check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Ogen

De ogen zijn zintuigen die als een ontvanger signalen uit de omgeving opvangt en doorgeeft aan de hersenen. De ogen zijn niet alleen organen die het zicht verzorgen maar ze spelen ook een belangrijke rol in het reguleren van de dag- en nachtritmes. Ongeveer 50% van de circuits in de hersenen worden beïnvloed door licht. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld ook een direct effect op de stofwisseling hebben. De anatomische opbouw van het oog bevat onder andere de volgende onderdelen: iris, hoornvlies, netvlies en de lens. De lichtgevoelige cellen staan bekend als staafjes en kegeltjes.

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina


Nauwe samenwerking

De ogen zijn onderdeel van onze zintuigen en geven ons informatie uit de omgeving. De ogen werken nauw samen met de hersenen en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het netvlies worden lichtprikkels opgevangen en aan de hersenen doorgegeven en verwerkt. De hersenzenuw brengt de prikkels naar de visuele cortex waardoor beelden tot stand komen.

Supplementen voor de ogen

De juiste voeding kan helpen je ogen in goede conditie te houden, ook op latere leeftijd. Hedendaags worden onze ogen continue blootgesteld aan verschillende invloeden van buitenaf, waaronder zonlicht en blauw licht van apparaten zoals mobiele telefoons, tablets en tv’s. Antioxidanten, carotenoïden, omega-3 en mineralen kunnen de optimale fysiologische werking van de ogen ondersteunen. Daarnaast zijn er enkele producten die speciaal de gevoelige huid rondom de ogen verzorgd, zoals Eye Renew Crème van MitoQ.