplosmiddelen, hitte of mechanische methoden gebruikt om de Extra Virgin Cod Liver olie te produceren. De olie is daarmee dus ongeraffineerd, koud verwerkt, extra virgin en zeer voedzaam. EVCLO is bijna doorzichtig of licht goud van kleur, heeft een milde vissmaak en ruikt niet sterk naar vis.