check Gratis bezorging vanaf 60,-   check Vertrouwd sinds 2007   check Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Vragen? Bel ons 024-6635366

Zenuwen

Zenuwen geven signalen door vanuit de hersenen, langs het ruggenmerg naar de spieren en ook andersom vanuit zintuigen naar de hersenen. Een zenuw bestaat uit een omhulde, kabelachtige bundel van zenuwvezels. Het omhulsel ofwel myelineschede werkt als een isolatielaag en is essentieel voor het functioneren van het zenuwstelsel. De vetachtige samenstelling van myeline bestaat voor ongeveer 70-85% uit vetten waarvan cholesterol een essentieel onderdeel is. Gliacellen (neuroglia) of simpel gezegd glia maken myeline in het centrale zenuwstelsel terwijl Schwanncellen dit doen in het perifere zenuwstelsel.

20 Artikel(en)

per pagina

20 Artikel(en)

per pagina


Rustgevend gemoedstoestand

Spannende tijden of drukke werkzaamheden kunnen voor een zenuwachtig gevoel zorgen. Wanneer bepaalde zaken niet afgerond zijn of wanneer je niet genoeg tijd vrij kunt maken voor deze activiteiten dan kunnen de zenuwen toe gaan nemen. Er zijn verschillende manieren om zwakke of uitgeputte zenuwen rust te geven.

Angst en zenuwen verminderen

Het krijgen van een positieve instelling en meer energie om drukke of spannende tijden te kunnen overzien is belangrijk. In ons assortiment vind u diverse producten die een bijdrage kunnen leveren bij spanning, inspanning en innerlijke onrust. Naast magnesium, vitamine B, D en E, kunnen ook verschillende aminozuren en kruiden ondersteunende voedingsstoffen zijn.