Smidge™

De drie oprichters van Smidge™ - voorheen Organic3 - begrijpen dat goede voeding de sleutel is tot een goede gezondheid. Ze hebben alle drie in het verleden te kampen gehad met gezondheidsklachten en hebben er hun levenswerk van gemaakt om nu anderen met behulp van voeding te begeleiden naar een goede gezondheid. De supplementen van Smidge™ richten zich dan ook specifiek op de spijsvertering en de darmen en de formuleringen worden met de grootst mogelijke zorg en zonder onnodige toevoegingen samengesteld.

Lees meer

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Smidge™

De naam ‘Smidge’ betekent ‘een kleine hoeveelheid’, waarmee ze willen wijzen op het feit dat ze hun producten altijd in kleine batches produceren om de kwaliteit extra goed te kunnen waarborgen. Hierdoor zijn de producten geschikt voor de meest gevoelige gebruikers en wordt een zo hoog mogelijk resultaat behaald.

Bij het samenstellen van hun unieke productlijn is het werk van Dr. Weston A. Price en Dr. Natasha Campbell-McBride een belangrijke inspiratiebron. Bij Smidge™ werken ze al jaren samen aan hun missie om producten met essentiële voedingsstoffen te bieden die het spijsverteringsstelsel kunnen ondersteunen en die de opname van nutriëntrijke voeding kunnen helpen maximaliseren.

Smidge™ Sensitive Probiotica

De Smidge™ Sensitive Probiotic lijn van Smidge™ bestaat uit een aantal geconcentreerde, pure probiotica producten die een bijzondere blend van goed verdraagzame, neutrale bacteriën bevatten. De zorgvuldige samenstelling van deze producten van Smidge™ maakt de probiotica onder meer bijzonder geschikt voor mensen die eten volgens diëten zoals Paleo, GAPS, Body Ecology, SIBO en ketogeen of die geen gluten, zuivel of soja eten. De formules bevatten geen bacteriestammen die erom bekend staan bij te dragen aan D-lactaat acidose, zijn GMO-vrij en zijn vrij van gangbare allergenen als pinda’s en noten, melk, gist, maïs, gluten, eieren, soja, schaaldieren en vis.

Met zorg samengesteld

Smidge™ heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Zo worden de producten met zorg samengesteld in kleine, goed controleerbare batches en zijn er geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd. Hierdoor zijn de producten van hoge kwaliteit, breed inzetbaar en voor iedereen geschikt, ook voor diegenen die overgevoelig zijn of allergieën hebben. De producten worden aan de hand van de nieuwste inzichten samengesteld en bevatten specifieke, neutrale bacteriestammen die door bijna iedereen goed verdragen worden. Ook mensen die diëten als het GAPS-dieet of Paleo dieet volgen, kunnen de producten van Smidge™ met een gerust hart nemen.

Over de darmflora

De darmflora, ook wel microbioom genoemd, is een uitermate belangrijk ecosysteem in ons lichaam. Wist je dat ons darmstelsel heel persoonlijk is en net zo uniek is als onze vingerafdruk? Er worden essentiële stoffen aangemaakt, zoals vitaminen en neurotransmitters. Het microbioom speelt bovendien een sleutelrol bij de vertering van voedsel en bij de daaropvolgende opname van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen. Voor deze processen werkt het lichaam samen met de aanwezige darmbacteriën. Het lichaam fungeert als het ware als gastheer voor deze microben. De darmbacteriën kunnen onderverdeeld worden in verschillende bacteriën en schimmels, gewenste en minder gewenste soorten en passerende soorten of permanente verblijvers. Zoals bij al het leven, draait het ook hier om balans.

Hoe werken bacteriën samen?

De kennis over onze darmflora is volop in ontwikkeling. We weten eigenlijk nog maar heel weinig over dit complexe systeem en onze huidige kennis is slechts het topje van de ijsberg, maar bijna alle experts zijn het erover eens dat het de moeite waard is om onze darmflora nader te onderzoeken. Wist je bijvoorbeeld dat bacteriën op een bijzondere manier met elkaar communiceren? Overal in het lichaam, ook in de darmen, zijn bacteriën via een mechanisme dat we ‘Quorum Sensing’ noemen constant in gesprek met elkaar en stemmen ze hun gedrag op elkaar af via stoffen die ze uitscheiden, namelijk signaalmoleculen. Ze kunnen onder andere weten of er veel soortgenoten in hun buurt zijn of niet en er op ingenieuze wijze mee samenwerken. Door hun bijzondere communicatiesysteem weten bacteriën dus aan te voelen of ze alleen of met meer zijn en dit stelt ze in staat om samen te werken op manieren die we nu pas langzaam beginnen te begrijpen.