Ergomax: Specialist in voedingssupplementen

We vinden dat iedereen zijn persoonlijke optimum moet kunnen nastreven. Wij helpen u daarbij door nieuwe, effectieve en natuurlijke voedingssupplementen aan te bieden in combinatie met inspirerend en alomvattend advies. 

Dit doen we door ons constant op het snijvlak van onderzoek, innovatie en product launches te begeven. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd, beoordeeld en getoetst. Als pioniers blijven wij onszelf voortdurend ontwikkelen en uitdagen op uiteenlopende vlakken en disciplines.

Doordat we specialisten zijn bevat ons assortiment veel unieke nicheproducten en zijn we in staat om uit te blinken in persoonlijk klantencontact.

Familie Zonneveld in Beverwijk - 1926-1927

Het allereerste "begin" van Ergomax in de jaren 1926-1927. Onze overgrootouders hadden een kruidenierszaak op de Jan Alsweg 16 in Beverwijk

Ergomax: een bedrijf dat is ontstaan uit een volmondig JA! Nieuwsgierigheid, inspiratie en drive. De eerste supplementen werden letterlijk vanuit een garage verstuurd. Opgericht in 2007 door de broers Samuel en Paul Zonneveld is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een gerespecteerde pionier op de Nederlandse supplementenmarkt. Vernieuwend, verstand van zaken, oog voor duurzaamheid en natuurlijk gevoel voor de eindgebruiker: De Mens!

De twee broers, die willen bijdragen aan optimaliseren van levens, zagen tekortkomingen op de Nederlandse markt. Na werkzaam te zijn geweest bij een voedingssupplementenbedrijf in de Verenigde Staten deed Samuel veel kennis en inspiratie op over ‘nieuwe’ producten en de voortgaande ontwikkelingen binnen deze branche. Deze informatie vloeide samen met zijn achtergrond in (trainings)fysiologie en leidde tot nieuwe inzichten.

Fase één was de oprichting van Ergomax in 2007 waarbij ze zich in eerste instantie zich specialiseerden in beta-alanine, een tot dan toe onbekende stof in Nederland. Na een succesvolle introductie op de Nederlandse markt en verkoop aan winkelketen ‘De Tuinen’ werd de focus meer verschoven naar onbekende supplementen producten voor het zenuwstelsel zoals:  R+ Alfa Liponzuur, Palmitoylethanolamide en Agmatine Sulfaat.

Paul’s achtergrond in communicatiemanagement  was de perfecte aanvulling op de productinhoudelijke kennis van Samuel. Zijn specialisatie in de op dat moment opkomende online-communicatie vormde het fundament van waaruit Ergomax kon doorgroeien.

Door zijn fascinatie voor het functioneren van het menselijke lichaam besloot Paul aanvullend de opleiding fysiotherapie te gaan doen. In de gehandicaptenzorg verbaasde hij zich meer en meer over de almaar verdergaande bureaucratie ten behoeve van budgetten en ten koste van individueel welzijn. Dit heeft een belangrijke invloed gehad op het gedachtegoed van Ergomax.

Samuel en Paul raken tot op de dag van vandaag geintrigeerd door ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden binnen de voedingssupplementenindustrie. Vooral de complexiteit en diversiteit van natuurlijk en minimaal bewerkte producten en bijzondere natuurlijke moleculen zijn een focuspunt geworden. Zoals zij zeggen “moeder natuur weet het altijd beter”.

Door het holistische perspectief op mens en natuur heeft duurzaamheid een centrale rol. Duurzaamheid houdt voor Samuel en Paul in dat binnen het denken en handelen altijd zoveel mogelijk rekening houden met de interactie tussen mens en natuur op de lange termijn.

Het team zet zich dagelijks 100% in voor Ergomax en haar klanten, kijk op uw gemak rond en laat u inspireren!

Ons team bestaat onder andere uit ervaren en gespecialiseerde medewerkers op het gebied van gezondheid, wetgeving en development.