Bottenbouillon

Bottenbouillon, ook bekend als bone broth in het Engels, is een van de meest voedingsrijke producten. Bottenbouillon wordt gemaakt door het langdurig laten sudderen, minimaal 24 uur, van het vlees en de botten van grasgevoerde runderen en weidekippen en van verse groenten totdat alle voedzame bestanddelen vrij komen. Botten, beenmerg en bindweefsel zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals mineralen, vitamines, aminozuren, gelatine en collageen. Het aminozuurprofiel van bottenbouillon bevat bijvoorbeeld hoge concentraties aan glycine, lysine en proline. Kortom, bottenbouillon is een bijzonder rijke dagelijkse aanvulling op een gezond voedingspatroon!

Lees meer

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

2 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Grasgevoerde runderen en weidekip

Bottenbouillon is rijk aan essentiële voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben voor een optimale gezondheid. Voor het samenstellen van bottenbouillon worden grasgevoerde runderen of weidekippen gebruikt die op een natuurlijke wijze worden gehouden. Het bijzondere van bottenbouillon is dat hiervoor zeer veel onderdelen van de dieren worden gebruikt, ofwel hier geldt het principe ‘eten van kop-tot-staart’. Niet alleen in het vlees, maar juist ook in de botten, het bindweefsel en de organen zijn namelijk de beste nutriënten te vinden.

Bone Broth van Broth of Life

Bij Ergomax zijn we groot fan van de bottenbouillon van Broth of Life. Dit Australische familiebedrijf maakt hoogwaardige, natuurlijke en gedroogde bottenbouillon in poedervorm. De bottenbouillon is zelfs gecertificeerd. De bottenbouillon komt in diverse varianten; gemaakt van weidekip, van grasgevoerde runderen, in FODMAP vriendelijke varianten, in naturel en kruidenvrije varianten en als instant soep. Elk zakje is met zorg samengesteld uit met de hand geselecteerde natuurlijke ingrediënten. Productie vindt plaats op een kleinschalig niveau waardoor de kwaliteit wordt gewaarborgd. Het poeder kun je oplossen in kokend water als basis voor bouillon, maar kan ook worden verwerkt in stoofpotten, sauzen en maaltijden. De bottenbouillon varianten van Broth of Life zijn bijzonder smaakvol.

Collageen en mineralen

Bottenbouillon is een echte krachtpatser in nutriënten. Het bevat veel mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en zwavel die ons lichaam goed kan opnemen. Onze botten, tanden, nagels en haren varen hier zeer wel bij. Naast de belangrijke aminozuren proline, glycine en lysine bevat bottenbouillon bovendien zeer biologisch beschikbaar collageen. De lange bereidingswijze van bottenbouillon zorgt ervoor dat collageen wordt omgezet in het goed opneembare gelatine. Gelatine is zeer gunstig voor onze spijsvertering en spijsverteringsorganen. Collageen vormt ruim 30% van het totale eiwitgehalte van ons lichaam. Naarmate we ouder worden, neemt de lichaamseigen productie van collageen af, en is voldoende inname via voeding essentieel.