check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Libido

Libido; het woord dat per direct de aandacht vestigt op degene die het uitspreekt. Ondanks het baanbrekende werk van Sigmund Freud -hij maakte seksualiteit weer bespreekbaar- rust er nog altijd een taboe op. Waar Freud het libido omschreef als een puur seksuele en voortstuwende energiebron, ontseksualiseerde Carl Gustav Jung het begrip tot een meer algemene levenskracht. In het moderne Westen is het begrip libido -met name onder invloed van de commercie: 'sex sells' - gereduceerd tot louter 'de handeling' seks. Een afrodisiacum is een middel dat per direct het libido zou opwekken, maar beter is het om toe te werken naar een goede algehele gezondheid op de lange termijn. Vandaar dat onze productlijn zich richt op een algeheel geestelijk en lichamelijk welbevinden.

13 Artikel(en)

per pagina

13 Artikel(en)

per pagina


Hormonen

Hormonen bepalen in zekere mate de geslachtsdrift. Bij vrouwen is bijvoorbeeld de menstruatiecyclus van invloed op de drang tot seks, bij mannen speelt het dag- en nachtritme bij de regulatie en huishouding van testosteron een belangrijke rol. Maar over het algemeen geldt dat bij de mens de seksuele activiteit in overwegende mate wordt bepaald door cognitieve en affectieve factoren, de algehele gezondheid, opgedane ervaringen, en een algeheel cultureel normen- en waardenpatroon. Dit verklaart ook de grote verscheidenheid in menselijk seksueel gedrag.

Een gezond libido

Ook bij een gezond libido geldt de algemene stelregel: Een gezond lichaam heel je niet in delen, maar in z’n geheel. Wanneer je lichaam gezond is, zal ook je libido verhogen en in balans komen. Waar je in ieder geval op kunt letten is het volgende: Stop met roken, beweeg meer, eet gezond en probeer chronische stress te vermijden. Als aanvulling kun je natuurlijk kiezen voor een goed supplement.

Testosteron

Op hormonaal gebied speelt testosteron -het geslachtshormoon bij uitstek (zowel bij mannen als vrouwen) een grote rol. Met name verzadigde vetten hebben een belangrijke functie en de mineralen zink en selenium doen ook een spreekwoordelijke duit in het zakje! Verder kan gekozen worden voor een goed kruidenpreparaat, of een precursor als aanvulling.