Living Bone - Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex - Grasgevoerd

 • Categorie: Orgaanextracten & Weston-A-Price
 • Pure, hoogwaardige runderbotten
 • Rijk aan calcium, fosfor & collageen type I
 • Bevat belangrijke eiwitten
 • Goed voor het skelet*
 • Vrij van hormonen, pesticiden & GMO´s
 • Gevriesdroogd voor optimaal behoud
 • 180 capsules
Niet op voorraad
SKU
AH-25
EUR  43,75
 • Binnen 1 - 3 dagen verzonden
 • Vragen over dit product? Bel 024 - 6635366 of spreek ons aan op de chat

Living Bone – Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex van Ancestral Supplements

Het menselijke genoom is geëvolueerd dankzij een voedzaam dieet waarvan het eten van alle delen van dieren een essentieel onderdeel uitmaakte. Bij veel inheemse culturen en traditionele volken was het consumeren van botten en beenmerg erg belangrijk en vanwege de hoge nutritionele kwaliteit ervan diende het zelfs als een superfood. Living Bone – Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex van Ancestral Supplements levert 100% pure runderbotten die krachtige bouwstenen en hoge hoeveelheden microkristallijn calcium en fosfor bevatten, tezamen met essentiële sporenelementen en belangrijke eiwitten voor de botten. Gebaseerd op het concept van ‘like supports like’, kan het consumeren van hoogwaardige runderbotten, rijk aan onder meer calcium, fosfor en magnesium, de eigen botten en bindweefsels ondersteunen. De aanbevolen dosering is 3 capsules per dag en het product kan met of zonder ander voedsel worden ingenomen.

De traditionele consumptie van botten

Ook onze voorouders wisten intuïtief al hoe voedzaam dierlijke botten waren. Over heel de wereld zijn bewijzen bevonden van traditionele culturen die de botten van kleine vogels en zoogdieren vermaalden om de calciumrijke botten te kunnen consumeren. Veel culturen hadden geen toegang tot zuivel en dierlijke botten waren hun enige goede bron van calcium. Bij de Inuit werden bijvoorbeeld vissen gefermenteerd, waardoor boterzachte botten overbleven. Ook inheemse Afrikaanse volkeren fermenteerden de botten van kleine dieren om er vervolgens bottenpasta van te maken. In Zweden werden haringen boven het vuur geroosterd en van kop tot teen, inclusief skelet geconsumeerd. In Kameroen worden ook tegenwoordig nog vissenbotten gegrild en als chips gegeten.

De kracht van Runderbotten

Living Bone – Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex van Ancestral Supplements is een geheel natuurlijk voedingssupplement dat voorziet in extracten van 100% pure runderbotten, afkomstig van grasgevoerde Nieuw-Zeelandse weiderunderen. Dierlijke botten hebben een hele andere nutritionele waarde dan spierweefsel. Botten bestaan namelijk uit stijf, doch levend weefsel dat feitelijk een orgaan is en daarmee net als andere dierlijke organen waardevolle voedingsstoffen bevat voor onze ermee corresponderende organen. Botten bevatten collageen type I, dat ook wel kan worden gezien als de intracellulaire ‘lijm’ van je lichaam en zijn bovendien zeer rijk aan een goed opneembare vorm van calcium en fosfor. Verder bevatten botten onder meer essentiële spoorelementen en mineralen - waaronder magnesium, boron, strontium en natrium -, cofactoren, enzymen, glycosaminoglycanen en botstimulerende eiwitten (IGF I & II, TGF β & osteocalcine) die de kracht, flexibiliteit en mineralisatie van je botten ondersteunen.

Voordelen

 • Bevat uitsluitend 100% pure runderbotten afkomstig van grasgevoerde weiderunderen uit Nieuw-Zeeland
 • Calcium is nodig voor de instandhouding van normale botten
 • Calcium draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
 • Fosfor is van belang voor de samenstelling van de botten
 • Fosfor draagt bij tot de normale werking van celmembranen
 • Magnesium is goed voor het skelet en de spieren
 • Puur geformuleerd zonder vulstoffen en met hoogwaardige ingrediënten
 • Bevat geen pesticiden of hormonen en is GMO-vrij

Eten van kop tot staart

Het kop-tot-staart-principe is een ethische en duurzame manier van vleesverwerking waarbij alle onderdelen van een dier worden gebruikt ter consumptie. Van oudsher is het heel gewoon om een dier volledig te gebruiken wanneer het is geslacht, maar tegenwoordig beperken we ons in onze moderne samenleving meestal tot de gemakkelijk en snel te verwerken delen van een dier. Zonde, want het eten van organen en klieren is juist heel erg waardevol! Wijsheid die traditionele genezers uit oude culturen reeds wisten in te zetten. Het klinkt best logisch: ieder dierlijk orgaan is immers een specifieke bron van voedingsstoffen, enzymen en bioactieve stoffen die niet alleen goed zijn voor het hele lichaam, maar ook goed lijken te passen bij de voedingsbehoefte van het ermee corresponderende orgaan in het menselijk lichaam. Voor een gerichte ondersteuning kun je ervoor kiezen om via suppletie met klieren en organen deze specifieke voedingsstoffen toe te voegen aan je dieet. Mensen die eten volgens de principes van het evolutionair eten, geloven erin dat ons lichaam de voedingsstoffen van gezonde, dierlijke organen goed en specifiek weet in te zetten. Een knap staaltje werk van Moeder Natuur!

Natuurlijke ingrediënten van Living Bone

 • Collageen type I
 • Calcium & fosfor (microkristallijn hydroxy-apatiet) in de ideale 2:1 ratio
 • Moleculaire biodirectoren
 • Cofactoren & enzymen
 • Glycosaminoglycanen
 • Essentiële sporenmineralen, zoals magnesium, strontium, boron & natrium
 • Botstimulerende eiwitten (IGF I & II, TGF β & osteocalcine)

Volgens de principes van Weston Price

De Canadese tandarts Weston Price (1870-1948) bestudeerde de voedingsgewoonten van traditionele volkeren over de hele wereld. Hij ontdekte dat de oorspronkelijke bewoners van Canada veel waarde hechtten aan het consumeren van vlees van dierlijke organen en dierlijk botweefsel. Organen en botten vormden een hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding van onze vroege voorouders en met goede reden; de inname van vetoplosbare vitamines en een groot deel van de essentiële mineralen geschiedde via de organen van dieren.

Hoe werken orgaan supplementen?

Dierlijke organen bevatten een scala aan hoogwaardige vitaminen, mineralen, peptiden en nucleoproteïnen die niet in dergelijke hoeveelheden in andere dierlijke of plantaardige bronnen voorkomen. Bij inname ervan is dit brede scala aan bioactieve stoffen niet alleen van invloed op het hele lichaamssysteem, deze micronutriënten richten zich ook specifiek op de ermee corresponderende cellen van de organen in onze lichamen. Het lijkt erop dat de voedingsstoffen in orgaanvlees door het lichaam worden herkend als orgaan-specifieke voedingsstoffen en door het lichaam kunnen worden vervoerd naar het ermee corresponderende orgaan in ons lichaam. Orgaansupplementen zijn dus een belangrijke bron van unieke, hoogwaardige en essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam en voor onze organen in het bijzonder.

Botten en organen van de hoogste kwaliteit

Nieuw-Zeeland lijkt gemaakt te zijn voor het fokken van gezond vee. Het land is uniek, het klimaat is gematigd en weilandgras groeit er het hele jaar door fris en groen. Dit betekent dat koeien er elke dag van het jaar het voedsel kunnen eten dat het gezondst voor ze is. De runderen die gebruikt worden voor de producten van Ancestral Supplements komen uit Nieuw-Zeeland en zijn strikt grasgevoerd. Ze worden gehouden zonder gebruik te maken van hormonen, pesticiden of antibiotica en de gezondheid van de dieren wordt nauwlettend gemonitord. Strikte overheidslicenties, certificering en controleprocedures zorgen ervoor dat de hoogste kwaliteit wordt bereikt. Door het vriesdrogen van de botten en organen blijven vitaminen, cofactoren en mineralen behouden.

Over Ancestral Supplements

Ancestral Supplements is een in Texas gevestigd bedrijf dat orgaan supplementen van hoge kwaliteit produceert. De missie van het bedrijf is ontstaan uit de persoonlijke drive van Brian Johnson, één van de oprichters, die er alles voor over had om ervoor te zorgen dat zijn zoons, beide met een zwakke gezondheid, eindelijk fit en vitaal zouden kunnen zijn. Na jaren van doktersbezoeken en onderzoeken, hebben ze het heft in eigen handen genomen en begon het hele gezin met het eten van biologisch, op grasland gevoed en wild gevangen dierenvlees volgens het kop-tot-staart-principe. Hun totale levenswijze veranderde drastisch en baseert zich op de manier waarop onze voorouders leefden en omgingen met de wereld om hen heen. Het is het grote succes van deze levenswijze die Johnson ertoe heeft aangezet om Ancestral Supplements op te richten. Om het eten van dierlijke organen en klieren voor iedereen toegankelijker te maken, heeft het bedrijf met veel zorg producten samengesteld waarin deze dierlijke organen vol essentiële voedingsstoffen zijn verwerkt.

*Runderbotten zijn rijk aan calcium en fosfor, die beiden goed zijn voor het skelet

Meer informatie
Product Naam
Living Bone - Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex - Grasgevoerd
Art.nr.
AH-25
Merk
Ancestral Supplements
Inhoud
180 capsules
Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 3 capsules of zoals voorgeschreven door een arts of therapeut.

Ingrediënten per dosering

750 mg calcium (van microkristallijn hydroxyapatiet) 94%, 300 mg fosfor (van microkristallijn hydroxyapatiet) 43%, 3000 mg Nieuw-Zeeland grasgevoerd lange pijpbeenderen (runderen) (type I collageen, glycosaminoglycanen, botstimulerende peptiden, sporenelementen ).

EU Norm
*ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid
Overige Ingrediënten

Gelatine (capsule).

Allergenen
Geen
Gebruiksadvies
Buiten het bereik van kinderen houden. Raadpleeg vóór gebruik een deskundige in geval van zwangerschap, borstvoeding, ziekte of medicijngebruik. Bewaaradvies: zie verpakking
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Living Bone - Natuurlijk Calcium-Eiwit Complex - Grasgevoerd
Uw waardering